Home
Blog
Bestemmingen
De 5 mooiste stranden van Panama

De 5 mooiste stranden van Panama

2 minuten leestijd
De 5 mooiste stranden van Panama

Panama ken je natuurlijk van het Panama-kanaal, maar wist je dat er hier ook schitterende stranden te vinden zijn?

Panama verbindt Noord-Amerika met Zuid-Amerika. Met buurlanden als Colombia en Costa Rica valt het dan ook eigenlijk wel te verwachten: Panama heeft prachtige natuur, inclusief witte bountystranden. Denk dus vooral aan Panama als je eens iets anders wilt, maar ook wilt genieten op een mooi zandstrand. Dit zijn de vijf mooiste stranden van Panama.

San Blas

Bocas del Toro
Bocas del Toro

Aan de Caribische kust van Panama vind je honderden piepkleine eilandjes, verspreid van Panama-City tot de kust van Colombia. Dit zijn de San Blas eilanden, die je ook aandoet tijdens een boottocht van Colombia naar Panama. De San Blas eilanden zijn niet alleen schitterend maar bieden ook een cuturele ervaring. Op deze archipel leeft namelijk de eeuwenoude Kuna stam. Indianen dus die nog redelijk geisoleerd en afgezonderd van de moderne wereld leven. Ideaal voor reizigers die willen chillen en tegelijkertijd het echte Panama willen ontdekken.

Bocas del Toro

Bocas del Toro
Bocas del Toro

Bekender onder toeristen is de eilandengroep Bocas del Toro. Deze archipel ligt eveneens voor de Caribische kust van Panama, vlakbij buurland Costa Rica. In een uurtje vlieg je vanaf Panama-City naar het hoofdeiland van Bocas del Toro. Dit is ook meteen een prima eiland om te verblijven. Zeker als je van een feestje houdt. Wie meer remote wil ontspannen pakt een watertaxi naar een van de andere talloze eilandjes. Voor ieder wat wils! Als je mazzel hebt, spot je onderweg dolfijnen of een luiaard in een mangrove.

Isla Coiba

Isla Coiba
Isla Coiba

Veel avontuurlijker is Isla Coiba, een eiland voor de Pacifische kust van Panama. Met een boot vanaf Santa Catalina ben je in circa twee uur op dit prachtige plekje. Isla Coiba doet je wellicht denken aan de Galapagos Eilanden of de film Jurassic Park. Niet gek, want de Galapagos Eilanden (en Hawaii) zijn natuurlijk niet heel ver hier vandaan. Isla Coiba is een heus wildlife paradijs. Je kunt hier walvissen en haaien spotten tijdens het duiken. Snorkelen is uiteraard ook een optie.

Santa Catalina

Santa Catalina
Santa Catalina

Santa Catalina - het plaatsje waar je de boot kunt pakken naar Isla Coiba - is zelf ook geen lelijk eendje. De stranden hier zijn breed en voorzien van palmbomen. Pak zeker een zonsondergang mee, want die zijn voortreffelijk. Santa Catalina staat - naast het duiken - ook bekend als ultieme surfbestemming in Panama. Hup, op die plank dus voor een paar heerlijke golven. Santa Catalina is goed te bereiken per (shuttle)bus vanuit Boquete of Panama-City.

Playa Venao

Playa Venao
Playa Venao

Nog zo’n tof surfplaatsje is Playa Venao. Playa Venao is eigenlijk niet meer dan een mooie baai, maar heb je ook niet nodig. Althans, voor zolang je kan genieten van een primitief beach life. Surfen en chillen is wat de klok slaat. ‘S Avonds drink je een biertje met andere reizigers, of kom je tot rust met een boek. Even helemaal eruit en egarandeerd ontspannen, dat is wat je in Playa Venao doet!

N.B. Het regenseizoen in Panama moet je niet onderschatten. De beste tijd voor een strandvakantie Panama is het voorjaar, met februari, maart en april als zonnigste maanden.

Top reizen naar Panama

Reisorganisaties met reizen naar Panama

Meer blogs over Panama

Beoordelingen van Panama

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
9.2
Cultuur
7.3
Stranden
9
Steden
7.3
Eten & drinken
8.3
Activiteiten
8.2