Home
Blog
Bestemmingen
De 5 mooiste steden van Argentinië

De 5 mooiste steden van Argentinië

2 minuten leestijd
De 5 mooiste steden van Argentinië

Buenos Aires staat op menig bucketlist, maar andere Argentijnse steden ken je eigenlijk niet. Onterecht! Dit zijn vijf must-visit-cities in Argentinië.

Bij Argentinië denk je waarschijnlijk aan uitgestrekte landschappen met gauchos, wijn en steak, en wellicht ook Patagonië. Maar wist je dat er in Argentinië ook ontzettend toffe steden te vinden zijn?

1. Buenos Aires

buenos aires
buenos aires

De meeste rondreizen door Argentinië zullen beginnen en/of eindigen in de hoofdstad Buenos Aires. De stad is al jaren populair onder reizigers door de geweldige restaurants, het bruisende uitgaansleven en de prachtige gebouwen. Begin je reis goed met een lesje Tango dansen of cursus Spaans. Je zal er de rest van de reis profijt van hebben. Ook de wijk La Boca is een must-visit, evenals uitgaanswijk Palermo. Ontdek meer over de geschiedenis van Buenos Aires op het Plaza de Mayo en in Casa Rosada.

2. Salta

Salta
Salta

Salta is een prachtige koloniale stad in het noordwesten van Argentinië. De stad werd al in de zestiende eeuw gesticht - door de Spanjaarden - en Spaans aan. Wandel hier tussen de koloniale gebouwen en over de geplaveide straatjes. Leer meer over de geschiedenis van Salta in het Museo de Arqueologia de Alta Montana de Salta (MAAM). De kathedraal van Salta en het Plaza 9 de Julio zijn eveneens een bezoekje waard. Vanaf Cerro San Bernardo heb je een prachtig uitzicht over de stad Salta.

3. Cordoba

Cordoba
Cordoba

Ook in Argentinië is er een stad genaamd Cordoba. Deze universiteitsstad in het midden van Argentinië telt 1,3 miljoen inwoners en is daarmee de tweede stad van het land. Leuk voor wie eens wat anders wil, en toch een echte metropool wil bezoeken. Met de oudste universiteit van Argentinië kan een bezoek aan het universiteitsgebouw van Cordoba meteen op je lijstje. Luister naar live muziek op het Plaza de San Martin, ga naar het theater of een museum, of geniet van mensen kijken op een terrasje.

4. Mendoza

Mendoza
Mendoza

De stad Mendoza is de wijnstad van Argentinië. De bekendste wijn die je hier drinkt is de Malbec, een rode wijn. Een wijntour (op de fiets) is dan ook een echte must-do in Mendoza. Hoewel de stad zelf ook prima toeven is, verblijf je hier natuurlijk het liefste op een vineyard. De omgeving van Mendoza is schitterend, dus gebruik deze stad vooral als uitvalsbasis om de natuur in te trekken. Uiteraard kan je in Mendoza ook terecht voor een mooi museum en goed restaurant.

5. Ushuaia

ushuaia
ushuaia

De meest zuidelijke stad ter wereld, en daarmee meteen reden om Ushuaia te bezoeken. Verwacht geen hip gedoe. Ushuaia telt slechts 60.000 inwoners. Ushuaia is voor veel reizigers het startpunt van een reis naar Antarctica, maar vergeet ook niet om in het stadje zelf rond te kijken. Bezoek bijvoorbeeld het Museo Maritimo y del Presidio de Ushuaia. Vroeger werden hier zware criminelen gevangen houden, tegenwoordig huist de voormalige gevangenis enkele musea. Kom meer te weten over de maritieme geschiedenis van de regio, de zuidpoolexpedities en over de militaire gevangenis. Trek vervolgens het binnenland in voor prachtige natuur of maak een boottocht of de omgeving vanaf het water te ontdekken.

Top reizen naar Gent

17-Daagse rondreis Sri Lanka en Malediven

17-Daagse rondreis Sri Lanka en Malediven

Pidurutalagala, Adam's Peak

Reisorganisaties met reizen naar Gent

Meer blogs over Gent

Beoordelingen van Argentinië

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
9.6
Cultuur
7.5
Stranden
6
Steden
8.1
Eten & drinken
8.6
Activiteiten
8.9