Bloemfontein

Bloemfontein

Een cultureel stukje Zuid-Afrika

Bloemfontein is een van de drie hoofdsteden van Zuid Afrika en een interessante bestemming om te bezoeken. Je komt er niet vanwege de typisch Zuid-Afrikaanse iconen, maar des te meer om cultuur te snuiven.

Top reisorganisaties naar Zuid-Afrika

Top reisorganisaties naar Zuid-Afrika
Bloemfontein

Een bezoek aan de Zuid-Afrikaanse stad Bloemfontein is een leuke afwisseling op de safari’s en het natuurschoon. Hier kun je tal van interessante musea bezoeken en duiken in de geschiedenis van Zuid-Afrika.

National Museum

Een van de interessantste musea in Bloemfontein is het National Museum, dat zich volledig heeft toegespitst op de geschiedenis van de stad. Je krijgt een kijkje in het vroegere Bloemfontein en er staan bijzondere stukken tentoongesteld. Van archeologische vondsten en oude schedels, tot memorabilia uit recentere geschiedenis. Breng je een bezoek aan Bloemfontein, dan is het zeker een aanrader om een paar uur uit te trekken voor dit interessante museum.

Bloemfontein, Zuid-Afrika
Bloemfontein, Zuid-Afrika

Bloemfontein, Zuid-Afrika
Bloemfontein, Zuid-Afrika

Anglo-Boer War Museum

Als je meer wilt weten over de oorlog tussen de Britten en de Boeren, dan moet je koers zetten naar het Anglo-Boer War Museum. Dit museum heeft een aantal interessante tentoonstellingen die gaan over de Tweede Boerenoorlog die tussen 1899 en 1902 werd gevoerd. Een oorlog die duizenden slachtoffers heeft geëist, onder zowel de witte als zwarte bevolkingsgroepen. Door middel van foto’s, oude wapens en andere voorwerpen wordt de geschiedenis tot leven gebracht. Als bezoeker word je langs verschillende stadia van de oorlog geloodst en krijg je meer informatie over het ontstaan van het conflict. Een must visit als je in Bloemfontein bent.

Nasionale Vrouemonument

Onderdeel van het Anglo-Boer War Museum zijn een aantal monumenten die zijn opgedragen aan slachtoffers van de Tweede Boerenoorlog. Een van de bekendste monumenten is het Nasionale Vrouemonument, te ere van de gevallen vrouwen en kinderen. Tijdens de oorlog zijn namelijk maar liefst 27.000 Boerenvrouwen en -kinderen gestorven in de Britse concentratiekampen. Op deze plek vind je ook het graf van Emily Hobhouse, een Britse mensenrechtenactiviste die vocht voor betere omstandigheden binnen de concentratiekampen.

Bloemfontein, Zuid-Afrika
Bloemfontein, Zuid-Afrika

Bloemfontein, Zuid-Afrika
Bloemfontein, Zuid-Afrika

Oliewenhuis Art Museum

Een museum met een iets gezelliger onderwerp is het Oliewen Art House Museum, dat verrassend Nederlands aandoet. Achter de spierwitte klokgevels bevinden zich een aantal indrukwekkende kunstwerken van lokale artiesten. Het zijn werken van zowel hedendaagse kunstenaars als gevestigde namen, en een aantal van Zuid-Afrika’s beste artiesten is er vertegenwoordigd. Op de bovenste verdieping vind je veel traditionele kunst, terwijl je beneden meer moderne stukken kunt bewonderen. Het complex wordt omringd door een mooie tuin, dus het is ook zeker een aanrader om daar een rondje te lopen.

Planetarium van Bloemfontein

Het Naval Hill Planetarium is een digitaal planetarium waar je de sterrenhemel van dichtbij kunt bekijken. In de grote koepel is een theater gemaakt waar je verschillende soorten voorstellingen kunt bekijken. Van sterren tot klimaatverandering, in het Planetarium komen eigenlijk alle thema’s die te maken hebben met onze planeet en het sterrenstelsel aan bod. Elke voorstelling duurt ongeveer een uurtje, maar je mag gerust blijven zitten voor een volgende vertoning.

Bloemfontein, Zuid-Afrika
Bloemfontein, Zuid-Afrika

Bloemfontein, Zuid-Afrika
Bloemfontein, Zuid-Afrika

Botanische tuin van Bloemfontein

De Free State National Botanical Garden biedt 70 hectare aan natuurschoon en is gelegen in een mooie vallei. De botanische tuin is gelegen aan de rand van Bloemfontein en je kunt er meer dan 400 soorten planten en bloemen bewonderen. Verreweg de meesten komen uit de omgeving van Bloemfontein en Lesotho, en het gros daarvan staat in de maanden november-maart in bloei. Behalve flora kun je hier ook de nodige fauna tegenkomen. Zo wonen maar liefst 50 soorten zoogdieren, 124 vogelsoorten en 54 soorten reptielen in het park.

