Home
Blog
Bestemmingen
Duiken in Belize: tips en de mooiste duikplekken

Duiken in Belize: tips en de mooiste duikplekken

op 23 december 2020
2 minuten leestijd
Duiken in Belize: tips en de mooiste duikplekken

Duikliefhebbers zullen Belize zeker op de bucketlist hebben. Je vindt hier het Great Blue Hole, de natte droom van elke duiker. Maar er is meer!

Belize ligt tussen Mexico en Guatemala en heeft circa 300 kilometer kustlijn aan de Caribische Zee. Dan weet je al dat je wat moois kunt verwachten! De bekendste duikspot van Belize is het Great Blue Hole, voor de gevorderde duiker. Ook beginners kunnen hun zeehart ophalen tijdens een reis Belize. Dit zijn de mooie duikplekken van Belize.

Great Blue Hole

De bekendste duikspot van Belize - en wellicht zelfs ter wereld. Het Great Blue Hole is 124 meter diep. Het zal je niet verbazen dat alleen gevorderde duikers zich aan dit avontuur wagen. Omdat je als beginnende duiker ‘slechts’ 18 meter diep mag, is het aan te raden om alleen in Great Blue Hole te duiken als je Advanced bent. Anders spot je maar een heel klein deel van deze bijzondere duikplek.

great blue hole
great blue hole

Belize Barrier Reef

Vergeet het Great Barrier Reef ;-) Het Belize Barrier Reef is minstens zo mooi. Grote kans dat je hier kleurrijke Caribische vissen, rifhaaien en schildpadden ziet. Daarnaast is het rif de thuisbasis voor de witgevlekte ‘toadfish’. Een unieke vis om te spotten!

belize barrier reef
belize barrier reef

De Lighthouse Reef Atol

Dit schitterende eilandje bevindt zich in het meest oostelijke punt van het Belize Barriere Reef. Met het blauwe lagoon en de tallloze palmbomen zou iedereen zich kunnen vermaken op de Lighthouse Reef Atol, maar voor duikers is het net nog even leuker. Het is vissen en schildpadden wat hier de klok slaat.

lighthouse reef atol
lighthouse reef atol

Walvishaaien spotten in Gladden Spit

In Gladden Spit, vlakbij Placencia, heb je kans om van april tot juni walvishaaien tegen te komen. Of je nu duikt of snorkelt, het blijft magisch om deze beesten in het echt te zien. Wellicht overbodig om te zeggen, maar het is natuurlijk het tofste om een walvishaaien te aanschouwen op een eco-vriendelijke manier, waarbij de beesten niet gevoerd worden.

walvishaai belize
walvishaai belize

Hol Chan Marine Reservaat

Dit prachtige plekje is een echte hidden gem. Er komen hier nog niet veel toeristen, deels omdat het een spot is voor ervaren duikers. Met een beetje mazzel zie je hier massa’s verpleegsterhaaien. Omdat het hier niet heel diep is, is dit plekje ook geschikt voor snorkelaars. Pas wel op voor de stroming!

nurse shark
nurse shark

Shark Ray Alley

De ideale plek voor wie haaien en roggen wil zien. Ooit kwamen hier alleen vissers die hun vangst wilden schoonmaken. Inmiddels is de plek geliefd onder duikers door de vele verpleegsterhaaien, roggen, en soms ook wat schildpadden. Kan slechter he?

verpleegsterhaai
verpleegsterhaai

Turneffe Island

Turneffe Island is een van de drie atollen van het Belize Barriere Reef, net als de Lighthouse Reef Atol. Dit eiland is een walhalla voor dierenliefhebbers. Je vindt hier maar liefst 500 soorten vissen, 65 soorten koraal, zeeschildpadden, dolfijnen en meer.

turneffe island
turneffe island

Southwater Caye

Dit eilandje is een ideale plek voor een relaxte vakantie, maar ook duikers komen hier graag. Tja, het een hoeft het ander ook niet uit te sluiten, toch? Southwater Caye ligt in het gelijknamige marinereservaat South Water Caye Marine Reserve en is een van de zeven beschermde gebieden die samen het Belize Barrier Reef Reserve System vormen. Dit reservaat staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Een bezoekje waard!

south water caye
south water caye

De zuidkust

Er worden elk jaar weer nieuwe duikspot in Belize ontdekt. De meeste daarvan bevinden zich aan de zuidkust. Houd Belize in de gaten dus, je bent nooit uitgedoken! 

Top reizen naar Belize

Reisorganisaties met reizen naar Belize

Meer blogs over Belize

Beoordelingen van Belize

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.7
Cultuur
8.3
Stranden
9
Steden
8.7
Eten & drinken
8
Activiteiten
9