Kaap de Goede Hoop

Kaap de Goede Hoop

Schitterende trekpleister van Zuid-Afrika

Het is de plek waar menig schip ten onder ging, waar de Vliegende Hollander spookt en waar de basis voor Kaapstad werd gelegd. Kaap de Goede Hoop en het bijbehorende Kaapse Schiereiland is een wondermooi stukje natuur in Zuid-Afrika en een geweldige dagtrip vanuit Kaapstad.

Top reisorganisaties naar Zuid-Afrika

Top reisorganisaties naar Zuid-Afrika
Kaap de Goede Hoop

Kaap de Goede Hoop markeert het zuidelijkste puntje van het Kaapse Schiereiland, een bergachtig schiereiland ten zuiden van Kaapstad. Deze plek wordt door zeevaarders gezien als de overgang tussen de Atlantische Oceaan en de Indische Oceaan, en was de plek waar de VOC in de 17e eeuw een verversingspost vestigde. Deze plek groeide later uit tot het huidige Kaapstad.

Kaap de Goede Hoop wandelpad

Het Kaap de Goede Hoop Wandelpad, ofwel Cape of Good Hope Trail, is een van de mooiste wandeltochten in de omgeving van Kaapstad. Het totale rondje is 33,8 kilometer lang en je doet er twee dagen over. De wandeling start en eindigt bij de toegangspoort van Kaap de Goede Hoop en zal de eerste dag in het teken staan van spectaculaire uitzichten en dramatische rotsklippen. Na een overnachting in een comfortabele cottage vervolg je de tweede dag je weg en wandel je langs de Atlantische kustlijn, door geurend fynbos en over verlaten stranden. Heb je meer tijd over of ben je een fervent wandelaar? Dan kun je ook de vijf dagen durende Hoerikwaggo Trail lopen.

Cape Point trail
Cape Point trail

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Kaap de Goede Hoop
Kaap de Goede Hoop

Cape Point

Op 40 minuten wandelen van Kaap de Goede Hoop vind je Kaappunt (Cape Point). Een prachtig stukje kustlijn met ruige kliffen van meer dan 200 meter hoog. Je vindt er een restaurantje en wat souvenirwinkels, maar ook prachtige wandelpaden en spectaculaire uitzichtpunten. Een goede reden om na je bezoek aan Kaap de Goede Hoop nog even te blijven hangen in dit bijzondere natuurgebied.

Vuurtoren

Het hoogste punt van Kaappunt wordt gemarkeerd door de oude vuurtoren. Het blauw met witte bouwwerk dateert uit het jaar 1859 en torent 238 meter boven de zee uit. Een smal pad brengt je omhoog naar de vuurtoren, vanwaar je geweldige uitzichten hebt over de oceaan. Op een heldere dag kun je mijlenver kijken, een geweldig gezicht. Vanaf dit punt kun je ook verder wandelen naar de nieuwere vuurtoren, ongeveer een kilometer verderop en een stuk lager gelegen.

Vuurtoren Cape Point
Vuurtoren Cape Point

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Flying Dutchman

Wie slecht ter been is, of gewoon geen zin heeft om te klimmen kan de oude vuurtoren ook bereiken met de kabelbaan Flying Dutchman. De legende van de ’Vliegende Hollander’ vertelt het verhaal van kapitein Hendrik van der Decken, die in 1641 met zijn schip in de problemen raakt ter hoogte van Kaap de Goede Hoop. Volgens de vertellingen is het de duivel die ervoor zorgde dat het schip en zijn bemanning eeuwig bleven rondvaren op zee. Een verhaal om over na te denken als je in het bakje omhoog zit. De kabelbaan loopt van de parkeerplaats naar de vuurtoren en en je zal niet de eerste bezoeker zijn die geconcentreerd naar de horizon tuurt, op zoek naar een teken van het schip.

Walvissen spotten

Ben je tussen juni en oktober in Zuid-Afrika, dan kan het geen kwaad om een verrekijker in te pakken tijdens je bezoekje aan Kaap de Goede Hoop. Verkeerde seizoen? De natuur hier heeft ook genoeg ander moois te bieden. Zo vind je hier maar liefst 1100 plantensoorten die nergens anders ter wereld bloeien, zo’n 250 verschillende vogelsoorten en dieren zoals de Kaapse bergzebra, de eland en ’s werelds grootste antilope.

Walvis in Zuid-Afrika
Walvis in Zuid-Afrika

Scheepswrakken

De oorspronkelijke naam van Kaap de Goede Hoop was Stormkaap, vanwege de zware stormen en ruige zee waar scheepslui mee te maken kregen. De vele scheepswrakken die her en der in het gebied zijn te vinden, herinneren aan slechtere tijden. Een speciaal wrakkenpad neemt je mee langs de 26 vergane schepen van soms enkele honderden jaren oud.

