Home
Blog
Bestemmingen
Drie weken reizen in Argentinië: route + tips

Drie weken reizen in Argentinië: route + tips

op 23 februari 2018
3 minuten leestijd
Drie weken reizen in Argentinië: route + tips

Met deze tips gaat de passie van je reis door Argentinië afspatten. Je zou wensen dat je meer dan drie weken te besteden had!

Argentinië is immens groot en verleidt je waar je bij staat. Het wordt een uitdaging om álle hoogtepunten in drie weken te ervaren. Ongeacht echter waar je naartoe gaat en hoe je besluit dit Zuid-Amerikaanse land te gaan verkennen, sensationeel wordt het gegarandeerd. Magische natuurwonderen, uitdagende tango-uitvoeringen en verrukkelijke biefstukken vliegen je continu om de oren. Bereid je voor op een trip die je van je leven niet vergeet en laat de volgende tips je daarbij helpen.

Bonita Buenos Aires

Hoofdstad Buenos Aires vormt naar alle waarschijnlijkheid het startpunt van je reis. In deze metropool wordt Europese grandeur met Latino liefde gemengd. Hippe buurten als Palermo en San Telmo laten je direct kennis maken met de vurige Argentijnse cultuur en het lekkere eten. Bezoek alvorens je het land intrekt sowieso het groteske Plaza de Armas en begraafplaats La Recoleta, waar Eva Perón haar laatste rustplaats heeft.

argentina
argentina

Bijzondere steden en meer

Naast Buenos Aires zijn ook Mendoza en Ushuaia bruisende steden die je gezien wilt hebben. Zo staat er in Mendoza vooral wijn en vintage op het menu. Ook het brede scala aan avontuurlijke raft- en skimogelijkheden in de nabije Andes maken de stad exceptioneel. Ushuaia is de welbekende Antarctica-hub. Vanuit de drukke haven zie je hoe grote schepen binnenkomen van - en vertrekken naar de Zuidpool. Stap zelf in ieder geval aan boord van een klein cruiseschip om door het Beagle-kanaal te varen.

argentinië buenos aires
argentinië buenos aires

Moeder Natuur’s mooiste!

Patagonië is het gebied waar Argentinië het meest om geroemd wordt. De wilde, kale en uitgestrekte natuur is magisch. Grillige gletsjers, ongerepte rivieren en stoffige oases laten een diepe indruk achter. El Calafate, bekend van de enorme gletsjer waar om de paar minuten massieve ijsbrokken afbreken, is een must see. Ook El Chaltén en Lago Nahuel Huapi zijn spectaculair. Hike door het Fitz Roy gebergte en eet de verrukkelijkste chocolade in beautiful Bariloche. Houd je van watervallen? Dan mag je die van Iguazu niet missen!

rondreis argentinië
rondreis argentinië

Reisroute langs hotspots in drie weken

Begin je reis in Buenos Aires. Trek via de Iguazu watervallen naar Salta en Cafayete. Daal af naar Mendoza. Hop via Bahia Blanca naar Bariloche, alvorens je de grandioze gletsjer in El Calafate gaat bewonderen. Via het zuidelijkste puntje van Zuid-Amerika, Ushuaia, keer je via Puerto Madryn weer terug naar Buenos Aires. Om deze route in drie weken te doen, is het noodzakelijk om verschillende afstanden per vliegtuig af te leggen.

reisroute argentinië
reisroute argentinië

Roadtrippen of vliegen?

De afstanden in Argentinië zijn groot. Als je met de auto het land wilt verkennen, zul je met een kort tijdsbestek rigoreuze keuzes moeten maken. Veel kilometers bereizen met een (nacht)bus is een goed alternatief. Je tijd het meest efficiënt gebruiken, doe je weliswaar met het vliegveld als tweede thuishaven. Binnenlandse vluchten zijn eenvoudig geboekt en brengen je snel van hotspot naar hotspot.

argentinië watervallen
argentinië watervallen

Argentinië en klimaat

Wanneer het in Nederland winter is, is het zomer in Argentinië en vice versa. Vanwege de uitgestrektheid van het land zijn weersomstandigheden echter divers. De beste reistijd verschilt dan ook per gebied. Het noorden en midden van Argentinië zijn het hele jaar door goed te bezoeken. Vanwege een subtropisch klimaat kan de temperatuur in januari en februari hier oplopen tot 40 graden. Februari en maart zijn populaire bezoekmaanden voor Mendoza en de rest van mid-Argentinië. Dit heeft voor een groot deel te maken met de wijnoogst die plaatsvindt in deze tijd van het jaar. Het zuiden bereis je het beste van december tot en met maart, vanwege langere dagen en aangenaam weer. ‘Aangenaam’ houdt voor sommige plekken overigens nog steeds ‘berekoud’ in. Skiën in de Andes doe je bij voorkeur tijdens de Nederlandse zomermaanden.

argentinië landschap
argentinië landschap

Tot slot: niet vergeten!

Afhankelijk van de winter- of zomertijd is het tijdsverschil met Nederland vier of vijf uur. Wanneer je drie weken naar Argentinië gaat, is een visum aanvragen niet nodig. Wel is het belangrijk dat je paspoort nog minimaal zes maanden geldig is bij binnenkomst. Laat je bij de plaatselijke GGD informeren over benodigde vaccinaties afhankelijk van welke plaatsen je bezoekt. Zorg daarnaast voor een dekkende reisverzekering en een goed gevulde portemonnee, want Argentinië is duur. Houd tot besluit tijdens het inpakken van je koffer of backpack rekening met de uiteenlopende klimaten en je bent good to go!

Top reizen naar Gent

17-Daagse rondreis Sri Lanka en Malediven

17-Daagse rondreis Sri Lanka en Malediven

Pidurutalagala, Adam's Peak

Reisorganisaties met reizen naar Gent

Meer blogs over Gent

Beoordelingen van Argentinië

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
9.6
Cultuur
7.5
Stranden
6
Steden
8.1
Eten & drinken
8.6
Activiteiten
8.9