Blyde River Canyon

Blyde River Canyon

Spectaculaire kloof

Wie één van de mooiste en meest spectaculaire uitzichten van heel Zuid-Afrika wli zien moet zeker naar de Blyde River Canyon (of Blyderivierspoort) reizen. Deze fantastische kloof is niet alleen één van de grootste ter wereld, het is ook een hele mooie groene kloof. Adembenemend mooi!

Top reisorganisaties naar Zuid-Afrika

Top reisorganisaties naar Zuid-Afrika
Blyde River Canyon

Als je op vakantie gaat om tijd door te brengen in een mooie natuur, ver van huis, dan is de Blyde River Canyon in Zuid-Afrika een geweldige optie. Dit indrukwekkende natuurgebied is te vinden in Mpumalanga, te vinden in het noordoosten van Zuid-Afrika. In de directe omgeving is ook het Krugerpark te vinden. De Blyde River Canyon behoort tot de meest groene en meest grote kloven van heel Afrika.

De canyon

De Blyde River Canyon zelf is zeer indrukwekkend. Er wordt gezegd dat deze kloof behoort tot de mooiste canyons van heel Afrika, maar er zijn er ook zeker bij die de kloof zien als één van de mooiste kloven ter wereld. De dalen zijn sfeervol om naar te kijken, terwijl de loodrechte rotswanden eruit zien als rode reuzen. In totaal heeft de canyon een lengte van 26 kilometer. De valleien zijn romantisch, met kalme beekjes en rivieren, begroeide rotsen en diverse mossen. De vegetatie is er subtropisch en doet bijzonder aan. Het is dan ook erg groen, afgewisseld met het felle rood en oranje van de rotsen. Uiteraard leven er ook veel dieren in deze valleien. Zo zijn er onder meer otters, nijlpaarden, bavianen, antilopen en luipaarden te vinden. Daarnaast komen hier ook de meest bijzondere vogelsoorten rijk voor. De Mariepskop is het hoogste punt van de canyon en torent op een hoogte van 1944 meter.

Blyde River Canyon
Blyde River Canyon

God's Window, Blyde River Canyon
God's Window, Blyde River Canyon

God’s Window

Een bezienswaardigheid die je echt niet mag missen in het gebied rond de Blyde River Canyon is wel God’s Window, ofwel het raam van God. Dit is de plek waar je misschien wel het mooiste uitzicht over de gehele Blyde River Canyon hebt. Je staat echt met je voeten aan de kloof die er 700 meter naar beneden loopt.

De Panorama Route

Als je echt volop wilt genieten van het natuurgebied, dan is er rond de Blyde River Canyon de zogeheten Panorama Route. De naam van de route geeft eigenlijk al weer dat deze route speciaal bedoeld is om veel moois te zien, en dat is ook zeker het geval. De Panorama Route wordt aangedaan door de meeste reisorganisaties die er zowel groepsreizen als individuele reizen organiseren, om de toeristen een zo compleet mogelijk beeld te geven van de prachtige omgeving. De Panorama Route kent vooral veel mooie uitzichtpunten die je eigenlijk niet mag missen.

Er zijn langs de route meerdere watervallen te bewonderen en ook de Blydepoort Dam, Bourke’s Luck Potholes, Berlin Falls, Lisbon Falls en Pinnacle. De watervallen maken altijd een diepe indruk op de toeristen en dat is niet heel vreemd. Deze verzameling watervallen zijn indrukwekkend om te zien, door hun schoonheid, door de adembenemende omgeving waarin ze te vinden zijn en eigenlijk ook door hun bijzondere verzamelnaam.

Panorama route, Blyde River Canyon
Panorama route, Blyde River Canyon

Panorama route, Blyde River Canyon
Panorama route, Blyde River Canyon

Three Rondavels, Blyde River Canyon
Three Rondavels, Blyde River Canyon

Three Rondavels

Hoog boven het indrukwekkende ravijn zijn in totaal drie afgeronde toppen te vinden. Deze drie toppen werden naar Afrikaanse hutten vernoemd en worden dan ook de Three Rondavels genoemd. Je kunt een bezoek brengen aan het uitzichtpunt dat hier te vinden is, zodat je een mooi uitzicht hebt over de wijde omgeving. De drie bergen zelf zijn natuurlijk ook spectaculair en imposant om te zien.

