Home
Blog
Bestemmingen
Is dit het nieuwe Machu Picchu? Must-see in Peru: Fort van Kuélap

Is dit het nieuwe Machu Picchu? Must-see in Peru: Fort van Kuélap

1 minuut leestijd
Is dit het nieuwe Machu Picchu? Must-see in Peru: Fort van Kuélap

Dit indrukwekkende Chachapoyas-fort in Peru werd laatst nog verkozen tot Beste Buitenlandse Attractie. Gaat dat zien tijdens jouw rondreis Peru!

Fort van Kuélap mag dan lang niet zo bekend zijn Machu Picchu, dé trekpleister van Peru. Maar het fort won wel de National Geographic Traveller Reader Award 2017 in de categorie ‘Far & Away – Overseas Attraction’. Het fort van Kuélap wordt dan ook steeds populairder onder reizigers. Wij snappen waarom!

‘Verstopt’ Fort van Kuélap nu goed bereikbaar

De magische ruïnes van het fort van Kuélap in de prachtige Peruaanse Amazone wordt door steeds meer mensen gezien als het nieuwe Machu Picchu. Het fort is relatief onontdekt maar wel goed bereikbaar. Dit archeologische stukje UNESCO Werelderfgoed ligt op tweeënhalf uur rijden van de plaats Chachapoyas, dat een vliegverbinding heeft met hoofdstad Lima. Het fort zelf is door een nieuwe kabelbaan ook een stuk toegankelijker geworden. Via de vier kilometer lange kabelbaan is ‘het nieuwe Machu Picchu’ vanaf de plaats Nuevo Tingo in twintig minuten te bereiken.

Noord-Peru steeds populairder

Niet alleen National Geographic Traveller, ook The Wall Street Journal schreef laatst over het fort van Kuélap. De krant riep de plek uit tot één van de meest coole bestemmingen om te bezoeken in 2018. Daarnaast was het eeuwenoude complex te zien in een BBC-documentaire over het Amazonegebied. Noord-Peru lijkt nu echt op de kaart te staan! Leuk voor off the beaten track-reizigers en de lokale Peruanen die er van het opkomende toerisme profiteren.

peru
peru

fort kuelap
fort kuelap

kuélap peru
kuélap peru
 

Top reizen naar Machu Picchu

Reisorganisaties met reizen naar Machu Picchu

Meer blogs over Machu Picchu

Beoordelingen van Peru

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.6
Cultuur
8.6
Stranden
5.3
Steden
8.2
Eten & drinken
8.2
Activiteiten
8.4