Home
Blog
Bestemmingen
Hiken door de Wolfberg Cracks, Cederberg (Zuid-Afrika)

Hiken door de Wolfberg Cracks, Cederberg (Zuid-Afrika)

op 26 augustus 2017
1 minuut leestijd
Hiken door de Wolfberg Cracks, Cederberg (Zuid-Afrika)

Cederberg is een natuurgebied in de buurt van Kaapstad in Zuid-Afrika. Zoals de naam al doet vermoeden is het een bergachtig gebied waar je prachtige hikes kan maken. Op zoek naar actie en avontuur? Hike dan door de Wolfberg Cracks in Cederberg.

Cederberg ligt op slechts een paar uur rijden van Kaapstad maar je bevindt je meteen in een compleet andere wereld. Het gebied is relatief onbekend en daardoor ook een stuk minder toeristisch dan andere, bekende gebieden. Maar als je houdt van een actieve vakantie dan is hiken in Cederberg een echte aanrader.

Wolfberg Cracks

Er zijn vele hikes om uit te kiezen in Cederberg maar de Wolfsberg Cracks is een geliefde keuze. Het is een pittige hike waar je wel een hele dag voor moet uittrekken. De wandeling loopt via de Wolfberg Cracks naar de top van Wolfberg Arch. Je begint meteen met een pittige klim omhoog maar je zal kort daarna beloond worden met een waanzinnig uitzicht over het rotslandschap.

wolfberg cracks cederberg
wolfberg cracks cederberg

wolfberg arch
wolfberg arch

wolfsberg cederberg
wolfsberg cederberg

Naar de top

Vervolgens zal je door de kloof lopen, en ook een beetje klimmen en klauteren. Om vervolgens naar de top van Wolfberg Arch te komen moet je nog twee uur lopen, maar het uitzicht onderweg is weer adembenemend.

De terugweg

Vergeet niet dat de terugweg ook nog zo’n drie uur lopen is, dus neem genoeg eten en vooral water mee! Op het heetst van de dag kan het hier ten minste dertig graden worden dus vroeg beginnen is zeker aan te raden.

Top reizen naar Zuid-Afrika

Reisorganisaties met reizen naar Zuid-Afrika

Meer blogs over Zuid-Afrika

Beoordelingen van Zuid-Afrika

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
9.1
Cultuur
8.1
Stranden
7.5
Steden
7.8
Eten & drinken
8.2
Activiteiten
8.8