Boulders Beach

Boulders Beach

Pinguïns spotten in Zuid-Afrika

Het blijft een vreemd gezicht: duizenden zwart-witte pinguïns op een tropisch strand in Zuid-Afrika. In Boulders Beach ten zuiden van Kaapstad is dit echter heel normaal en het is zeker een aanrader om een dagtrip te maken naar de bijzondere pinguïnkolonie.

Top reisorganisaties naar Zuid-Afrika

Top reisorganisaties naar Zuid-Afrika
Boulders Beach

Tijdens een stedentrip Kaapstad moet je niet alleen de Tafelberg en Kaap de Goede Hoop bezoeken, maar ook een korte tussenstop maken bij Boulders Beach in Simon’s Town. Hier sta je namelijk oog in oog met zo’n 3000 pinguïns die onverstoord tussen de toeristen doorlopen.

Pinguïns

Als je een reis aan het plannen bent naar Zuid-Afrika, dan zullen de foto’s van Boulders Beach je vast niet zijn ontgaan. Dit is een van de bekendste plekken in de omgeving van Kaapstad, want hier vind je een kolonie van zo’n 3000 Afrikaanse pinguïns. De dieren zijn beschermd en het resultaat van een succesvol broedprogramma: 35 jaar geleden was de populatie namelijk nog op één hand te tellen. Anno nu zitten de kleine beestjes werkelijk overal. Ze hebben lak aan hekken en barrières, en je ziet ze op het zand, tussen de rotsen en soms zelfs rondwaggelen door het nabijgelegen dorpje. Een bijzonder gezicht.

Boulders Beach, Zuid-Afrika
Boulders Beach, Zuid-Afrika

Boulders Beach, Zuid-Afrika
Boulders Beach, Zuid-Afrika

Boulders Visitor Center

De officiële plek om de pinguïns te spotten is in het Boulders Visitor Center. Je betaalt een klein bedrag aan entree en kunt via aangelegde wandelpaden naar de dieren gluren. De meningen over dit centrum zijn verdeeld. Je kunt de dieren van dichtbij observeren, maar het voelt soms een beetje als een dierentuin. Als je de pinguïns wilt spotten ben je echter niet verplicht om dat via het bezoekerscentrum te doen. Op het strand naast het bezoekerscentrum lopen ze ook vrij rond en kun je een stuk dichterbij komen. Je hoeft er dan bovendien niet voor te betalen.

Zwemmen met pinguïns

Breng je een bezoek aan Boulders Beach, vergeet dan niet om je zwemkleding en een droge handdoek mee te nemen. Bovengenoemd strand hoort gewoon bij het dorp en is vrij toegankelijk voor zwemmers en zonaanbidders. Een paradijselijke plek met wit zand, een blauwe oceaan en een fijne plek om te zwemmen. Ook hier zitten veel pinguïns en je kunt er in theorie je handdoekje uitrollen tussen de zwart-witte beestjes. Laat je echter niet te veel misleiden door het schattige uiterlijk van de pinguïns en houd een beetje afstand. Ze hebben scherpe tanden en kunnen gemeen bijten als je ze probeert te aaien.

Boulders Beach, Zuid-Afrika
Boulders Beach, Zuid-Afrika

Boulders Beach, Zuid-Afrika
Boulders Beach, Zuid-Afrika

Het beste moment om Boulders Beach te bezoeken

Het zal je vast niet verbazen dat Boulders Beach een van de populairste attracties in heel Kaapstad is. Veel mensen nemen de moeite om een dagje naar het Kaapse Schiereiland te gaan en dat betekent dat het hier doorgaans vrij druk is met toeristen. Het is slim om je bezoek zo vroeg mogelijk op de dag te plannen. Zet de wekker en rijd meteen na het ontbijt naar Boulders Beach. Ben je niet zo’n ochtendmens? Je kunt er ook voor kiezen om Boulders Beach aan het eind van de dag te bezoeken.

Simon’s Town

Boulders Beach hoort bij Simon’s Town en in het dorpje zelf valt ook het een en ander te bezichtigen. Behalve de nodige restaurants en hotels en vind je hier namelijk ook een aantal interessante bezienswaardigheden. Zo kun je een bezoek brengen aan een van de vier musea. In het Simon’s Town Museum leer je bijvoorbeeld meer over de geschiedenis van het dorp, dat ooit in handen was van de VOC. De plaatselijke VVV organiseert ook stadswandelingen die je naar de bekendste plekken in Simon’s Town brengen.

