Home
Blog
Bestemmingen
8x Absolute must-see plekken in Havana, Cuba

8x Absolute must-see plekken in Havana, Cuba

2 minuten leestijd
8x Absolute must-see plekken in Havana, Cuba

In de Cubaanse metropool waar oldtimers en oude Nederlandse bussen voorbij toeteren, zijn dit acht hotspots die je met eigen ogen wilt zien. Welkom in Havana!

Havana bruist! Maar liefst 500 jaar aan historie siert de authentieke hoofdstad van Cuba. Aan plazas en salsa-fiëstas geen gebrek. Aan imposante gebouwen en bijzondere kunst evenmin. Deze acht plaatsen heb je sowieso op je go-to-lijst te noteren als je het gewaagde Havana bezoekt.

1. El Capitolio

el capitolio
el capitolio

Havana’s trots lijkt als twee druppels water op het Capitool in Washington DC. Voorheen zetelde het Cubaanse Congres in dit immense complex, tegenwoordig is het een niet te missen toeristische trekpleister. Salón de los Pasos Perdidos (kamer van de verloren trappen) is uniek vanwege zijn ongewone akoestiek en ook ‘de bronzen vrouw’ (een standbeeld van elf meter hoog) wil je gezien hebben!

2. Sigarenfabriek Partagas

partagas
partagas

Ook als je niet van sigaren houdt, is een rondleiding door deze oudste en beroemdste sigarenfabriek een must. Sta eerste rang bij het tabaksproces, aanschouw hoe sigaren gerold worden en leer de verschillen kennen tussen de ‘Cohiba’ en ‘Partagas’. Vergeet uiteraard niet een paar échte Cubaanse cigarillo’s mee naar huis te nemen.

3. Havana Vieja

havana vieja
havana vieja

De oude binnenstad van Havana is een lust voor architectuurlovers. Pittoreske pleinen, grandioze paleizen en koloniale bouwwerken kleuren het meest fotogenieke deel van de Cubaanse hoofdstad. Waag een dansje op Plaza Vieja, bezoek de boekenmarkt op Plaza de Armas, bewonder Catedral de San Cristóbal de la Habana, één van de grootste kerken van de stad, en drink een mojito in de fameuze bar Hemingway.

4. Museo del Ron Havana Club

museo del ron
museo del ron

Om de hoek van Plaza de San Francisco de Asís krijg je een indruk van de rumgeschiedenis, het productieproces en diverse soorten van deze ‘vitamine R’, zoals de drank bij de latino’s beter bekend staat. Cubanen weten wel wat lekker is. Kijk niet te diep in het glaasje bij de proeverij hè!

5. Plaza de la Revolución

plaza revolucion havana
plaza revolucion havana

Omringd door de belangrijkste Cubaanse ministeries is dit een enorm plein in ‘nieuw Havana’ met het José Martí Memorial als middelpunt. Een van de immense betonnen gebouwen is versierd met een enorme muurschildering van Che Guevara. Indrukwekkend!

6. Parque de las Estaciones

parque havana
parque havana

Temidden van deze wereldstad je rust pakken, doe je in Parque de las Estaciones. Wandel tussen 50 shades of groen, check het opvallende aquaduct en kijk niet raar op als je dode dieren tegenkomt. Het park is namelijk een belangrijke offerplaats voor Cubanen met Afrikaanse roots.

7. Castillo de los Tres Santos Reyes Magnos del Morro

castillo havana cuba
castillo havana cuba

Dit militaire fort is een veelhoekig gevormd gevaarte dat in vroegere tijden Havana diende te beschermen tegen piraten en buitenlandse indringers. Naast het fantastische uitzicht over zee en de stad zijn ook de vuurtoren van Castillo en het maritiem museum reden om deze plek te bezichtigen.

8. Paseo del Prado

paseo del prado
paseo del prado

Deze brede straat die het centrum van de stad met ‘oud Havana’ verbindt, heeft een hoog slenter-gehalte. Bronzen leeuwen aan beide zijkanten bewaken de promenade, terwijl jij je vergaapt aan neorenaissancistische gebouwen. Vergeet niet een muntje te gooien in fontein Fuente de la India. Buena suerte!

Top reizen naar Havana

Reisorganisaties met reizen naar Havana

Meer blogs over Havana

Beoordelingen van Cuba

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.4
Cultuur
8.6
Stranden
8.6
Steden
8.5
Eten & drinken
7.3
Activiteiten
8.2