Home
Blog
Bestemmingen
Addo Elephant Park: Aanrader in Zuid-Afrika

Addo Elephant Park: Aanrader in Zuid-Afrika

1 minuut leestijd
Addo Elephant Park: Aanrader in Zuid-Afrika

Zuid-Afrika is een waanzinnig populair vakantieland en niet zonder reden. Prachtige diverse natuur, indrukwekkende cultuur en het is dé plek om wildlife te spotten tijdens een safari, bijvoorbeeld in Addo Elephant Park.

Zuid-Afrika kent een aantal prachtige routes die zich uitstekend lenen voor een roadtrip. De Garden Route is misschien wel één van de mooiste en loopt van Mosselbay tot aan Port Elizabeth. Een onwaarschijnlijk mooie route die je langs prachtige stukjes Afrika leidt. Rondom Port Elizabeth ligt Greater Addo, een streek met een zeer afwisselend landschap en kleine dorpjes, elk met hun eigen sfeer en bezienswaardigheden.

Addo: de ideale plek voor een safari in Zuid-Afrika

Op zo’n 80 kilometer van Port Elizabeth ligt Addo Elephant Park, dé ideale plek aan de Garden Route voor een safari. Het park is opgericht in 1931 om de uitroeiing van de ‘Oost Kaap’ olifanten te voorkomen. Destijds waren er nog maar elf olifanten in het gebied, maar inmiddels leven er gelukkig weer honderden olifanten.

De Big Seven(!) van dichtbij bewonderen

Addo Elephant Park staat bekend als dé ideale plek om de Big Seven te bewonderen. Naast olifanten vind je hier ook Kaapse buffels, luipaarden, zwarte neushoorns en leeuwen. In de zee rondom dit gebied vind je bovendien eveneens witte haaien en walvissen. Het park is de enige plek ter wereld waar je alle dieren van de Big Seven nog kunt spotten. In het park zijn er verschillende mogelijkheden om in je eigen tent of een luxere accommodatie te overnachten.

garden route
garden route

whale addo
whale addo

rhino addo
rhino addo
 

Top reizen naar Zuid-Afrika

Reisorganisaties met reizen naar Zuid-Afrika

Meer blogs over Zuid-Afrika

Beoordelingen van Zuid-Afrika

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
9.1
Cultuur
8.1
Stranden
7.5
Steden
7.8
Eten & drinken
8.2
Activiteiten
8.8