Pretoria

Pretoria

Imposante hoofdstad van Zuid-Afrika

Pretoria is de bestuurlijke hoofdstad van Zuid-Afrika en een stad met vele mooie bezienswaardigheden.

Top reisorganisaties naar Zuid-Afrika

Top reisorganisaties naar Zuid-Afrika
Pretoria

Pretoria is een geweldige stad om tijdens een vakantie te bezoeken. Deze stad is te vinden in het oostelijke deel van Zuid-Afrika, in de provincie Gauteng. De stad staat niet alleen bekend als de administratieve hoofdstad, maar heeft vooral ook bekendheid gewonnen met de universiteit, welke het grootste van heel Zuid-Afrika is. Sinds 1931 is Pretoria de hoofdstad van de Zuid-Afrikaanse Unie.

Jacaranda’s

Duizenden toeristen hebben Pretoria al als hun favoriete vakantiebestemming bestempeld en keren er regelmatig terug. Dit is niet heel vreemd, want de stad is een prachtig, kleurrijk en zeer sfeervol plekje op aarde. Kleurrijk is nog wat zacht gezegd, want het is een regenboog die je overal om je heen ziet. Dit gaat op voor de bijzondere architectuur en voor de natuur. De stad is verdeeld in blokken, waardoor je niet heel ver zicht hebt. Hierdoor heb je steeds nieuwe verrassingen om elke hoek. Pretoria wordt ook wel de Stad van Jacaranda genoemd, omdat er duizenden Jacaranda’s te vinden zijn. Dit zijn prachtige planten die de sfeer helemaal af maken.

Jacaranda's in Pretoria
Jacaranda's in Pretoria

Pretoria
Pretoria

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Church Street

Als je goed kennis wilt maken met de veelzijdigheid aan bezienswaardigheden in de stad, dan moet je echt aan Church Street zijn. Deze straat is het kloppend en bruisend hart van de straat, en dat niet alleen. Church Street is namelijk ook de langste straat die er in de hele wereld te vinden is. Het is dan ook niet heel vreemd dat hier de meeste bezienswaardigheden te vinden zijn. Je kunt hier een bezoek brengen aan De Munt en aan de diverse oude bouwwerken, waaronder die van enkele banken en het postkantoor. Daarnaast ligt ook het Paleis van Justitie aan Church Street en er zijn prachtige architectonische bouwwerken te vinden langs de straat. Een absolute topper onder de bezienswaardigheden van Church Street is wel de Anglicaanse kathedraal.

Bryntirion

Als je op zoek bent naar een mooi stukje rust en ontspanning in de stad, dan kun je een bezoek brengen aan Bryntirion. Dit is een park, het grootste park dat er in de stad te vinden is, waar je niet alleen kunt genieten van rust en een mooie omgeving, maar waar je ook nog enkele interessante gebouwen vindt. Hier kun je bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de presidentiele residentie. Zo op het oog zou je niet denken dat het om een presidentiele residentie gaat, omdat het indrukwekkende bouwwerk eigenlijk meer de uitstraling van een groot paleis heeft.

Pretoria museum
Pretoria museum

Musea van Pretoria

Als je al een tocht langs Church Street hebt gemaakt, alle bezienswaardigheden hebt bezocht en een bezoek hebt gebracht aan het grootste park van de stad, dan ben je zeker nog niet klaar met bezichtigen. Er zijn namelijk ook enkele musea in de stad te vinden die absoluut de moeite waard zijn. Voor de echte kunstliefhebbers is er het Museum van Schone Kunsten. Daarnaast kun je ook een bezoek brengen aan de Kunstgalerie en is het Museum van Kruger ook een echte aanrader. Als je meer wilt weten over de tijden van oorlog en een interesse in het leger hebt, dan kun je een bezoek brengen aan het Militair Museum.

Botanische tuin

Echte rust kun je vinden in de botanische tuin. Dit is een prachtig aangelegde tuin waar je echt helemaal tot jezelf kan komen in de drukte van de stad. De mooiste botanische tuin die in Zuid-Afrika te vinden is, is de Kaapstad Tuin. De botanische tuin van Pretoria doet zeker niet onder voor deze tuin. Er zijn tal van planten te vinden die zeer zeldzaam zijn. Overigens ligt in de buurt van deze botanische tuin ook een prachtig nationaal park, waar je niet alleen een indrukwekkende natuur kunt vinden, maar ook prachtige fonteinen en interessante standbeelden kunt bewonderen.