Boulders Beach, Zuid-Afrika
Boulders Beach, Zuid-Afrika

Boulders Beach, Zuid-Afrika
Boulders Beach, Zuid-Afrika

Combineer het met Kaap de Goede Hoop

Een bezoek aan Boulders Beach wordt door veel mensen gecombineerd met een uitstapje naar Kaap de Goede Hoop. Beide bezienswaardigheden liggen op het schiereiland ten zuiden van Kaapstad en je kunt ze prima in één dag bezichtigen. Vanuit Boulders Beach is het nog ongeveer een half uur naar Kaap de Goede Hoop, dus het is zeker een aanrader om na je bezoek aan de pinguïns nog een stukje verder te rijden. Op Kaap de Goede Hoop kun je prachtige wandelingen maken langs de grillige rotskust en met een beetje geluk zelfs walvissen spotten.

Reizen naar Boulders Beach — Hoe kom je er?

Boulders Beach ligt op het Kaapse Schiereiland, op ongeveer een uurtje rijden vanuit het centrum van Kaapstad. Een huurauto is wel zo praktisch als je een bezoekje brengt aan de pinguïns, omdat je dan ook eenvoudig verder kan rijden naar Kaap de Goede Hoop. Het is echter ook mogelijk om met de trein naar Simon’s Town te reizen en er worden in Kaapstad zelf volop dagtours naar het schiereiland georganiseerd.

Populaire reizen naar Boulders Beach

Blogs over Boulders Beach

· Suzanne van Duijn
Boulders Beach: prachtig strand in Zuid-Afrika
Hét strand bij Kaapstad om zwartvoetpinguïns te spotten!

Meer bezienswaardigheden in Zuid-Afrika

Alle bezienswaardigheden in Zuid-Afrika

Zuid-Afrika ervaringen & beoordelingen

Er zijn nog niet genoeg Boulders Beach ervaringen toegevoegd. Daarom tonen we hier de ervaringen van onze reizigers tijdens hun rondreis Zuid-Afrika.
Natuur & omgeving
9.1
Cultuur
8.1
Stranden
7.5
Steden
7.8
Eten & drinken
8.2
Activiteiten
8.8
1,0

Alles aan Zuid-Afrika is slecht.

Zuid-Afrika
Singlereis met Corendon
07-03-2024

Ik kan hier kort en krachtig over zijn Zuid-Afrika is een crimineel en smerig land.

Sam
Alleen gereisd
7,4

Met NRV een rondreis Zuid-Afrika gemaakt in april 2022

Zuid-Afrika
Groepsrondreis met NRV
20-12-2022

Halverwege de reis kreeg mijn echtgenote Omicron. Gestrand in St. Lucia. Het gezelschap trok verder. Wij hadden ons goed verzekerd, dachten wij bij Ennia, Curaçao, waar wij wonen. Helaas , de kleine lettertjes, niet tegen Corona. De meerkosten werden dus niet gedekt, maar de gezondheid was en is belangrijker. Kwalijk was echter dat de NRV zo slim was om onze retour ticket te laten verlopen. Onnodige kosten, bovenop de andere kosten : 1.835,= euro voor 2 enkeltjes Johannesburg- Schiphol. Zeer teleurstellend dat de Geschillencommissie de kant van NRV gekozen heeft en voor ons zeer onbevredigend. Wij nooit meer met NRV op stap.

D. Vos
Gereisd met partner
8,5

South africa is definetly underated. I was surprised by the beauty of this country and its people there

Zuid-Afrika
Camperreis met Travel Smart
06-05-2019

Definitely a country that im coming again because there are so much to do and see. The trip is not over yet

Zubair
Gereisd met vrienden in April 2019
8,7

17 daagse Low Budget rondreis Zuid-Afrika Najaar 2015

Zuid-Afrika
Groepsrondreis met FOX Vakanties
17-10-2018

Geweldig mooi land!! Vriendelijk en gastvrij!! Goed eten en goede hotels!! Veel gezien in de 17 dagen dat ik dit fantastische land bezocht. Ik kom beslist nog eens terug!

Pieter Smit
in November 2015
8,0

Geweldige rondreis Zuid Afrika

Zuid-Afrika
Groepsrondreis met Kras Reizen
14-02-2017

Iedereen zou deze rondreis moeten maken in zijn leven! Zoveel verschillende dieren, culturen,natuur. Fantastisce gids en goede chauffeur. We hebben genoten van de hele reis. Veel kilometers gereden maar dat was zeker de moeite waard!

Kees Versijde
Gereisd met partner in January 2017

Wil je meer weten over reizen naar Zuid-Afrika? Bekijk tips & ervaringen.

Rondreizen naar Zuid-Afrika