Home
Blog
Bestemmingen
De top 7 mooiste steden van Zuid-Afrika

De top 7 mooiste steden van Zuid-Afrika

op 13 november 2016
2 minuten leestijd
De top 7 mooiste steden van Zuid-Afrika

Natúúrlijk wil jij in Zuid-Afrika de Big Five spotten, maar wist je dat je er ook aan je urban trekken kunt komen? Dit zijn de 7 steden in Zuid-Afrika met de mooiste bezienswaardigheden, leukste activiteiten en beste culinaire hotspots!

Zeggen we Zuid-Afrika, dan zeg jij het Krugerpark. Of de Tuinroute. Of één van de andere prachtige natuurgebieden in Zuid-Afrika. Maar het zuidelijkste land van Afrika heeft ook heel wat te bieden op stedelijk vlak. Dit zijn de zeven leukste Zuid-Afrikaanse steden.

1. Kaapstad

Misschien wel de enige Zuid-Afrikaanse stad die jij kent? Kaapstad staat niet voor niets op nummer één! Het is de mooiste stad van Zuid-Afrika en één van de leukste steden ter wereld. De prachtige ligging aan zee, de iconische Tafelberg, de indrukwekkende historie, de hippe spot én de nabij gelegen natuur maken Kaapstad het beste van veel werelden. Een paar dagen blijven is veels te kort!

capetown
capetown

2. Johannesburg

Johannesburg werd gesticht in de goldrush. Grappig genoeg is ‘Joburg’ vandaag de dag het financiele centrum van Zuid-Afrika, maar ook voor entertainment zit je er goed. Johannesburg is de grootste stad van het land en bruíst, ondanks de criminaliteit en turbulente geschiedenis. Het is de stad van de apartheid, van Nelson Mandela en van townships. Logeren doe je daarentegen in het hippe Maboneng.  

johannesburg
johannesburg

3. Pretoria

Deze plaats staat misschien niet bekend als de leukste stad, maar een nummer drie-positie vinden wij het toch zeker waard! Pretoria is de politieke hoofdstad van Zuid-Afrika en kent vele mooie bezienswaardigheden. Ambassades, monumenten en musea geven de stad een prachtig uiterlijk. Ook vind je hier veel theaters en uitgaansgelegenheden. Tip: kijk een sportwedstrijd in Pretoria want deze stad is sportgek!  

pretoria
pretoria

4. Durban

Wel eens van Durban gehoord? Het is een mooie kuststad in het oosten van Zuid-Afrika die bekend staat om het nachtleven, het lekkere weer en de prachtige stranden. Een gezellige boel dus! En wist je dat Durban de meest multi-culturele Zuid-Afrikaanse stad is? Geniet van een vakantie aan zee of bezoek één van de wildparken op nog geen 200 kilometer afstand van de stad.

Durban
Durban

5. Port Elizabeth

Staat bekend als vriendelijke, makkelijke stad. Port Elizabeth is gastvrij en heeft mooie stranden. Ja ja, ook dit is een kustplaats! Port Liz ligt aan de Algoabaai en is het hele jaar door te bezoeken. Het klimaat is er bijna het hele jaar goed. Ook is Port Elizabeth de ideale uitvalsbasis voor de prachtige Tuinroute.

Port Elizabeth
Port Elizabeth

6. Bloemfontein

Heel toepasselijk staat Bloemfontein bekend als Stad van de Rozen. Bloem, zoals insiders de stad noemen, wordt ook wel de juridishe hoofdstad van Zuid-Afrika genoemd. Er is vooral op cultureel vlak van alles te doen, zoals musea bezoeken, mooie gebouwen en parken bewonderen, of naar een livebandje of voorstelling gaan. Bloemfontein is geen universiteitsstad en ook niet heel toeristisch, dus een unieke stad om te bezoeken tijdens je reis door Zuid-Afrika!

bloemfontein
bloemfontein

7. Nelspruit

Last but not least (of misschien toch wel met de zevende plek) is Nelspruit. Nelspruit is meer dan de gateway naar het Krugerpark en het nationaal park Sabi-Sabi. Het is een subtropische stad vol exotische bloemen en planten waar je bovendien ook krokodillen kunt spotten. Ga hiervoor naar het Croc River Reptile Park. Ook leuk zijn de Nelspruit Botanical Gardens, waar je de imposante baobobbomen vindt.

Nelspruit
Nelspruit

Top reizen naar Zuid-Afrika

Reisorganisaties met reizen naar Zuid-Afrika

Meer blogs over Zuid-Afrika

Beoordelingen van Zuid-Afrika

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
9.1
Cultuur
8.1
Stranden
7.5
Steden
7.8
Eten & drinken
8.2
Activiteiten
8.8