Home
Blog
Bestemmingen
Top 10 dingen om te doen in Kaapstad

Top 10 dingen om te doen in Kaapstad

2 minuten leestijd
Top 10 dingen om te doen in Kaapstad

Tijdens je bezoek aan Zuid-Afrika is Kaapstad een must. Een veelzijdige stad met een bonte mix van natuur, cultuur en avontuur waar je altijd ogen én tijd te kort komt.

Kaapstad was ooit een belangrijke post voor zeevaarders. Anno 2017 is het de levendigste stad van Zuid-Afrika. Een stad in een prachtige omgeving met talloze bezienswaardigheden, een heerlijke meltingpot van culinaire hoogstandjes en een bruisend nachtleven. We noemen tien dingen die je absoluut wilt doen in Kaapstad.

1. Rondleiding door een township

township
township

Zuid-Afrika heeft een roerig verleden en de Apartheid heeft haar littekens achtergelaten. Zo’n 60 procent van de Kaapse bevolking woont in townships; wijken buiten de stad waar de zwarte bevolking in grote armoede woont. Vanwege de criminaliteit is dit voor toeristen geen veilige plek. Je kunt echter wel een rondleiding boeken met een gids. Zo doe je meteen iets goeds terug voor de bevolking in de townships. Een indrukwekkende ervaring, maar eentje die je niet mag missen als je in Zuid-Afrika bent.

2. Beklim Lion’s Head

lions head
lions head

Vanuit iedere hoek van Kaapstad kun je Lion’s Head zien liggen en het uitzicht op de 700 meter hoge top is fenomenaal. Het is een pittige klim van zo’n drie tot vier uur (heen en terug), maar het is absoluut de moeite waard. Vooral bij zonsopkomst en -ondergang is het uitzicht absolutely priceless!

3. Roadtrip over Cape Town Peninsula naar Kaap de Goede Hoop

chapman peak drive
chapman peak drive

Over het schiereiland onder Kaapstad loopt een adembenemend mooie route die zich uitstekend leent voor een mini-roadtrip. De Chapman’s Peak Drive is ooit uitgeroepen tot de mooiste route ter wereld. Een fenomenaal mooie kustweg langs prachtige plekjes, zoals de parelwitte stranden bij Platboom en Noordhoek. Uiteraard maak je nog even een kiekje bij Kaap de Goede Hoop en sta je oog in oog met pinguïns op Boulders Beach.

4. Afrikaanse wijn proeven

stellenbosch
stellenbosch

Afrikaanse wijnen behoren volgens wijnkenners tot de absolute top. In de omgeving van Kaapstad vind je prachtige uitgestrekte wijngaarden waar je kunt genieten van overheerlijke Afrikaanse wijnen. Route 62 leidt je langs prachtige wijngaarden als Stellenbosch, Constantia en Franschhoek.

5. Chillen op Camps Bay of Clifton Beach

camps bay
camps bay

Kaapstad ligt direct aan zee en dat betekent lekker (ijskoude) verkoeling zoeken en chillen op het strand. Het grootste strand van de stad is Camps Bay, maar de knusse strandjes van Clifton is waar je wilt zijn. Clifton Beach bestaat uit vier kleine strandjes in een baaitje, een ideale plek voor een relaxt dagje uit.

6. Wildlife spotten in natuurreservaat De Hoop

de hoop
de hoop

Nu is de stad natuurlijk niet de eerste plek waar je aan denkt om wildlife te spotten. Maar vlakbij Kaapstad zijn wel een paar uitstekende plekken om oog in oog te staan met Afrika’s wildlife. In natuurreservaat De Hoop vind je zebra’s, bonte bokken, bavianen en struisvogels en - extra leuk - je kunt er op de fiets doorheen.

7. District Six, Slave Lodge en Robbeneiland

robbeneiland
robbeneiland

Wie aan Afrika denkt, denkt aan de huidige multiculturele samenleving, maar ook aan de vroegere slavernij en Apartheid. Wil je hier meer over weten dan is een bezoek aan het District Six Museum en de Slave Lodge de moeite waard. Uiteraard breng je ook een bezoek aan Robbeneiland, waar Nelson Mandela 27 jaar lang gevangen heeft gezeten.

8. Naar de top van de Tafelberg

tafelberg
tafelberg

De bekendste landmark van Kaapstad is natuurlijk de Tafelberg. Je bent zo’n twee uur onderweg naar de top, waar je kunt genieten van het prachtige panorama uitzicht over Kaapstad. En dan maar hopen op goed uitzicht, want de berg is regelmatig in een dik pak wolken gehuld. Ga je voor de makkelijke weg, dan kun je ook met een kabelbaan naar boven.

9. Ontdek het kleurrijke Bo-Kaap

bo-kaap
bo-kaap

Tussen het centrum van Kaapstad en Signal Hill ligt de kleurrijkste wijk van de stad, Bo-Kaap. Hier woont de Kaap-Maleisische gemeenschap. Het is bij uitstek een wijk die zich leent voor een wandeltour, vanwege haar kleurrijke huizen en rijke historie en cultuur. Je kunt bijvoorbeeld een tour doen met een ex-dakloze gids.

10. Beleef het uitgaansleven in Kaapstad

long street
long street

Kaapstad heeft een bruisend uitgaansleven en the place to be voor een night out is Long Street. In deze straat vind je allerlei leuke restaurants, barretjes en cafeetjes. Alle ingrediënten voor een leuke avond uit.

Top reizen naar Kaapstad

Reisorganisaties met reizen naar Kaapstad

Meer blogs over Kaapstad

Beoordelingen van Zuid-Afrika

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
9.1
Cultuur
8.1
Stranden
7.5
Steden
7.8
Eten & drinken
8.2
Activiteiten
8.8