Home
Blog
Bestemmingen
11x Tips voor wie gaat rondreizen in Zuid-Afrika

11x Tips voor wie gaat rondreizen in Zuid-Afrika

2 minuten leestijd
11x Tips voor wie gaat rondreizen in Zuid-Afrika

Zuid-Afrika: het land van de Big Five, geweldige steden zoals Kaapstad of Johannesburg en nog heel veel meer. Met deze tips wordt Zuid-Afrika een reis om nooit meer te vergeten.  

Of je nu een sportieveling, een daredevil of dierenvriend bent: Zuid-Afrika heeft het allemaal. Maar waar begin je? En hoe haal je het meeste uit dit bijzondere land? Wij hebben het voor je uitgezocht. Met deze elf tips ben je verzekerd van een ongelooflijke mooie reis.

1. Stort je letterlijk in het avontuur

Bungeejump South Africa
Bungeejump South Africa

Maar liefst 216 meter hoog is de Bloukrans Bridge. Het uitzicht is geweldig, maar wie wat meer spanning wilt komt hier helemaal aan zijn trekken. Je hebt hier namelijk de mogelijkheid om een vrije val te ervaren en jezelf op die manier letterlijk in het avontuur te storten. Je leest het goed: van deze brug kun je bungeejumpen. Ben jij er klaar voor?

2. Eten zoals het hoort bij de markt

Woodstock
Woodstock

Zuid-Afrika is niet achtergebleven als het op foodmarkets aankomt. In Kaapstad kun je er een aantal van vinden, waarbij de populairste in Woodstock ligt. Iets minder populair - maar daardoor niet minder leuk - is de The Bay Harbour Market in Hout Bay. Zeker de moeite waard om te bezoeken als je een ware foodie bent.

3. Ga eens buiten de gebaande paden

South Africa roadtrip
South Africa roadtrip

Een auto huren in Zuid-Afrika is een goede manier om het land te ontdekken. Nog leuker wordt het als je af en toe van de verharde paden gaat om het echte Zuid-Afrika te ontdekken (met een gids als het even kan). Vergeet hierbij trouwens niet om aan de linkerkant te rijden. Dat is in Zuid-Afrika immers gebruikelijk.

4. Robbeneiland en Nelson Mandela

Robbeneiland
Robbeneiland

Ken jij Nelson Mandela? En lijkt het je interessant om in zijn sporen te treden? In Zuid-Afrika krijg je de mogelijkheid als je naar Robbeneiland gaat. Ontdek waar hij gevangen heeft gezeten en hoe het er daar voor hem uit heeft gezien.

5. De Big Five in het Kruger Park

Krugerpark
Krugerpark

Uiteraard kan de Big Five niet ontbreken als je in Zuid-Afrika bent. Ga naar het Kruger Park en val van de ene in de andere verbazing. Dompel je onder tussen al het moois dat dit park te bieden heeft en maak kennis met het dierenrijk. Een ervaring om nooit meer te vergeten.

6. Route 62 rijden

Route 62
Route 62

Geen zin om de populaire Garden Route te rijden? Neem dan voor de verandering eens route 62. Op deze route, die je van Kaapstad naar Port Elizabeth brengt, kom je wijngaarden, struisvogels en bijzondere architectuur tegen. Wij worden in ieder geval heel blij van deze route.

7. Genieten van het uitzicht op de Tafelberg

Table mlountain
Table mlountain

Je hebt een uitzicht en je hebt EEN UITZICHT. Dat laatste biedt de Tafelberg. Sla deze plek dan ook niet over, want anders krijg je daar heel veel spijt van. Hoeveel foto’s je ook voorbij hebt zien komen, je ontdekt pas de ware schoonheid als je er zelf bovenop staat. Doen dus!

8. Laat je verrassen door de pinguïn of zwem met haaien

Boulders beach
Boulders beach

Wat heeft Zuid-Afrika eigenlijk niet? Nou pinguïns in ieder geval wel. Bezoek Boulders Beach en laat je meevoeren in een zogenoemde pinguïnkolonie. Toch liever dieren bezoeken waar je bloed sneller van gaat pompen? Ga dan lekker met de haaien zwemmen op Gansbaai. Neem trouwens die sterke maag ook maar mee, want in Zuid-Afrika kan het water nogal ruig zijn.

9. De Bo-Kaap wijk

Bo Kaap
Bo Kaap

Ben jij dol op alle kleuren van de regenboog? Dan is het zeker een aanrader om een wandeling te maken door de Bo-Kaap wijk in Kaapstad. Overal waar je kijkt staan namelijk vrolijk gekleurde huisjes. Als je daar niet blij van wordt, weten wij het ook niet meer.

10. Eten wat de pot schaft

Bunny chow
Bunny chow

De keuken van Zuid-Afrika is vooral gericht op vlees. Toch zijn er nog genoeg andere gerechten waar jij je hart aan op kunt halen. Wat dacht jij namelijk van een Bunny Chow of een Boerie roll? Ontdek en geniet!

11. Meet de locals

South Africans
South Africans

De beste tip voor een ultieme Zuid-Afrikaanse ervaring? Doe wat zij doen. Neem een gids in de hand en laat je meevoeren naar de verborgen schatten van Zuid-Afrika. Ga eens in gesprek (hoe gebrekkig ook) met een local en ontdek hoe zij leven. Op die manier ontdek je Zuid-Afrika hoe het hoort: puur en eerlijk.

Top reizen naar Zuid-Afrika

Reisorganisaties met reizen naar Zuid-Afrika

Meer blogs over Zuid-Afrika

Beoordelingen van Zuid-Afrika

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
9.1
Cultuur
8.1
Stranden
7.5
Steden
7.8
Eten & drinken
8.2
Activiteiten
8.8