Pretoria garden
Pretoria garden

Oostelijk Pretoria

Een dagje lekker winkelen, een heerlijke maaltijd nuttigen in een specialiteitenrestaurant of een gezellig avondje uit? Dan kun je je het best naar het oostelijke deel van de stad bewegen. Hier vindt je een flinke verzameling leuke cafeetjes, goede restaurants, sfeervolle winkels en diverse gezellige uitgaansgelegenheden die lang open zijn. Oostelijk Pretoria bestaat veel uit nieuwe wijkjes en je zou dan ook denken dat dit deel van de stad minder aantrekkelijk is voor natuurliefhebbers, maar niets is minder waar. Ook in de nieuwste wijken van oostelijk Pretoria kun je prachtige lanen, grote parken en veel groen vinden. De hoge gebouwen die er in dit deel van de stad te vinden zijn, zijn vooral gemaakt uit een combinatie van glas en beton. Eenvoudig en zonder al te veel poespas, waardoor het toch nog altijd goed past bij de rustige, gemoedelijke en landelijke omgeving.

Reizen naar Pretoria — Hoe kom je er?

Als je in Amsterdam, op Schiphol, in het vliegtuig stapt, dan vlieg je naar Wonderboom Airport. Vanuit Nederland is het vrijwel niet mogelijk om een vlucht zonder tussenstops te nemen. Je moet dan ook rekening houden met minimaal één tussenlanding en vaak met meer tussenstops. Dit betekent dat je toch wel gemiddeld zo’n twintig uur onderweg bent naar Pretoria.

Beste reistijd Pretoria

De beste reistijd voor Pretoria is tussen juni en oktober. Dan is het weer het meest aangenaam.

Populaire reizen naar Pretoria

Meer bezienswaardigheden in Zuid-Afrika

Alle bezienswaardigheden in Zuid-Afrika

Zuid-Afrika ervaringen & beoordelingen

Er zijn nog niet genoeg Pretoria ervaringen toegevoegd. Daarom tonen we hier de ervaringen van onze reizigers tijdens hun rondreis Zuid-Afrika.
Natuur & omgeving
9.1
Cultuur
8.1
Stranden
7.5
Steden
7.8
Eten & drinken
8.2
Activiteiten
8.8
1,0

Alles aan Zuid-Afrika is slecht.

Zuid-Afrika
Singlereis met Corendon
07-03-2024

Ik kan hier kort en krachtig over zijn Zuid-Afrika is een crimineel en smerig land.

Sam
Alleen gereisd
7,4

Met NRV een rondreis Zuid-Afrika gemaakt in april 2022

Zuid-Afrika
Groepsrondreis met NRV
20-12-2022

Halverwege de reis kreeg mijn echtgenote Omicron. Gestrand in St. Lucia. Het gezelschap trok verder. Wij hadden ons goed verzekerd, dachten wij bij Ennia, Curaçao, waar wij wonen. Helaas , de kleine lettertjes, niet tegen Corona. De meerkosten werden dus niet gedekt, maar de gezondheid was en is belangrijker. Kwalijk was echter dat de NRV zo slim was om onze retour ticket te laten verlopen. Onnodige kosten, bovenop de andere kosten : 1.835,= euro voor 2 enkeltjes Johannesburg- Schiphol. Zeer teleurstellend dat de Geschillencommissie de kant van NRV gekozen heeft en voor ons zeer onbevredigend. Wij nooit meer met NRV op stap.

D. Vos
Gereisd met partner
8,5

South africa is definetly underated. I was surprised by the beauty of this country and its people there

Zuid-Afrika
Camperreis met Travel Smart
06-05-2019

Definitely a country that im coming again because there are so much to do and see. The trip is not over yet

Zubair
Gereisd met vrienden in April 2019
8,7

17 daagse Low Budget rondreis Zuid-Afrika Najaar 2015

Zuid-Afrika
Groepsrondreis met FOX Vakanties
17-10-2018

Geweldig mooi land!! Vriendelijk en gastvrij!! Goed eten en goede hotels!! Veel gezien in de 17 dagen dat ik dit fantastische land bezocht. Ik kom beslist nog eens terug!

Pieter Smit
in November 2015
8,0

Geweldige rondreis Zuid Afrika

Zuid-Afrika
Groepsrondreis met Kras Reizen
14-02-2017

Iedereen zou deze rondreis moeten maken in zijn leven! Zoveel verschillende dieren, culturen,natuur. Fantastisce gids en goede chauffeur. We hebben genoten van de hele reis. Veel kilometers gereden maar dat was zeker de moeite waard!

Kees Versijde
Gereisd met partner in January 2017

Wil je meer weten over reizen naar Zuid-Afrika? Bekijk tips & ervaringen.

Rondreizen naar Zuid-Afrika