Home
Blog
Bestemmingen
Spot de Big Five in Sabi Sands, Zuid-Afrika

Spot de Big Five in Sabi Sands, Zuid-Afrika

op 22 november 2016
1 minuut leestijd
Spot de Big Five in Sabi Sands, Zuid-Afrika

Heb jij ze al gezien? De buffel, het luipaard, de neushoorn, de leeuw en de olifant, oftewel de Big Five. Het is het doel van bijna elke reiziger in Zuid-Afrika en in Sabi Sands ga je het zien!

Bij een reis door Zuid-Afrika mag een bezoek aan een game reserve (safaripark) niet ontbreken. Het is misschien lastig kiezen met al die game reserves, maar een echte aanrader is Sabi Sands game reserve.

Oudste park

Sabi Sands is in de jaren '50 opgericht en is het oudste private game reserve in Zuid-Afrika. Het park grenst aan het gigantische Krugerpark. Vroeger zaten hier nog hekken tussen maar tegenwoordig is alles open waardoor de dieren dus vrij rond kunnen lopen tussen de parken. Het park bestaat uit maar liefst 65.000 hectare.

Elephants Sabi Sands
Elephants Sabi Sands

Sunset
Sunset

Leopard
Leopard

Lodges

Het park beschikt over 21 verschillende lodges verspreid over het park. Van luxe tot superluxe, voor ieder wat wils. De lodges zijn van alle gemakken voorzien en de rangers zorgen ervoor dat je niets mist van de prachtige omgeving. Zowel overdag als ‘s avonds in het donker ga je op pad met een open landrover op zoek naar wildlife!

The Big Five

Doordat Sabi Sands grenst aan het Krugerpark (en er dus geen hekken tussen zitten) is er een grote kans dat je hier veel wilde dieren spot. Ment zegt zelfs dat SAbi Sands de beste plek ter wereld is voor het spotten van de Big Five! De Big Five bestaat uit de olifant, leeuw, luipaard, buffel en neushoorn. Niet perse de grootste dieren maar wel de gevaarlijkste en (vroeger) de meest gewilde!

Top reizen naar Zuid-Afrika

Reisorganisaties met reizen naar Zuid-Afrika

Meer blogs over Zuid-Afrika

Beoordelingen van Zuid-Afrika

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
9.1
Cultuur
8.1
Stranden
7.5
Steden
7.8
Eten & drinken
8.2
Activiteiten
8.8