Cheetah Experience

In Bloemfontein kom je vooral voor de cultuur en interessante musea, maar ook op het gebied van wildlife heeft de stad het een en ander te bieden. De Cheetah Experience is een project dat aandacht wil geven aan bedreigde diersoorten en zich met name richt op het voortbestaan van de cheetah. Ze werken veel met vrijwilligers, maar je kunt het project ook bezoeken tijdens een dagtrip. Tijdens een tour leer je meer over de dieren en hoe de soort in stand wordt gehouden, en krijg je de kans om verschillende katachtigen van dichtbij te bewonderen.

Bloemfontein, Zuid-Afrika
Bloemfontein, Zuid-Afrika

Bloemfontein, Zuid-Afrika
Bloemfontein, Zuid-Afrika

Reizen naar Bloemfontein — Hoe kom je er?

De stad Bloemfontein is gelegen in het hart van Zuid-Afrika, op een klein stukje rijden van de grens met Lesotho. De stad heeft een eigen vliegveld dat rechtstreekse verbindingen met Kaapstad en andere grote Zuid-Afrikaanse steden heeft. Het is echter ook mogelijk om met het openbaar vervoer te reizen, want Bloemfontein is een belangrijk knooppunt binnen het Zuid-Afrikaanse spoornetwerk. Vanaf hier kun je bijvoorbeeld rechtstreeks naar Port Elizabeth en Johannesburg reizen.

De meeste reizigers zullen Bloemfontein met hun huurauto bezoeken en combineren met een bezoek aan Lesotho. Nog een reden om met de auto te komen: het is het ideale vervoersmiddel om Bloemfontein en omgeving te bekijken.

Populaire reizen naar Bloemfontein

Meer bezienswaardigheden in Zuid-Afrika

Alle bezienswaardigheden in Zuid-Afrika

Zuid-Afrika ervaringen & beoordelingen

Er zijn nog niet genoeg Bloemfontein ervaringen toegevoegd. Daarom tonen we hier de ervaringen van onze reizigers tijdens hun rondreis Zuid-Afrika.
Natuur & omgeving
9.1
Cultuur
8.1
Stranden
7.5
Steden
7.8
Eten & drinken
8.2
Activiteiten
8.8
1,0

Alles aan Zuid-Afrika is slecht.

Zuid-Afrika
Singlereis met Corendon
07-03-2024

Ik kan hier kort en krachtig over zijn Zuid-Afrika is een crimineel en smerig land.

Sam
Alleen gereisd
7,4

Met NRV een rondreis Zuid-Afrika gemaakt in april 2022

Zuid-Afrika
Groepsrondreis met NRV
20-12-2022

Halverwege de reis kreeg mijn echtgenote Omicron. Gestrand in St. Lucia. Het gezelschap trok verder. Wij hadden ons goed verzekerd, dachten wij bij Ennia, Curaçao, waar wij wonen. Helaas , de kleine lettertjes, niet tegen Corona. De meerkosten werden dus niet gedekt, maar de gezondheid was en is belangrijker. Kwalijk was echter dat de NRV zo slim was om onze retour ticket te laten verlopen. Onnodige kosten, bovenop de andere kosten : 1.835,= euro voor 2 enkeltjes Johannesburg- Schiphol. Zeer teleurstellend dat de Geschillencommissie de kant van NRV gekozen heeft en voor ons zeer onbevredigend. Wij nooit meer met NRV op stap.

D. Vos
Gereisd met partner
8,5

South africa is definetly underated. I was surprised by the beauty of this country and its people there

Zuid-Afrika
Camperreis met Travel Smart
06-05-2019

Definitely a country that im coming again because there are so much to do and see. The trip is not over yet

Zubair
Gereisd met vrienden in April 2019
8,7

17 daagse Low Budget rondreis Zuid-Afrika Najaar 2015

Zuid-Afrika
Groepsrondreis met FOX Vakanties
17-10-2018

Geweldig mooi land!! Vriendelijk en gastvrij!! Goed eten en goede hotels!! Veel gezien in de 17 dagen dat ik dit fantastische land bezocht. Ik kom beslist nog eens terug!

Pieter Smit
in November 2015
8,0

Geweldige rondreis Zuid Afrika

Zuid-Afrika
Groepsrondreis met Kras Reizen
14-02-2017

Iedereen zou deze rondreis moeten maken in zijn leven! Zoveel verschillende dieren, culturen,natuur. Fantastisce gids en goede chauffeur. We hebben genoten van de hele reis. Veel kilometers gereden maar dat was zeker de moeite waard!

Kees Versijde
Gereisd met partner in January 2017

Wil je meer weten over reizen naar Zuid-Afrika? Bekijk tips & ervaringen.

Rondreizen naar Zuid-Afrika