Home
Blog
Bestemmingen
8x De mooiste bezienswaardigheden van Belize

8x De mooiste bezienswaardigheden van Belize

2 minuten leestijd
8x De mooiste bezienswaardigheden van Belize

Van wildlife tot wonderschone stranden en waanzinnige tempels: dit zijn dé acht hotspots van bizar beautiful Belize!

Belize brengt je een te gekke mix van Caribische pracht en ruige rimboe. Of je nou voor een romantische vakantie of een onvergetelijke backpack- en duikervaring afreist naar dit Midden-Amerikaanse land, iedereen komt aan zijn trekken. Zo ken je vast en zeker de azuurblauwe platen van het Belize Barrier Reef en de spectaculaire Blue Hole. Wellicht ben je ook bekend met de archeologische hoogstandjes van de Maya’s. Hieronder de acht vetste trekpleisters van Belize op een rij. 

1. De Blue Hole

blue hole belize
blue hole belize

Dit mysterieuze blauwe gat midden in het Light House Reef Atol is een gigantische verticale grot van wel 400 meter diep. De Blue Hole is de populairste snorkel- en duikbestemming van Belize (en omstreken). Hoe dieper je gaat, hoe helderder het water wordt. Ook de stalactieten en kalksteenformaties zijn intens. Om nog niet te spreken over de vele tropische vissen die je tegemoet zwemmen. Het is net Finding Nemo, maar dan écht.

2. Caye Caulker

caye caulker
caye caulker

Met een snelle watertaxi of een klein vliegtuig ga je naar het meest laid back eiland van Belize: Caye Caulker. Dit kleine koraaleiland is autovrij. Op blote voeten rondstruinen en tuffen in een golfkarretje is dan ook het devies. Terwijl er een chille reggae-beat over het eiland galmt, geniet je van de meest verse zeevruchten, helderblauwe wateren en gave koraalriffen.

3. Xunantunich

xunantunich
xunantunich

De Maya-ruïnes van Xunantunich liggen bovenop een heuvelrug aan de Mopan-rivier. Xunantunich bestaat uit een reeks van zes pleinen die omringd worden door meer dan 26 tempels en paleizen. De meeste structuren dateren uit ongeveer 200 tot 900 voor Christus. "El Castillo" (een piramide van zo’n 40 meter) is de hoogste structuur in Xunantunich en de tweede hoogste van Belize, na de tempel in Caracol.

4. Caracol

caracol
caracol

Op 500 meter boven zeeniveau is Caracol, met zo'n 168 vierkante kilometer, de grootste Maya-site in Belize. De grootste piramide in Caracol is ‘Canaa’. Dit 43 meter hoge bouwwerk is de hoogste door de mens gemaakte structuur in heel Belize, welke je met eigen ogen wilt zien.

5. Actun Tunichil Muknal

 

actun belize
actun belize

We blijven in de Maya sferen, want ook ondergronds kon dit volk er wat van. Actun Tunichil Muknal is een grot in het Tapir Mountain-natuurreservaat in de buurt van San Ignacio. Deze plek is heilig voor de Maya’s en bevat veel aardewerk, keramiek en steengoed. Ook vind je er diverse menselijke offerresten, waarvan er één (bekend als de "Crystal Maiden") bijna volledig bedekt is met kalksteenkristallen door de natuurlijke processen van de grot.

6. Cockscomb Basin Wildlife Sanctuary

cockscomb belize
cockscomb belize
 

De Cockscomb Basin Wildlife Sanctuary is een van de grootste beschermde bestemmingen in Belize. Het reservaat werd in 1990 gesticht als het eerste wildernis-reservaat voor de jaguar. In de vroege ochtend, wanneer het nog wat koeler is, is de kans het grootst dat je deze bijzondere dieren spot. Niet getreurd overigens als ze volledig aan je voorbij schieten. Ook de planten en vogels zijn erg bijzonder!

7. Lamanai

lamanai
lamanai

Adembenemend zijn ook de oude bouwwerken van Lamanai in het noorden van Belize. De ruïnes staan bekend om hun indrukwekkende architectuur en prachtige omgeving, omringd door dicht regenwoud met uitzicht op de New River Lagoon. Lamanai betekent in het ‘Maya’s’ 'ondergedompelde krokodil’, wat de jungle setting alleen nog maar meer bekrachtigt.

8. Placencia

placencia
placencia

Placencia is een populair schiereiland in het zuiden van Belize. Met de beste stranden van het vasteland plús enkele van de meest verbazingwekkende offshore koraalcayes is dit een tropisch walhalla. Voor zon, zee en ultiem ontspannen in het zand zit je hier gebakken!

Top reizen naar Belize

18-daagse rondreis In het spoor van de Maya's

18-daagse rondreis In het spoor van de Maya's

18 dagen
Groepsrondreis
Maya Tempels van Tikal, Mayastad Copán, Panajachel, Chichicastenango, Lago de Atitlán, Rio Dulce, Semuc Champey, Lamanai Tempels, San Ignacio, Caye Caulker

Reisorganisaties met reizen naar Belize

Meer blogs over Belize

Beoordelingen van Belize

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.7
Cultuur
8.3
Stranden
9
Steden
8.7
Eten & drinken
8
Activiteiten
9