Home
Blog
Bestemmingen
De 10 mooiste safari-lodges in Zuid-Afrika

De 10 mooiste safari-lodges in Zuid-Afrika

op 5 september 2016
3 minuten leestijd
De 10 mooiste safari-lodges in Zuid-Afrika

’s Morgens op gamedrive, de rest van de dag héérlijk chillen in je prachtige safari-lodge. Ultieme Zuid-Afrika trip!

Degenen die níet eens op safari in Zuid-Afrika willen, mogen nu hun hand opsteken. Niemand? Terecht! Zuid-Afrika is een schitterend land, biedt je de mogelijkheid om met eigen (huur)auto een roadtrip te maken en je kunt het zo duur maken als je zelf wilt. Nou ja, niet als je in een luxe lodge wilt slapen natuurlijk. Maar dan heb je wel wat! Dit zijn de tien mooiste safari-lodges van Zuid-Afrika.

1. Singita Ebony & Singita Boulers, Mpumalanga

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Deze lodge bevindt zich in het Sabi Sand Reserve, nabij het Krugerpark en de grens met Mozambique. Deze accommodatie staat op de kaart wat luxe en romantiek betreft. En dat midden in de wildernis! De suites zijn stuk voor stuk voorzien van eigen zwembad, open haard en binnen- en buitendouche. En als je geluk hebt spot je vanuit je eigen viewing deck al wat wildlife!

2. Motse & Tarkuni Eco-lodges, Tswalu, Northern Cape

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Er zijn twee ‘kampen’ in het Tswalu Kalahari private game reserve. Dit reservaat is het grootste privéreservaat van Zuid-Afrika. Het Morse kamp ligt aan de voet van de Korannaberg en kijkt uit over de prachtige savanne. Er zijn negen hutten, allen voorzien van luxe. Het Tarkuni ‘kamp’ was voorheen de woning van de eigenaar, maar biedt nu vijf luxe suites. Bekijk hier de website voor meer info.

3. Marataba Safari Company, North West

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Hier zal de dochter van Kim Kardashian en Kayne West zich vast thuis voelen! Marataba Safari Company in North West, is stylish en sophisticated en bevindt zich in het Marakele National Park, op drie uur rijden van Johannesburg. Hoewel Maratabe Safari Company strikt genomen tented camps aanbiedt, is deze lodge één en al luxe. De vijftien ‘tented suited’ passen perfect in het landschap.

4. Phinda Forest Lodge, KwaZulu-Natal

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Deze lodge ligt in het Phinda Private Game Reserve, die wildlife combineert met de kust. Oftewel, leeuwen spotten en daarna nog even met dolfijnen zwemmen! Phinda Forest Lodge is wederom enorm exclusief en luxe. De zes lodges zijn allemaal ontworpen met oog voor de natuur. Letterlijk, want vanuit je accommodatie kun je soms al wildlife spotten!

5. Londolozi Granite Private Suites, Mpumalanga

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Luxe accommodatie, geweldig Afrikaans eten en de beste safari’s van Afrika? Bij Londolozi Granite Private Suites zit je goed! De drie ultradecadente suites in Mpumalanga zijn ecovriendelijk en gebouwd op een granieten rots, met uitzicht op de rivier. Nelson Mandela zei ooit over dit reservaat: ‘the model of the dream I cherish for the future of nature preservation in our country’. Verantwoord op luxe safari dus! Op de website vind je meer info en foto's.

6. Ulusaba Rock and Cliff Lodges, Mpumalanga

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Eveneens in Mpumalanga, in het Sabi Sand Reserve, liggen de Ulusaba Rock and Cliff Lodges. De eigenaar is niemand minder dan Richard Branson. Zijn stijl is duidelijk zichtbaar in de accommodaties: Branson flair en no-limits luxury! De ligging op een steile heuvel hebben wat weg van een sprookje en leveren bovendien een prachtig uitzicht op over het Afrikaanse landschap.

7. Royal Malewane, Limpopo

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Genoeg luxe accommodaties te vinden in Zuid-Afrika! De Royal Malewane doet niet onder voor zijn voorgangers en heeft zelfs een koninklijke uitstraling. Het Royal Malewane ligt in het Thornybush Private Game Reserve, vlakbij het Krugerpark. Naast privacy en luxe zul je dus ook de Big Five niet hoeven te missen. En een dagelijkse massage ook niet, want die is inbegrepen. Via Expedia kun je een goede deal scoren (nu met een korting van -5%).

8. Sabi Sabi Earth Lodge, Mpumalanga

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Nog zo’n pareltje. Wederom luxe, geïnspireerd op de natuur, milieuvriendelijk, handgemaakte inrichting en dat op één van Zuid-Afrika’s mooiste plekjes! Ook hier hebben alle suites een eigen zwembad, binnen- en buitendouche en what not. De Amber Presidential Suite slaat alles: een beeldhouwerk in de slaapkamer, een eigen stoomcabine en zelfs een eigen butler. Bonus: dieren spotten kan vanuit bad! Enfin.. check zelf de foto's maar!

9. Shamwari Bayethe and Lobengula Lodges, Eastern Cape

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

In het multi-award-winning Shamwari Game Reserve vind je de fantastische ‘tenten’ van Bayethe en de geweldige privévilla’s van Lobengula. Hoewel je misschien anders zou denken, zijn beide accommodaties aan elkaar gewaagd qua luxe. De prachtige natuur van Eastern Cape staat naast de Big Five bovendien bekend om de spectaculaire flora.

10. Toro Yaka Bush Lodge, Balule Nature Reserve 

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Eén van de beste lodges in Zuid-Afrika volgens TripAdvisor. De Toro Yaka Bush Lodge wordt uitstekend beoordeeld, ligt op een prachtige plek en heeft geweldig personeel. Eigenaren Steve en Nicole scoren punten met hun persoonlijke service én kennis over de natuur. Dat levert natuurlijk geslaagde gamedrives op.

Top reizen naar Zuid-Afrika

Reisorganisaties met reizen naar Zuid-Afrika

Meer blogs over Zuid-Afrika

Beoordelingen van Zuid-Afrika

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
9.1
Cultuur
8.1
Stranden
7.5
Steden
7.8
Eten & drinken
8.2
Activiteiten
8.8