Home
Blog
Bestemmingen
Boulders Beach: prachtig strand in Zuid-Afrika

Boulders Beach: prachtig strand in Zuid-Afrika

Boulders Beach: prachtig strand in Zuid-Afrika

Hét strand bij Kaapstad om zwartvoetpinguïns te spotten!

De safariparken van Zuid-Afrika hebben de Big Five, maar ook daar buiten kun je wildlife tegenkomen. Zo kom je op Boulders Beach zeker weten een zwartvoetpinguïn tegen.

Boulders Bay

Boulders Beach – ook wel bekend als Boulders Bay – is een strandje in het Nationaal Park Tafelberg, ten zuiden van Kaapstad. Boulders Beach is een beschut zandstrand dat tussen (540 miljoen jaar oude!) granieten rotsblokken in ligt. Vandaar ook de naam Boulders ‘rotsblokken’ Bay. Het strand is populair bij toeristen in verband met een kolonie zwartvoetpinguïns, die zich begin jaren ’80 op Boulders Beach vestigden.

Boulders Bay
Boulders Bay

Zwartvoetpinguïns
Zwartvoetpinguïns

Strand Zuid-Afrika
Strand Zuid-Afrika

Zwartvoetpinguïns

Boulders Beach is één van de weinige plekken waar je de zwartvoetpinguïn van dichtbij kunt bekijken. Sinds de vestiging van slechts twee pniguïns in 1982, is de kolonie uitgegroeid tot zo’n 3.000 zwartvoetjes vandaag de dag. Deze toename komt vooral door de afname van visserij in False Bay, waardoor er meer sardientjes en ansjovis is voor de pinguïns, en die dus lekker kunnen voortplanten.

Nice to know

De pinguïns zijn overigens het beste te spotten vanaf Foxy Beach. Hier zijn recent mooie wandelpaden aangelegd, vanaf waar je de beesten kunt aanschouwen van slechts een paar meter afstand. Boulders Bay is ook uitermate geschikt voor een potje schoolslag, maar dan niet vanaf het stuk strand waar de pinguïns leven.

Boulders Bay is een klein uurtje rijden vanaf Kaapstad.

Top reizen naar Boulders Beach

Reisorganisaties met reizen naar Boulders Beach

Meer blogs over Boulders Beach

Beoordelingen van Zuid-Afrika

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
9.1
Cultuur
8.1
Stranden
7.5
Steden
7.8
Eten & drinken
8.2
Activiteiten
8.8