Home
Blog
Bestemmingen
Durban: zonnige stad in Zuid-Afrika

Durban: zonnige stad in Zuid-Afrika

op 30 november 2016
1 minuut leestijd
Durban: zonnige stad in Zuid-Afrika

Durban heeft een subtropisch klimaat, mooie stranden en ruim 300 zonnige dagen per jaar. Deze Zuid-Afrikaanse stad is dus ideaal voor een strandvakantie!

Durban ligt aan de oostkust van Zuid-Afrika in de provincie KwaZulu-Natal. Deze stad wordt door toeristen vaak overgeslagen maar door onder andere het WK voetbal in 2010 heeft de stad een enorme opknapbeurt gekregen en is het zeker een bezoekje waard.

Golden Mile

De ‘Golden Mile’ is het gebied langs de gouden stranden van Durban. Zes kilometer gevuld met het strand en de zee aan de ene kant en hotels, winkels, pretparken, markten en restaurantjes aan de andere kant. Het zeewater is redelijk warm en omdat er haaiennetten in de zee hangen kun je hier prima zwemmen.

Durban South Africa
Durban South Africa

Durban surfing
Durban surfing

Durban
Durban

Surfing

Durban is ook een echt surfparadijs! Je ziet overal surfdudes en -girls lopen met surfboards en er zijn veel surfkledingwinkels. Rondom Durban is een aantal goede surfstranden. Als beginner ga je naar South Beach of Addington en als echte pro ga je naar Cave Rock. Maar ook op New Pier, North Beach en Battery zijn ideale surfplekken.

De stad in

Als je Durban treft op een zeldzame bewolkte dag, bezoek dan het mooie oude stadscentrum. Je vindt hier enkele interessante oude gebouwen en musea waar je je prima een dagje kan vermaken. Wil je lokaal eten in Durban? Ga dan voor een Indiase curry, roti of samosa’s bij één van de vele Indiase restaurants. Durban heeft namelijk een grote Indiase gemeenschap en wordt wel eens de grootste Indiase stad buiten India genoemd.

P.S. Bekijk hier de zeven mooiste steden van Zuid-Afrika!

Top reizen naar Durban

Reisorganisaties met reizen naar Durban

Meer blogs over Durban

Beoordelingen van Zuid-Afrika

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
9.1
Cultuur
8.1
Stranden
7.5
Steden
7.8
Eten & drinken
8.2
Activiteiten
8.8