Home
Blog
Bestemmingen
De mooiste plekken van Bolivia: Top 15 bezienswaardigheden

De mooiste plekken van Bolivia: Top 15 bezienswaardigheden

4 minuten leestijd
De mooiste plekken van Bolivia: Top 15 bezienswaardigheden

Meng je tussen de bolhoedjes en cocabladeren in het prachtige Bolivia. Deze plaatsen wil je zien!

Op vijftien uur vliegen van Amsterdam ligt de democratische republiek Bolivia. Met een gunstige wisselkoers van de Boliviano ten opzichte van de Euro leent het land zich perfect voor een low-cost rondreis. Tegenover de arme lokale bevolking staat een rijke variatie aan traditie, cultuur en natuur. De volgende vijftien plekken zijn waanzinnig en wil je met eigen ogen aanschouwen.

1. Salar De Uyuni

salar de uyuni
salar de uyuni

Wat voorheen een immense zoutzee was, is nu een ware droomplek. Deze op één na grootste zoutvlakte van de wereld bevindt zich op 3650 meter hoogte en heeft een oppervlakte van 10.582 vierkante kilometer. Tip voor het maken van te gekke foto’s: neem attributen mee om te spelen met de reflectie en het perspectief in dit uitgestrekte witte gebied.

2. Isla del Sol

isla del sol
isla del sol

Vanuit het feestelijke stadje Copacabana neem je eenvoudig een boot naar ‘het eiland van de zon’ dat aan de Boliviaanse kant van het Titicacameer ligt. De sereniteit komt je tegemoet. Chill in één van de kleine baaien of trotseer het bergachtig landschap door van de ene naar de andere kant van het eiland te hiken. Bereid je voor op een paar stevige en steile klims. Het uitzicht waar je mee beloond wordt, is prachtig.

3. Valle de la Luna

valle de la luna
valle de la luna

Op tien kilometer van downtown La Paz ligt een vallei waar je je voor een moment op de maan waant. Aanhoudende erosie, veroorzaakt door hevige wind en regen, heeft hier voor indrukwekkende formaties van klei en zandsteen gezorgd. Twee verschillende wandelpaden leiden je langs gigantische kloven, torens en verbluffende uitkijkpunten, waarvan ‘Devil's Point’ het meest spectaculair is.

4. Nationaal park Amboró

amboro
amboro

Op slechts veertig kilometer van Santa Cruz word je in dit nationaal park één met de natuur. Grote kans dat je er wild-life spot aangezien het de thuisbasis is van een groot scala aan diverse zoogdieren. Tapirs, gordeldieren, slingerapen, jaguars, reuze miereneters, poema’s en bril-beren leven in de dichtbegroeide jungle. Met maar liefst 830 vogelsoorten is dit tevens een populaire bestemming onder vogelspotters.

5. La Paz

la paz
la paz

In één van de verschillende kabelbanen die hoog door de stad zoeven, krijg je het meest indrukwekkende beeld van La Paz. Door de lage luchtdruk en een laag zuurstofgehalte kan je je hier licht in je hoofd voelen. Het kauwen op cocabladeren of drinken van ‘Mate de Coca’ werkt klacht-verminderend. Bezoek het coca-museum om alles te weten te komen over dit beroemde plaatselijke natuurproduct.

6. Laguna Verde

laguna verde
laguna verde

Achter de Licancabur vulkaan ligt dit imposante meer, welke onderdeel is van Reserva Nacional de Fauna Andina Eduardo Avaroa. Vanuit Uyuni of San Pedro de Atacama (Chili) boek je eenvoudig een drie- of vierdaagse tour waarmee je in een 4-wheel-drive dit nationaal park doorkruist. Gegarandeerd dat je van de ene in de andere verbazing valt.

7. Laguna Colorada

laguna colorada
laguna colorada

Op 4000 meter hoogte dichtbij de grens met Chili ligt in hetzelfde reservaat dit weergaloze ondiepe zoutmeer. De felle rood- en oranje tinten worden afgewisseld met witte eilandjes van het mineraal ‘borax’. Het vulkanische landschap gecombineerd met de vele roze flamingo's maakt dit gebied tot een adembenemend plaatje.

