Home
Blog
Bestemmingen
Kaap de Goede Hoop: Must-do vanuit Kaapstad

Kaap de Goede Hoop: Must-do vanuit Kaapstad

op 28 februari 2016
1 minuut leestijd
Kaap de Goede Hoop: Must-do vanuit Kaapstad

Veel reizigers beginnen of eindigen hun Zuid-Afrika avontuur in Kaapstad. Een goede reden om even naar Kaap de Goede Hoop te gaan!

Je hebt de naam vast al vaak gehoord: Kaap de Goede Hoop. Maar wat is het eigenlijk precies? Kaap de Goede Hoop (ook wel Cape Point) is een prachtig natuurgebied ten zuiden van Kaapstad, de hoofdstad van Zuid-Afrika. En aangezien dit Afrikaanse land en de bijbehorende kosmopool hoog op menig bucketlist staan, informeren wij je even over deze must-see.

Schierland ten zuiden van Kaapstad

Op iets meer dan een uur rijden van Kaapstad, vind je Kaap de Goede Hoop, op het schiereiland Cape Peninsula ten zuiden van Kaapstad. Dit stukje natuur huisvest ruimt 1.500 soorten flora en fauna. Van de meest bijzondere bomen en bloemen tot indrukwekkende walvissen langs de kust. Van juni tot november is de beste tijd om de beesten te spotten. Kom je in een andere periode? Dan is een wandeling door Kaap de Goede Hoop ook al de moeite waard!

Goede Hoop?

Kaap de Goede Hoop is waarschijnlijk zo genoemd door ontdekkingsreizigers uit Portugal, die via het zuiden van Afrika een handelsroute naar Indië probeerden te vinden. Omdat je na Kaap de Goede Hoop ‘het hoekje om gaat’ naar de Indische Oceaan, gaf dit de expeditieleden ‘goede hoop’ voor hun missie. Technisch gezien is Kaap de Goede Hoop níet het meest zuidelijke puntje van Afrika. Kaap Agulhas, circa 200 kilometer ten oosten van De Goede Hoop, ligt nog tientallen kilometers meer zuidelijk.

Baie pret!

Top reizen naar Zuid-Afrika

Reisorganisaties met reizen naar Zuid-Afrika

Meer blogs over Zuid-Afrika

Beoordelingen van Zuid-Afrika

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
9.1
Cultuur
8.1
Stranden
7.5
Steden
7.8
Eten & drinken
8.2
Activiteiten
8.8