Home
Blog
Bestemmingen
Waarom je je reis naar Cuba beter van tevoren kunt regelen

Waarom je je reis naar Cuba beter van tevoren kunt regelen

op 26 april 2017
3 minuten leestijd
Waarom je je reis naar Cuba beter van tevoren kunt regelen

Oude Amerikaanse auto’s, koloniale stadjes, vervallen straten, cowboys te paard…Reizen in Cuba is een stap terug in de tijd zetten.

Nu Cuba en Amerika hun diplomatieke banden hersteld hebben, zijn veel reizigers bang dat het eiland razendsnel verandert. Iedereen wil Cuba zien zoals het nu is en het toerisme is dan ook booming. Met vaak volle hotels en een tekort aan huurauto’s als resultaat. Jacqueline, de lokale reisexpert van Better Places in Cuba, vertelt hoe je toch een geslaagde rondreis op Cuba kunt maken.

Cuba is tegenwoordig vaak in het nieuws. De betrekkingen met Amerika verbeterden, Obama ging op bezoek in Cuba, de Rolling Stones gaven er een concert en Fidel Castro overleed. Het zijn tekenen dat het land verandert. Reizigers die Cuba willen zien zoals het nu is, hebben het gevoel dat ze haast moeten maken. “Mensen hebben een romantisch beeld van Cuba dankzij de Amerikaanse oldtimers, de jaren vijftig-sfeer en het gebrek aan Westerse ketens”, vertelt Jacqueline, de lokale reisexpert van Better Places. “Reizigers zijn bang dat het land razendsnel verandert en willen het nu bezoeken. Mede daardoor is het toerisme op Cuba booming. Terwijl je echt niet bang hoeft te zijn dat Cuba er over een paar jaar helemaal anders uitziet. Het verandert wel, maar het gaat niet zo heel snel.”

Grote vraag naar hotels en vervoer

Het enthousiasme voor Cuba als reisbestemming heeft positieve en negatieve gevolgen. Zo is het aan de ene kant een mooie kans voor Cubanen om wat extra geld te verdienen met hun eigen casas particulares of lokale restaurants. Aan de andere kant is de vraag naar accommodaties en huurauto’s soms groter dan het aanbod. “Er is veel vraag naar staatshotels”, zegt Jacqueline. “Zij hebben hierdoor hun prijzen flink omhoog gegooid, terwijl de kwaliteit vaak nog niet is verbeterd. Er komen steeds meer casas particulares bij, bed & breakfasts bij mensen thuis, maar ook die zijn er nog te weinig. De casas zitten zeker in het hoogseizoen snel vol. Huurauto’s zijn er weinig en daarom ook erg duur. Als alternatief zijn er prima bussen en privé-taxi’s beschikbaar, maar die moet je wel van tevoren regelen. Op de bonnefooi reizen is op Cuba heel lastig geworden.”

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Rondreis Cuba laten organiseren

Wil je zeker weten dat je in goede casa’s kunt slapen en goed vervoer hebt, dan is het aan te raden om je reis te laten organiseren. Better Places heeft bijvoorbeeld een lokale reisexpert die het hele pakket samen kan brengen. Het brengt veel logistiek geregel met zich mee om een complete reis georganiseerd te krijgen en de lokale reisexpert heeft daar de beste contacten voor. De expert werkt alleen samen met betrouwbare casas en lokale gidsen en er is ter plekke een contactpersoon die voor reizigers eventuele knelpunten kan oplossen. “Je kunt ook zelf je casas proberen te regelen, maar dan moet je óf in het Spaans bellen met Cuba, óf vertrouwen op het internet”, zegt Jacqueline. “Dat is erg tijdrovend en het kan makkelijk gebeuren dat je reservering niet doorkomt, of ter plekke blijkt weggegeven.”

Ontspannen op reis

Boek je een georganiseerde reis, dan ben je wel iets duurder uit. “Natuurlijk betaal je iets voor het feit dat de reisexpert bemiddelt, onder andere met de eigenaars van de casas, de gidsen en support ter plaatse”, zegt Jacqueline. “Better Places zorgt ervoor dat de locals een eerlijke prijs krijgen en dat het geld direct bij hen terecht komt. Zo ondersteun je zoveel mogelijk de lokale economie. Bovendien hebben wij als reisexperts volop lokale kennis en kennen we plekken die je zelf misschien niet zo makkelijk vindt. Het is nu echt beter om je Cuba-reis van te voren te regelen. Zo ga je ontspannen op reis en kun je honderd procent genieten van alles wat Cuba te bieden heeft.”

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Zo reis je op Cuba

Geen tijd om zelf een Cuba reis samen te stellen, en toch een bijzondere reis? Neem contact op met Jacqueline, de Cuba specialist van Better Places. Geef haar je wensen door en zij stuurt je een voorstel op maat. Je maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Dat maakt reizen met Better Places heel speciaal en een echte aanrader.

Top reizen met Better Places

Meer blogs over Better Places

Beoordelingen van Better Places

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Accommodatie
8.6
Vervoer
8.9
Reisleiding
9.2
Prijs / Kwaliteit
8.8
Algemeen
9.1