Route 62

Route 62

Roadtrippen door Zuid-Afrika

Zuid-Afrika is bij uitstek het land om mooie roadtrips te maken. Een bekende route is de Tuinroute, maar Route 62 is wat ons betreft een aardig alternatief. Want van wijngaarden tot charmante stadjes en overweldigende natuur: langs Route 62 zie je een uniek stukje Zuid-Afrika aan je raam voorbij schieten.

Top reisorganisaties naar Zuid-Afrika

Top reisorganisaties naar Zuid-Afrika
Route 62

Er zijn genoeg reden te bedenken voor een roadtrip door Zuid-Afrika. Geniet van de ultieme vrijheid en volg de goed onderhouden wegen die van Kaapstad naar Port-Elizabeth leiden. Neem de tijd om de ruim 800 kilometer af te leggen en stop regelmatig op interessante plekken langs de route. Hieronder vind je een overzicht van de leukste stops langs Route 62.

Kaapstad

Route 62 begint een klein stukje ten oosten van Kaapstad en dat maakt deze mooiste stad van Zuid-Afrika een uitstekend startpunt voor je roadtrip. Plan een paar dagen in Kaapstad, zodat je in ieder geval alle hoogtepunten van je lijstje kan strepen. Je kan Zuid-Afrika natuurlijk niet verlaten zonder dat je de Tafelberg, Robbeneiland en Kaap de Goede Hoop hebt bezocht, maar ook de wijk Bo-Kaap en het gezellige Victoria & Albert Waterfront zijn het bekijken waard.

Route 62, Zuid Afrika
Route 62, Zuid Afrika

Montagu
Montagu

Wijngaarden

Zodra je de stad achter je hebt gelaten, rijd je een van de smaakvolste regio’s van Zuid-Afrika binnen. Ten oosten van Kaapstad beginnen de wijnvelden en kun je met de auto langs lokale wijnboeren rijden om het een en ander te proeven. Route 62 wordt ook wel de langste wijnroute ter wereld genoemd, dus neem de tijd om hier op je gemak rond te kijken. Het stadje Paarl staat bekend om haar uitstekende wijnen, maar je kunt ook een kleine detour maken langs Stellenbosch en Franschenhoek. Reserveer dus zeker een plekje in je koffer voor een smakelijk aandenken.

Montagu

Een van de leukste haltes langs Route 62 is het stadje Montagu. Hier kun je namelijk een wandeling maken naar de warmwaterbronnen en een plons nemen in het warme water. De warmwaterbronnen liggen een stukje buiten het centrum, al valt er ook in het stadje zelf genoeg te zien en te doen. Er is een museum en er zijn een aantal interessante gebouwen.

Montagu
Montagu

Montagu
Montagu

Barrydale

Barrydale is een piepklein gehucht dat langs Route 62 ligt. Hier beginnen mooie wandelingen door de omgeving, maar de meest reizigers stoppen hier voor een bezoek aan het winkeltje met de naam Ronny's Sex Shop. Hoewel de naam anders doet vermoeden, is dit een doodgewoon wegrestaurant. Het woordje Sex is ooit voor de grap toegevoegd en sindsdien is het een van de bekendste haltes op de route. Je kunt er even stoppen voor een foto en een snelle lunch.

Oudtshoorn

Wist je dat het stadje Oudtshoorn bekend staat als de struisvogelhoofdstad van de wereld? Het klimaat hier biedt de ideale omstandigheden voor struisvogels, en vandaag de dag vind je er dan ook tal van struisvogelboerderijen. Als je toch in de buurt bent, dan is het de moeite waard om bij een van deze boerderijen een kijkje te nemen. Behalve struisvogels is er nog een andere bezienswaardigheid in Oudtshoorn, namelijk de Cango Caves. Dit grottenstelsel is miljoenen jaren oud en bestaat uit indrukwekkende zalen met druipstenen en bijzondere rotsformaties.

Route 62, Zuid Afrika
Route 62, Zuid Afrika

Route 62, Zuid Afrika
Route 62, Zuid Afrika

Uniondale

Uniondale is een slaperig dorpje in het oostelijk deel van de route. Het is een feest om hier door de mooie straatjes te lopen, al komen de meeste bezoekers om een glimp op te vangen van de rotsschilderingen. In het dorpje werden namelijk meer dan 500 prehistorische schilderingen gevonden, van 1500 tot 6000 jaar oud. De schilderingen zijn ooit gemaakt door de originele bewoners van Zuid-Afrika en vormen een belangrijke schakel in de geschiedenis van het land.

