Home
Blog
Bestemmingen
De 7 mooiste bezienswaardigheden van Botswana

De 7 mooiste bezienswaardigheden van Botswana

op 22 februari 2017
2 minuten leestijd
De 7 mooiste bezienswaardigheden van Botswana

Een onvergetelijke Afrikaanse safari buiten de gebaande paden? Reis af naar Botswana, waar je niet alleen de Big Five kunt spotten maar ook je hart gaat verliezen aan de Okavango Delta, de Kalahari woestijn, de Makgadikgadi zoutpannen en meer!

Natúúrlijk wil je eens (of meerdere keren) naar Zuid-Afrika. En ook Kenia, Tanzania, Namibië en de Vic Falls staan waarschijnlijk hoog op je lijstje. Maar heb je al eens gedacht aan Botswana? Dit Afrikaanse land is minstens zo mooi voor een safari en heeft eveneens haar eigen unieke schoonheden. Wij zetten de zeven highlights van Botswana voor je op een rijtje.

1. Okavango Delta

Okavango delta
Okavango delta

Zeg je Botswana, dan zeg je Okavango Delta! Die naam zegt je wellicht niet veel, maar de schitterende plaatjes van boomstam-bootjes in een gifgroen moeraslandschap ken je vast wel. En anders wordt het hoog tijd daarmee kennis te maken. De Okavango Delta is de grootste binnenlandse delta ter wereld en telt eindeloze rivieren, meertjes, eilandjes en moerassen, wat natuurlijk een feest is voor wilde dieren. Je treft er dan ook niet zelden grote kuddes buffels, leeuwen en nijlpaarden aan. Olifanten, zebra’s en gnoes zijn ook graag geziene gasten. De Okavango Delta beslaat ongeveer 16.000 vierkante kilometer en ligt in het noordwesten van Botswana. De Okavango rivier is 1.600 kilometer lang. Een boottochtje kan hier tijdens jouw reis niet ontbreken!

2. Chobe National Park

Chobe National park
Chobe National park

Het Chobe National Park is met een oppervlakte van circa 11.000 vierkante kilometer het tweede grootste wildreservaat van Botswana. De naam vindt zijn oorsprong in de Chobe Rivier die door het park loopt. Het reservaat staat vooral bekend om de grote kuddes olifanten. Van dichte bossen en weelderige blaktes tot moerassen en woestijngebied: Chobe heeft het allemaal.

3. Kalahari woestijn

Kalahari
Kalahari

Ga vooral naar de Kalahari woestijn voor een gamedrive door het Central Kalahari Game Reserve. Dit is het grootste wildpark van zuidelijk Afrika en pas sinds de jaren ’90 toegankelijk voor toeristen. De natuur hier is schitterend: denk aan kleurrijke zandduinen, open velden met typische acacia-bomen en rivierbeddingen. Ook de dieren zullen je hier niet teleurstellen. Blijven overnachten – geen overbodige luxe – kan op een campsite of in een luxe lodge. Een andere optie is een overlevingstocht met de bosjesmannen!

4. Gaborone

gaborone
gaborone

Meestal kom je niet naar Afrika voor een stad (not looking at you, Kaapstad!), maar in Botswana is de hoofdstad best een leuke bijkomstigheid. Met slechts 250.000 inwoners en een stabiele economie is het een vriendelijke stad. Bezienswaardigheden zijn onder andere de standbeelden Three Chiefs’ Statues, het ISKCON gebouw en het National Museum & Art Gallery. In dit laatste kun je historische vondsten, opgezette dieren en Afrikaanse kunst bewonderen of een wisselende culturtentoonstelling bekijken.

5. Makgadikgadi Pans National Park

makgadikgadi
makgadikgadi

Move over, Bolivia! Dacht jij dat de Boliviaanse zoutvlaktes de grootste ter wereld waren? Think twice. Met 16.000 vierkante kilometer zijn de Makgadikgadi zoutvlaktes in Botswana de grootste ter wereld. Ze vormen de overblijfselen van het grootste meer van Afrika dat miljoenen jaren geleden werd gevormd. Er zijn vaak veel dieren te vinden in dit gebied. Er staat namelijk altijd wel een waterpoel vol. Met een beetje geluk spot je een neushoorn of leeuw! En anders heb je in ieder geval genoten van de adembenemende natuur.

6. Moremi Game Reserve

moremi
moremi

Het Moremi Game Reserve is in 2008 uitgeroepen tot beste wildreservaat van Afrika. Dat is al even geleden, maar was niet zonder reden. Het natuurpark staat bekend om het gevarieerde landschap en de vele wilde dieren die hier leven. Moremi Game Reservee is vernoemd naar naar Chief Moremi van de BaTwana stam. Niet een Chief van het standbeeld in Gaborone overigens!

7. Gaborone Game Reserve

gabarone
gabarone

Het kleinste wildpark van Botswana is Gaborone Game Reserve en ligt - niet heel verrassend - niet ver van hoofstad Gaborone af. Door de goede bereikbaarheid wordt het park druk bezocht: het is het op twee na populairste park van Botswana. Het park zelf is ook een erg toegankelijk, met picknickplekken, een goed wegennet en véél dieren. Zebra's, struisvogels, impala's, neushoorns, wildebeests en springbokken kun je hier zeker spotten. De zeldzame vogels maken het helemaal af.

Top reizen naar Botswana

Reisorganisaties met reizen naar Botswana

Meer blogs over Botswana

Beoordelingen van Botswana

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
9
Cultuur
7.2
Stranden
n.v.t.
Steden
4.5
Eten & drinken
7.5
Activiteiten
8.7