Home
Blog
Bestemmingen
Pinguïns spotten in Afrika

Pinguïns spotten in Afrika

op 22 september 2017
1 minuut leestijd
Pinguïns spotten in Afrika

Wist jij dat je pinguïns in Zuid-Afrika kunt spotten? Ja dus! Lees dit artikel van Bas Krommenhoek maar!

Wat heb je nodig om pinguïns te spotten? Een dikke jas voor de Antarctische winden? Een ervaren gids die je het poollandschap kan doorgidsen? Dat kan toch veel makkelijker. Kom naar Zuid-Afrika en verruil die dikke winterjas voor een koude mojito. Want we gaan pinguïns spotten in Afrika!

Hier spot je de pinguïns

Boulders Beach ligt op ongeveer veertig minuten rijden van het centrum vandaan. En dit is niet zomaar een rit. Deze route wordt regelmatig gebruikt als set voor films vanwege de prachtige uitzichten. En diegenen met goede ogen kunnen waarschijnlijk ook één van de vele wilde dieren uit de regio zien. De ultieme manier om deze route te verkennen is door een auto te huren. Dit geeft je de vrijheid om af en toe te stoppen en een momentje te nemen om te genieten van het uitzicht.

Simonstown

Eenmaal aangekomen bij Simonstown is het eerste wat je ziet de oude koloniale gebouwen. Het tweede wat opvalt is de heerlijke lucht van gebakken vis die door dit stadje blaast. Een grote aanrader is om één van de vele antiekzaken te bezoeken. Simonstown heeft ook een grote jachthaven waar je heel de dag de boten kan zien aanmeren.

Boulders Beach

Boulders Beach geeft waar voor je geld. Voor slechts €5,- mag je heel de dag tussen de pinguïns liggen. De pinguïns zijn gedurende het hele jaar aanwezig op het strand. En bevinden zich altijd nabij de aangegeven wandelpaden. Je hoeft niet bang te zijn dat je ze mist!

Een tip: Sprint niet meteen naar de grote massa pinguïns die op het strand liggen maar neem je tijd om goed de wandelpaden te verkennen. Veel pinguïns staan gewoon naast de hekken op 20 centimeter afstand. Maar hoe verleidelijk het ook is probeer ze niet te aaien. Ze bijten.

De beste timing om pinguïns te spotten is in januari. Dan komen alle jonge kuikens het strand op waggelen. Dit geweldige aanzicht levert foto’s op die nog generaties doorgegeven zullen worden. Mocht je ooit in Kaapstad of omstreken zijn kom dan zeker een dagje naar Boulders Beach!

Auteur: Bas Krommenhoek

Meer blogs