8. Sucre

sucre
sucre

De wettelijke hoofdstad van Bolivia die ook wel ‘La Ciudad Blanca’ (de witte stad) genoemd wordt, kenmerkt zich door veel witte gebouwen in de binnenstad. Liefhebbers van architectuur halen hier hun hart op. Overal waar je kijkt, zie je indrukwekkende koloniale kerken, paleizen of stijlvolle huizen met balkonnetjes. De rode daken steken mooi af tegen het vele wit en uitmuntende achtergronden. Het klooster San Felipe de Neri en paleis Prefectura de Chuquisaca zijn niet te missen parels in deze stad.

9. Potosí

potosi
potosi

Met zijn 4.090 meter is Potosí de hoogste stad ter wereld. Wanneer je opgewassen bent tegen een claustrofobische ervaring is een bezoek aan de zilvermijnen hier een must-do. Al kruipend op je knieën door smalle, lage en stoffige schachten vraag je je af hoe mijnwerkers het in hemelsnaam volhouden om in deze omstandigheden te werken.

10. Nevado Sajama

nevado sajama
nevado sajama

Op enkele kilometers van de grens met Chili vind je de uitgedoofde vulkaan Nevado Sajama, welke tevens de hoogste berg van het land is (6542 meter). Het heeft wat voeten in aarde om het afgelegen Sajama Nationaal Park te bereiken. Het is dan wel absoluut de moeite waard. Tussen glooiende heuvels en hotsprings maak je hier de mooiste wandeltochten.

11. Cotopata Nationaal Park

cotopata
cotopata

Wanneer je vanuit La Paz ongeveer twintig kilometer in noordoostelijke richting rijdt, arriveer je in dit nationale park. Het wordt getekend door hoge bergen, diepe afgronden, sneeuwvelden, gletsjergebieden en vochtig bos. Waaghalzen dalen hier met de fiets af van de beruchte 65 kilometer lange ‘Yungasweg’, beter bekend als ‘de Death Road’. Durf jij het aan?

12. Tiwanaku

tiwanaku
tiwanaku

Je denkt even dat je in de prehistorie beland bent als je de gemeente Tiwanaku binnen komt. Met archeologische bouwwerken, waaronder de ‘Verzonken Tempel’ en de ‘Akapana Pyramide’ staat deze oude stad op de UNESCO Lijst van Werelderfgoed. De monolithische ‘Zonnepoort’, welke een kalenderfunctie had, is er eveneens bijzonder fraai.

13. Santa Cruz

santa cruz
santa cruz

Hippe tenten en traditionele pleinen ontmoeten elkaar in het levendige stadscentrum van Santa Cruz. Struin langs koloniale gebouwen, aanschouw de kathedraal van Santa Cruz op Plaza 24 de septiembre en spot toekans in de Zoológico.

14. Lomas de Arena Regional Park

lomas de arena
lomas de arena

Dit 14.000 hectare beschermde natuurgebied ligt zeventien kilometer ten zuidwesten van Santa Cruz. De afwisseling van tropische vlaktes, dichtbegroeide jungle en een centrale lagune zorgt voor een grote variatie aan flora en fauna. Er leven zeker 259 verschillende vogelsoorten en talrijke zoogdieren.

15. Tunari Nationaal Park

tunari monkey
tunari monkey

Sensationele tochten maak je in het Tunari Nationaal Park vlakbij Cochabamba. Op berg Cerro Tunari, bij de hot springs van Liriuni en in bio-divers San Miguel ga je van het gebaande pad. Vanuit Puerto San Francisco, op 27 kilometer ten oosten van Villa Tunari, vertrekken motor- en roeiboten door het gebied. Ook vanuit Puerto Villarroel kan je de rivier op. Speciale vis- en rafttours behoren hier tot de mogelijkheden.

Top reizen naar Bolivia

Reisorganisaties met reizen naar Bolivia

Meer blogs over Bolivia

Beoordelingen van Bolivia

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.7
Cultuur
8.3
Stranden
1
Steden
7.3
Eten & drinken
6.3
Activiteiten
8.3