Mali

De Grote Moskee in Djenne

Rondreis Mali

Oude tradities, kleurrijke markten en bijzondere mensen

Op rondreis door Mali kom je in aanraking met de bijzondere traditionele bevolking, oude koninkrijken, lemen huizen en kleurrijke markten. Het land bestaat grotendeels uit woestijn, maar ook de Niger rivier stroomt door Mali, waar nijlpaarden en krokodillen in voorkomen.

Tijdens een rondreis door Mali voel je je af en toe erg gelukkig dat je in Nederland geboren bent. Het is één van de armste landen op aarde. De vergane glorie is echter fascinerend om te zien en trekt jaarlijks vele toeristen naar het land. Ook een tochtje over de machtige Niger is de moeite waard. Zo zie je hoe de bevolking die langs de rivier leeft de eindjes aan elkaar probeert te knopen.

Het hoogtepunt van rondreizen door Mali is een bezoek aan de Dogonvallei. Hier wonen mensen in zelfgemaakte huizen zonder enig modern comfort. Tijdens een individuele rondreis of groepsrondreis krijg je van alles te horen over Mali en bovendien vloeit een deel van het geld dat je voor je reis betaalt direct terug naar de bevolking!

Vlag:
Hoofdstad:
Bamako
Inwoners:
20.855.724
Oppervlakte:
1.240.000 km2
Beste reistijd:
november t/m februari
Tijdsverschil:
1 uur vroeger
Vliegtijd:
6:55 uur
Combineren:
Natuur
7/10
Cultuur
9/10
Steden
6/10
Eten
7/10
Actief
8/10

Video's van Mali

Blogs over Mali

· Redactie
Vrijwilligerswerk op reis
Ben je op zoek naar een manier om iets voor een ander te kunnen betekenen en zou je dit het allerliefste willen combineren met een verre reis? Kijk dan eens op de website van Act Local, een stichting die zich onder meer richt op het bevorderen van begrip tussen mensen.

Beoordelingen van Mali

Wat zijn de Mali ervaringen van andere reizigers? Lees hier 0 reviews, gebaseerd op ervaringen tijdens hun rondreizen in Mali.
Natuur & omgeving
n.v.t.
Cultuur
n.v.t.
Stranden
n.v.t.
Steden
n.v.t.
Eten & drinken
n.v.t.
Activiteiten
n.v.t.