Home
Blog
Bestemmingen
5 dingen die je gratis in Kaapstad kunt doen

5 dingen die je gratis in Kaapstad kunt doen

op 6 oktober 2014
2 minuten leestijd
5 dingen die je gratis in Kaapstad kunt doen

Kaapstad is een plaats met een groot contrast tussen arm en rijk, met zwarte townships en pittoreske zeegezichten. Voor twee van meest bekende bezienswaardigheden, Robbeneiland, waar Nelson Mandela gevangen zat, en de Tafelberg, moet je een kaartje kopen, maar er zijn ook genoeg andere dingen die je kunt doen die helemaal gratis zijn! Hieronder zetten we er vijf voor je op een rij.

1. Sea Point boulevard

Sea Point is de perfecte plek om uit te kijken over de Atlantische stranden, de zee meeuwen en de golven tegen de rotsen te zien slaan. Met de smaak van zeezout in de lucht, kun je hier heerlijk wandelen, joggen, of op een bankje zitten. De promenade biedt plaats voor een tijdelijk kunstproject, art54, waar van tijd tot tijd nieuw werk wordt getoond. Voor de liefhebbers is er ook een gratis outdoor gym. Verder vind je hier om de hoek het Green Point Urban Park, een overblijfsel van het WK in 2010. Het biedt een van de meest biodiverse gebieden met Wetlands wandelingen en kindvriendelijke plekken om te picknicken.

2. Company's Garden

Op de plek van Company's Garden begon de Vereenigde Oostindische Compagnie in 1652 met het bevoorraden van schepen met specerijen die via Kaap de Goede Hoop werden verscheept. Tegenwoordig is het een plaats voor studenten, toeristen en mensen die werken om even aan de drukte te ontsnappen. De eiken bomen op Government Avenue leidden hier naar bezienswaardigheden als het sombere Slave Bell Memorial, Houses of Parliament en de National Gallery (waarvoor entree moet worden betaald). In de Company's Garden vind je ook leuke en nieuwsgierige eekhoorns die graag noten krijgen van bezoekers.

3. Valsbaai

Valsbaai is een baai met een lengte van zo'n 48 kilometer in de buurt van Kaapstad, met het Kaapse schiereiland aan de westelijke kant en de Hottentots Hollandbergen aan de oostkant. Bezoek hier het schilderachtige Kalk Bay, een dorpje met ouderwetse winkels en de haven. Loop langs de kade en bekijk rustieke boten en zeehonden die hier liggen te luieren. Ontmoet hier ook de kleurrijke en openhartige Afrikaanse vissers en de lokale bevolking die hier komt voor de vangst van de dag. Langs de schilderachtige kustlijn van Valsbaai kun je ook  pinguïns en walvissen spotten. Tussen juni en november kun je hier de majestueuze Southern Right walvissen zien.

4. Lion's Head en Signal Hill

Rijd naar Signal Hill voor een geweldig uitzicht over de prachtige kustlijn. Iedere dag wordt hier om 12 uur een kanon afgevuurd, een traditie die twee eeuwen geleden is ontstaan toen de Zuid-Afrikaanse marine dit gebruikte om de aankomst van schapen aan te kondigen. Locals komen graag naar deze plek om te picknicken voor zonsondergang en vrienden te ontmoeten. Ook heb je hier uitzicht Robbeneiland, de Tafelberg en de zee.

Eenvoudige paden brengen je van Signal Hill naar de top van Lion's Head. Tijdens volle maan is dit een geweldige hike en zie je het maanlicht spectaculair glinsteren op de zee. Er zijn echter wel meldingen van berovingen hier, dus houd je omgeving en bezittingen hier goed in de gaten

5. Woodstock

Woodstock (voorheen bekend als Papendorp) is een voorstad van Kaapstad en ligt tussen het havengebied van Tafelbaai (Paardeneiland) en de lagere hellingen van Devil's Peak ongeveer 1 km ten oosten van het centrum van Kaapstad. Het is lange tijd berucht geweest vanwege de criminaliteit en drugs, maar is uitgegroeid tot een verjongde wijk in de binnenstad. De oude vervallen magazijnen zijn omgetoverd tot onder andere trendy winkels en kunstgaleries. Loop hier op zaterdag over de markt voor een breed scala een eten en designer winkels. Je zult je ogen hier uitkijken met op iedere hoek kleurrijke street art, graffiti, abstracte beelden en realistische portretten van bekende artiesten van over de hele wereld.

Top reizen naar Kaapstad

Reisorganisaties met reizen naar Kaapstad

Meer blogs over Kaapstad

Beoordelingen van Zuid-Afrika

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
9.1
Cultuur
8.1
Stranden
7.5
Steden
7.8
Eten & drinken
8.2
Activiteiten
8.8