Stranden

Het Kaapse Schiereiland is gezegend met enkele prachtige stranden. De ongerepte stukken worden omringd door spectaculaire rotsen en liggen veelal verborgen voor de grotere hordes toeristen. Een van de populairdere stranden is Buffels Beach, een geliefde picknickplek met plekken voor braai. Ook leuk om te bezoeken is het indrukwekkende Diaz Beach. Je kunt het strand zien liggen vanaf de vuurtoren, maar het is ook zeker de moeite waard om de afdaling te maken en een wandeling te maken tussen de steile rotsklippen. Platboom Beach is tenslotte het meest ongerepte strand van de hele regio. Hier kun je in alle rust genieten van de overweldigende natuur, zonder ook maar iemand tegen te komen.

Buffels Bay Beach
Buffels Bay Beach

Kaap de Goede Hoop
Kaap de Goede Hoop

Reizen naar Kaap de Goede Hoop — Hoe kom je er?

Kaap de Goede Hoop en Cape Point zijn gelegen ten zuiden van Kaapstad en niet met het openbaar vervoer te bereiken. Je zult dus een huurauto moeten hebben of je bij een tour aansluiten om deze plekken te bezoeken. Via een prachtige route door het Tafelberg National Park is het vanuit Kaapstad ruim een uur rijden naar de ingang. Het gebied is vrij uitgestrekt maar goed te bewandelen voor iedereen met een normale conditie.

Populaire reizen naar Kaap de Goede Hoop

Blogs over Kaap de Goede Hoop

· Suzanne van Duijn
Kaap de Goede Hoop: Must-do vanuit Kaapstad
Veel reizigers beginnen of eindigen hun Zuid-Afrika avontuur in Kaapstad. Een goede reden om even naar Kaap de Goede Hoop te gaan!

Meer bezienswaardigheden in Zuid-Afrika

Alle bezienswaardigheden in Zuid-Afrika

Zuid-Afrika ervaringen & beoordelingen

Er zijn nog niet genoeg Kaap de Goede Hoop ervaringen toegevoegd. Daarom tonen we hier de ervaringen van onze reizigers tijdens hun rondreis Zuid-Afrika.
Natuur & omgeving
9.1
Cultuur
8.1
Stranden
7.5
Steden
7.8
Eten & drinken
8.2
Activiteiten
8.8
1,0

Alles aan Zuid-Afrika is slecht.

Zuid-Afrika
Singlereis met Corendon
07-03-2024

Ik kan hier kort en krachtig over zijn Zuid-Afrika is een crimineel en smerig land.

Sam
Alleen gereisd
7,4

Met NRV een rondreis Zuid-Afrika gemaakt in april 2022

Zuid-Afrika
Groepsrondreis met NRV
20-12-2022

Halverwege de reis kreeg mijn echtgenote Omicron. Gestrand in St. Lucia. Het gezelschap trok verder. Wij hadden ons goed verzekerd, dachten wij bij Ennia, Curaçao, waar wij wonen. Helaas , de kleine lettertjes, niet tegen Corona. De meerkosten werden dus niet gedekt, maar de gezondheid was en is belangrijker. Kwalijk was echter dat de NRV zo slim was om onze retour ticket te laten verlopen. Onnodige kosten, bovenop de andere kosten : 1.835,= euro voor 2 enkeltjes Johannesburg- Schiphol. Zeer teleurstellend dat de Geschillencommissie de kant van NRV gekozen heeft en voor ons zeer onbevredigend. Wij nooit meer met NRV op stap.

D. Vos
Gereisd met partner
8,5

South africa is definetly underated. I was surprised by the beauty of this country and its people there

Zuid-Afrika
Camperreis met Travel Smart
06-05-2019

Definitely a country that im coming again because there are so much to do and see. The trip is not over yet

Zubair
Gereisd met vrienden in April 2019
8,7

17 daagse Low Budget rondreis Zuid-Afrika Najaar 2015

Zuid-Afrika
Groepsrondreis met FOX Vakanties
17-10-2018

Geweldig mooi land!! Vriendelijk en gastvrij!! Goed eten en goede hotels!! Veel gezien in de 17 dagen dat ik dit fantastische land bezocht. Ik kom beslist nog eens terug!

Pieter Smit
in November 2015
8,0

Geweldige rondreis Zuid Afrika

Zuid-Afrika
Groepsrondreis met Kras Reizen
14-02-2017

Iedereen zou deze rondreis moeten maken in zijn leven! Zoveel verschillende dieren, culturen,natuur. Fantastisce gids en goede chauffeur. We hebben genoten van de hele reis. Veel kilometers gereden maar dat was zeker de moeite waard!

Kees Versijde
Gereisd met partner in January 2017

Wil je meer weten over reizen naar Zuid-Afrika? Bekijk tips & ervaringen.

Rondreizen naar Zuid-Afrika