Lesotho

Maletsunyane waterval in Lesotho

Rondreis Lesotho

Ontdek de rust van dit verlaten berglandschap

Lesotho is uniek. Het wordt geheel omsloten door Zuid-Afrika en ligt als enige land ter wereld volledig boven de 1000 meter hoogte. Wandel tijdens je reis door Lesotho door uitgestrekte verlaten berggebieden met ongerepte natuur en geniet van de rust!

Tijdens je rondreis in Lesotho valt al snel op dat het door Zuid-Afrika omgeven Lesotho een stuk rustiger is dan Zuid-Afrika zelf. Het is dan ook een goede plek om even tot jezelf te komen als je de hordes mensen zat bent. En er valt bovendien van alles te beleven! In de fraaie bergen kun je je zowel te voet als per pony verplaatsen. Neem wel een gids mee, want de bewegwijzering in Lesotho laat te wensen over.

Rondreizen in Lesotho voert je waarschijnlijk ook naar het Nationaal Park Sehlabathebe, waar je prachtige bossen vindt. Maar de grootste attractie van Lesotho is het dorpje Semkong, en meer specifiek de 186 meter hoge Maletsunyane Falls, een bijzonder fotogenieke waterval. Tijdens een groepsrondreis of individuele rondreis beleef je Lesotho optimaal!

Hoofdstad:
Maseru
Inwoners:
1.867.035
Oppervlakte:
30.355 km2
Beste reistijd:
januari t/m maart
Tijdsverschil:
1 uur later
Vliegtijd:
13:30uur
Combineren:
Natuur
10/10
Cultuur
9/10
Steden
7/10
Eten
8/10
Actief
9/10

Video's van Lesotho

Reisorganisaties met reizen naar Lesotho

Reizen naar Lesotho

Groepsreis Zuid-Afrika, eSwatini & Lesotho; Cultuur en Natuur

Groepsreis Zuid-Afrika, eSwatini & Lesotho; Cultuur en Natuur

Zuid-Afrika en de koninkrijken eSwatini en Lesotho beleef je op hun mooist tijdens deze avontuurlijke reis waarbij je zowel in hotels slaapt als kampeert. In drie weken bezoek je onder meer de beroemde wildparken Kruger en Addo, kun je walvissen en dolfijnen spotten in Hermanus, prachtig wandelen in de Drakensbergen en je tegoed doen aan de heerlijkste Zuid-Afrikaanse wijnen. In eSwatini, het voormalig Swaziland, kun je met de fiets of wandelend op zoek gaan naar wilde dieren terwijl je in Lesotho de mooiste wandelingen en ponytochten kunt maken en daarbij ook nog de lokale bevolking ondersteunt. Je sluit je reis af in Kaapstad, waar cultuur, natuur en strand samenkomen.
Shoestring
vanaf
€ 2.599
Bouwsteen Sani Pass en Lesotho ( 7 dagen) - Van Verre

Bouwsteen Sani Pass en Lesotho ( 7 dagen) - Van Verre

7 dagen
De Sani Pass, de hoogst toegankelijke bergpas in Zuid-Afrika, loodst je naar Lesotho. In dit koninkrijk op duizend meter hoogte reis je langs kletterende watervallen, over ruige bergpassen en bezoek je desolate natuurparken. Maak kennis met de Basotho’s. Hoog in de bergen beschermen dikke wollen dekens hen tegen de kou. Je ziet ze op hun kleine paardjes in de dorpen, langs rivieren, op berghellingen begroeid met paarse bloemen en verlaten zandwegen. Bij Van Verre stel je jouw eigen reis samen. Laat je inspireren door dit reisschema. Geef jouw persoonlijke wensen en ideeën door en de reis wordt op maat voor je samengesteld. Ook de vertrekdatum bepaal jezelf!
Van Verre
vanaf
€ 890
Groepsrondreis Zuid-Afrika, Swaziland en Lesotho

Groepsrondreis Zuid-Afrika, Swaziland en Lesotho

Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Zuid-Afrika, Swaziland en Lesotho ontdek je een ongeëvenaarde diversiteit aan landschappen: woeste bergen, wilde kusten en stille baaien. Ga op gamedrive in het Kruger National Park, ontmoet de Zuid-Afrikaanse bevolking in een township, rijd paard in het ruige en ongerepte Lesotho en wandel in de Drakensbergen. Kaapstad vormt de perfecte afsluiting van deze avontuurlijke reis door Zuid-Afrika.
Sawadee
vanaf
€ 2.499
Rondreis Zuid-Afrika, Lesotho & Swaziland, 22 dagen hotel/chaletreis

Rondreis Zuid-Afrika, Lesotho & Swaziland, 22 dagen hotel/chaletreis

Complete rondreis langs Tuinroute en wildparken Bezoek aan de koninkrijken Lesotho & Swaziland Wandelen in Tsitsikamma en de Drakensbergen Op safari in het Krugerpark
Djoser
vanaf
€ 2.395
Rondreis ZUID-AFRIKA, ESWATINI EN LESOTHO - 23 dagen; Barbecuen tussen de 'Big Five'

Rondreis ZUID-AFRIKA, ESWATINI EN LESOTHO - 23 dagen; Barbecuen tussen de 'Big Five'

Ga mee op de meest complete hotelrondreis door Zuid-Afrika, eSwatini en Lesotho. Met onze eigen, comfortabele bus reis je langs de beroemde Panoramaroute en Tuinroute. Niet alleen ga je in het wereldberoemde Krugerpark op zoek naar de Big Five van het dierenrijk, je bezoekt ook het Hluhluwe-iMfolozi Nationaal Park met zijn witte en zwarte neushoorns en het Addo Elephant Nationaal Park. Bijzonder is je verblijf in de koninkrijken eSwatini en Lesotho waar cultuur en prachtige landschappen centraal staan. Tijdens het laatste deel van je rondreis geniet je van het wijnland en Kaapstad met zijn pracht en historie. Ga mee en ervaar Zuid-Afrika, eSwatini en Lesotho in al hun schoonheid!
Koning Aap
vanaf
€ 2.645
23 daagse fly drive Grand Tour South Africa

23 daagse fly drive Grand Tour South Africa

23-daagse Verre reizen naar Gauteng bij 23 daagse fly drive Grand Tour South Africa
TUI
vanaf
€ 2.788

Blogs over Lesotho

· Redactie
Voordeliger bereikbaar in Afrika
Als je binnenkort op reis gaat naar een land in Afrika en binnen Afrika goedkoper bereikbaar wilt zijn, dan moet je zeker even verder lezen. Het zou namelijk best eens zo kunnen zijn dat je tijdens je verblijf gebruik kunt maken van snelle en eenvoudige diensten voor roaming. In zo’n tien Afrikaanse landen kun je op die manier namelijk al aanzienlijk besparen op de kosten.
Wandelen en de natuur verkennen leveren in Lesotho de mooiste vergezichten en ervaringen op! Het land heeft een prachtig groen berglandschap dat ook per paard te verkennen is. Ik voelde me helemaal één met de natuur!
- Marijke

Beoordelingen van Lesotho

Wat zijn de Lesotho ervaringen van andere reizigers? Lees hier 0 reviews, gebaseerd op ervaringen tijdens hun rondreizen in Lesotho.
Natuur & omgeving
n.v.t.
Cultuur
n.v.t.
Stranden
n.v.t.
Steden
n.v.t.
Eten & drinken
n.v.t.
Activiteiten
n.v.t.