Home
Blog
Bestemmingen
Dit is de beste reistijd voor een rondreis in Zuid-Afrika

Dit is de beste reistijd voor een rondreis in Zuid-Afrika

1 minuut leestijd
Dit is de beste reistijd voor een rondreis in Zuid-Afrika

In Zuid-Afrika vind je misschien wel dé beste combi van natuur, cultuur en indrukwekkende steden. Een land waar je op slag verliefd op wordt. Én de ideale bestemming om op eigen houtje de allermooiste plekjes te ontdekken. Maar wat is nou de beste tijd voor een rondreis door Zuid-Afrika?

Zuid-Afrika ligt op het zuidelijk halfrond, dus tijdens onze winter is het daar zomer en andersom. Het is daarmee een ideale bestemming om te ontsnappen aan de koude en donkere Nederlandse winter. Maar wat voor jouw vakantie de ideale reistijd is, hangt helemaal af van wat je wilt gaan doen.

De beste tijd voor een strandvakantie

Het hele jaar door is het heerlijk weer in Zuid-Afrika, maar wil je op strandvakantie in bijvoorbeeld Kaapstad of Durban, dan kun je het beste in de Afrikaanse zomer gaan. Rond december en januari zijn de temperaturen het hoogst, maar aangezien het dan ook vakantieperiode is, is het er wél overal erg druk.

cape town
cape town

lion safari
lion safari

south africa
south africa

Op safari in Zuid-Afrika

Zuid-Afrika is een walhalla voor natuurliefhebbers. Je vindt er het wereldberoemde Kruger National Park, prachtige panoramas in Pilanesberg en Drakensbergen, dé ideale plek voor liefhebbers van wandeltochten. Ook de zuidelijke Garden Route is een absolute aanrader voor je rondreis. De beste reistijd voor een safari in één van de nationale parken is de droge winter - in juli en augustus - met de meeste kans om wildlife te spotten.

Stedentrip in Zuid-Afrika

De beste tijd voor een bezoek aan Kaapstad is van oktober tot april. Het is er dan niet te heet, maar ook niet zo regenachtig en koud als in de Afrikaanse winter in juli en augustus. In Johannesburg en Pretoria kan het in de zomermaanden behoorlijk warm worden én kunnen er flinke buien vallen. In de wintermaanden kan het er vooral ’s nachts erg koud worden, maar overdag schijnt vrijwel altijd de zon.

Top reizen naar Zuid-Afrika

Reisorganisaties met reizen naar Zuid-Afrika

Meer blogs over Zuid-Afrika

Beoordelingen van Zuid-Afrika

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
9.1
Cultuur
8.1
Stranden
7.5
Steden
7.8
Eten & drinken
8.2
Activiteiten
8.8