Port-Elizabeth

En dan zit na ruim 800 kilometer je roadtrip over Route 62 erop. Port Elizabeth is een waardige afsluiter van je rondreis door Zuid-Afrika en de moeite waard om nog een paar dagen te blijven hangen. In Port-Elizabeth vind je mooie stranden en het is tevens de uitvalsbasis voor een bezoek aan het Addo Elephant National Park. Je wilt natuurlijk ook wildlife hebben gespot tijdens je reis naar Zuid-Afrika. En reis je straks vanaf Kaapstad weer terug naar Nederland? Neem dan de op de terugweg de beroemde Tuinroute naar Kaapstad, voor een geheel nieuwe blik op Zuid-Afrika.

Route 62, Zuid-Afrika
Route 62, Zuid-Afrika

Route 62 Zuid Afrika
Route 62 Zuid Afrika

Route 62 rijden — Hoe, wat en waar?

Route 62 loopt grofweg van Kaapstad naar Port-Elizabeth en meet ruim 800 kilometer. Een route die uitstekend te combineren valt met een langere rondreis door Zuid-Afrika, maar ook als je minder tijd hebt is het een goede manier om het land te bekijken. Begin je reis bijvoorbeeld in Kaapstad en vervolg na Port-Elizabeth je reis in de richting van Johannesburg en het Kruger National Park, of keer om en rij terug via de Tuinroute.

Populaire reizen naar Route 62

Meer bezienswaardigheden in Zuid-Afrika

Alle bezienswaardigheden in Zuid-Afrika

Zuid-Afrika ervaringen & beoordelingen

Er zijn nog niet genoeg Route 62 ervaringen toegevoegd. Daarom tonen we hier de ervaringen van onze reizigers tijdens hun rondreis Zuid-Afrika.
Natuur & omgeving
9.1
Cultuur
8.1
Stranden
7.5
Steden
7.8
Eten & drinken
8.2
Activiteiten
8.8
1,0

Alles aan Zuid-Afrika is slecht.

Zuid-Afrika
Singlereis met Corendon
07-03-2024

Ik kan hier kort en krachtig over zijn Zuid-Afrika is een crimineel en smerig land.

Sam
Alleen gereisd
7,4

Met NRV een rondreis Zuid-Afrika gemaakt in april 2022

Zuid-Afrika
Groepsrondreis met NRV
20-12-2022

Halverwege de reis kreeg mijn echtgenote Omicron. Gestrand in St. Lucia. Het gezelschap trok verder. Wij hadden ons goed verzekerd, dachten wij bij Ennia, Curaçao, waar wij wonen. Helaas , de kleine lettertjes, niet tegen Corona. De meerkosten werden dus niet gedekt, maar de gezondheid was en is belangrijker. Kwalijk was echter dat de NRV zo slim was om onze retour ticket te laten verlopen. Onnodige kosten, bovenop de andere kosten : 1.835,= euro voor 2 enkeltjes Johannesburg- Schiphol. Zeer teleurstellend dat de Geschillencommissie de kant van NRV gekozen heeft en voor ons zeer onbevredigend. Wij nooit meer met NRV op stap.

D. Vos
Gereisd met partner
8,5

South africa is definetly underated. I was surprised by the beauty of this country and its people there

Zuid-Afrika
Camperreis met Travel Smart
06-05-2019

Definitely a country that im coming again because there are so much to do and see. The trip is not over yet

Zubair
Gereisd met vrienden in April 2019
8,7

17 daagse Low Budget rondreis Zuid-Afrika Najaar 2015

Zuid-Afrika
Groepsrondreis met FOX Vakanties
17-10-2018

Geweldig mooi land!! Vriendelijk en gastvrij!! Goed eten en goede hotels!! Veel gezien in de 17 dagen dat ik dit fantastische land bezocht. Ik kom beslist nog eens terug!

Pieter Smit
in November 2015
8,0

Geweldige rondreis Zuid Afrika

Zuid-Afrika
Groepsrondreis met Kras Reizen
14-02-2017

Iedereen zou deze rondreis moeten maken in zijn leven! Zoveel verschillende dieren, culturen,natuur. Fantastisce gids en goede chauffeur. We hebben genoten van de hele reis. Veel kilometers gereden maar dat was zeker de moeite waard!

Kees Versijde
Gereisd met partner in January 2017

Wil je meer weten over reizen naar Zuid-Afrika? Bekijk tips & ervaringen.

Rondreizen naar Zuid-Afrika