De Bourke’s Luck Potholes

Blakbij de Blyde River bron komen de rivieren de Treur en de Blyde samen, waardoor hier meerdere grote draaikolken ontstaan door de samenkomst van het stromende water. Deze draaikolken zijn verantwoordelijk voor het slijten van de kommen die in de rotsen te vinden zijn. Deze ingesleten kommen zijn naar Tom Bourke vernoemd, een goudzoeker die in het gebied aan het werk was. Deze kommen, de Bourke’s Luck Potholes, zijn zeker het bewonderen waard.

Bourke’s Luck Potholes, Blyde River Canyon
Bourke’s Luck Potholes, Blyde River Canyon

Pilgrims Rest, Blyde River Canyon
Pilgrims Rest, Blyde River Canyon

Pilgrims Rest

Er zijn diverse leuke plaatsen te bezoeken, zoals bijvoorbeeld de plaatsen Graskop, Sabie en Kruger. In deze laatste plaats kun je bij Hazyview deelnemen aan diverse leuke activiteiten. Graskop en Sabie staan vooral bekend om de bosbouw en zijn ook zeker een bezoek waard. Het stadje Pilgrims Rest wordt toch wel gezien als het mooiste stadje in de omgeving. Dit heeft vooral te maken met het feit dat dit stadje zoveel mogelijk in de oorspronkelijke staat wordt behouden. Het is een oude mijnstad waar je echt nog kunt proeven van de sfeer van vroeger.

Dinosaur park

Ben je met de kinderen op vakantie en wil je een leuk uitstapje voor het hele gezin organiseren in de buurt van de Blyde River Canyon? Dan is het Dinosaur Park een leuke optie. Hier kunnen kinderen zich vermaken, verwonderen en verbazen. Ideaal om met het hele gezin een dag herinneringen te maken in een geweldig themapark. Er is ook een leuk en spannend krokodillenpark en je kunt een bezoek brengen aan de Sudwale Grotten. Als je van mooie tuinen houdt, dan is het zeker ook aan te raden om een bezoek te brengen aan de botanische tuin van Nelspruit. Heerlijk om je even terug te trekken in een rustgevende setting. Je kunt niet alleen mooie wandelingen door de natuur maken, maar er zijn ook diverse leuke fietsroutes uitgestippeld die je langs de mooiste stukjes van de Blyde River Canyon voeren.

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Blyde River Canyon, Zuid-Afrika
Blyde River Canyon, Zuid-Afrika

Reizen naar Blyde River Canyon — Hoe kom je er?

Blyde River Canyon is het best te bereiken vanaf Johannesburg. De Blyde River zelf is te vinden langs de populaire Panorama Route. Vanaf Amsterdam duurt de vliegreis naar Johannesburg iets meer dan elf uur.

Populaire reizen naar Blyde River Canyon

Meer bezienswaardigheden in Zuid-Afrika

Alle bezienswaardigheden in Zuid-Afrika

Beoordelingen van Blyde River Canyon

De Blyde River Canyon ervaringen zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl en gebaseerd op hun ervaringen tijdens hun rondreis Zuid-Afrika en bezoek aan Blyde River Canyon.
9,0

Op weg op de panoramaroute

Zuid-Afrika
Blyde River Canyon
11-07-2020

Dit was misschien wel het hoogtepunt tijdens onze reis in Z Afrika in februari van dit jaar. Door bewolkte hemel ging er wel een stuk kleur in het landschap verloren. De rondingen die de Blyde River in de ravijn heeft gemaakt zijn van boven zichtbaar . Het is een kunstwerk op zich dat doet denken aan Dali.

Remans willy
Gereisd met partner
9,0

17 daagse Low Budget rondreis Zuid-Afrika Najaar 2015

Zuid-Afrika
Blyde River Canyon
17-10-2018

Een van de hoogtepunten van mijn 17 daagse trip door Zuid-Afrika! Geweldig in een antwoord!! Veel gezien op een dag eist een goede conditie!!

Pieter Smit
9,0

Magnifieke uitzichten

Zuid-Afrika
Blyde River Canyon
23-04-2016

Een toffe beleving, vriendelijke mensen, héérlijke sfeer en schitterende natuur.

Johnny, Anja, Mariska en Mathijs
Gereisd met gezin

Wil je meer weten over reizen naar Zuid-Afrika? Bekijk tips & ervaringen.

Rondreizen naar Zuid-Afrika