Home
Blog
Bestemmingen
De 7 mooiste nationale parken van Zuid-Afrika

De 7 mooiste nationale parken van Zuid-Afrika

De 7 mooiste nationale parken van Zuid-Afrika

Hoe heerlijk Kaapstad ook is, bij een rondreis Zuid-Afrika kom je zeker óók voor de indrukwekkende natuur. Dit zijn de mooiste Zuid-Afrikaanse nationale parken!

Zuid-Afrika staat bij veel reisfliefhebbers hoog op de verlanglijst. De één droomt van Kaapstad, de ander wilt de Big Five spotten en weer een ander wilt zelfs nooit meer weg. Zuid-Afrika is enorm veelzijdig, ook qua natuur. Deze zeven nationale parken geven je een goed beeld van de schoonheid van Zuid-Afrika.

1. Kruger

Het Krugerpark is één van de bekenste en beste parken om wildlife te spotten. Op zo’n vijf uur rijden van Johannesburg ligt dit 20.000 vierkante kilometer grote nationaal park, waar je ongetwijfeld de Big Five zilt tegen komen. Beste reistijd: juni tot september.

Krugerpark
Krugerpark

2. Tafelberg

Ja, ook de bekende Tafelberg in Kaapstad staat in een nationaal park: Table Mountain National Park. Een klim (of kabelbaantje) naar het 1.000 meter hoge plateau mag niet ontbreken. Naast hiken is paragliden en abseilen hier populair. Het mooiste uitzicht heb je in de lente of herfst.

Table Mountain
Table Mountain

3. Blyde River Canyon

De canyon is alles waar dit nationale park om draait. Niet gek ook, want de Blyde River Canyon is één van de grootste canyons ter wereld. Highlights in het park zijn de Three Rondravels, Bourke’s Luck Potholes en de Pinnacle. En dan zijn er nog watvervallen, grotten, uitzichtspunten… Ideaal van januari tot maart.

Blyde River
Blyde River

4. Cederberg

De naam -berg zegt het al: in het Cederberg nationaal park tref je een bergachtig landschap met indrukwekkende rotsen. Hike naar Maltese Cross en Wolfberg Arch en verblijf in het Sanddrif resort voor de heerlijke gerechten en wijnen.

Cederroute
Cederroute

5. Tuinroute

‘Garden Route National Park’ huisvest een aantal prachtige landschappen aan de zuidoostkust van Zuid-Afrika. De Tuinroute is ideaal voor hiken, beachlife, watersport en meer avontuur. Je vermaakt je vast wel in dit park vol kliffen, rivieren, stranden, meertjes dichte bossen met enorme bomen, olifanten, apen en luipaarden, en aan de kust walvissen en dolfijnen!

Garden Route
Garden Route

6. Addo Elephant

Vlakbij Port Elizabeth ligt het Addo Elephant National Park, één van de beste parken in Afrika om olifanten van dichtbij te spotten. Oh, en de Big Seven trouwens. Want naast de ‘normale’ Big Five vind je aan de kust ook witte haaien en walvissen. Welk park kan dat nou zeggen?

Add Elephant
Add Elephant

7. Namaqua

Hét nationaal park voor bloemenliefhebbers. In de Zuid-Afrikaanse lente (van augustus tot oktober) kleurt heel Namagua zelfs orange van de (oranje) madeliefjes. Laat het kind in je los en geniet van de magische sfeer die dan in Namagua nationaal park hangt.

Orange daisy
Orange daisy

Top reizen naar Zuid-Afrika

Reisorganisaties met reizen naar Zuid-Afrika

Meer blogs over Zuid-Afrika

Beoordelingen van Zuid-Afrika

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
9.1
Cultuur
8.1
Stranden
7.5
Steden
7.9
Eten & drinken
8.3
Activiteiten
8.9