Home
Blog
Bestemmingen
De 5 mooiste stranden van Kaapstad

De 5 mooiste stranden van Kaapstad

op 15 november 2017
1 minuut leestijd
De 5 mooiste stranden van Kaapstad

Waar je in Nederland de keuze moet maken tussen Hoek van Holland of Renesse heb je in Kaapstad een veel breder assortiment aan zand en strand. Ik snap dat dit overweldigend kan worden. Vandaar dit handige lijstje met de beste stranden in Kaapstad.

Voor we beginnen een kleine waarschuwing. Kaapstad ligt tussen twee oceanen. De Atlantische en Indische. Alhoewel de Atlantische oceaan er erg verleidelijk bij ligt is het niet aan te raden om erin te zwemmen. Het water aan deze kant is namelijk heel, heel erg koud.

1. Muizenberg

Muizenberg, ?Kaapstad
Muizenberg, ?Kaapstad

Muizenberg is een stukje surfers hemel. Als je hier aankomt zie je overal surfers. De lucht is gevuld met gekleurde kitesurfers. De restaurants in de stad hebben een relaxte sfeer. Draag dus je meest relaxte kleding als je hier aankomt en geniet van de Zuid-Afrikaanse surfcultuur.

Muizenberg is ook de plek waar de meeste nationaliteiten bijeen komen. Surfers van over de hele wereld komen hier samen om hun ervaringen te delen. Blijf na de zonsondergang nog even zitten en je ontmoet gegarandeerd nieuwe mensen.

2. Camps Bay

Camps Bay, Kaapstad
Camps Bay, Kaapstad

Camps Bay is het Beverly Hills van Kaapstad. Dure auto’s en chique clubs zijn hier in overmaat aanwezig. Het eten hier is nog wel prima te betalen. Een leuke tip, je kunt hier een cabrio auto huren waarmee je in het zomerse Kaapstad mee kunt doorkruisen.

Ga je naar Camps Bay? Dan hoef je niet al te veel mee te nemen. Strandverkopers zijn hier volop aanwezig om je eten en drinken aan te bieden. Haal bij aankomst een bedje en een parasol voor de complete strandervaring.

3. Noordhoek Beach

Noordhoek Beach, Kaapstad
Noordhoek Beach, Kaapstad

Noordhoek Beach is een strand van de ansichtkaarten. Wit zand en een diepblauwe oceaan maken dit een heerlijke plek om even te ontsnappen aan de dagelijkse hectiek. Neem een goed gevulde koelbox mee (een aanrader is één van de plaatselijke wijnen) en geniet van de omgeving.

4. Boulders Beach

Boulders Beach, Kaapstad
Boulders Beach, Kaapstad

Wat is er beter dan een strand met wit zand? Een strand met pinguïns. Het is een bizar aanzicht om pinguïns te zien rondwaggelen bij temperaturen van 30 graden. Boulders Beach is iets wat je gezien moet hebben als je in Kaapstad op vakantie bent.

Iets wat goed is om te onthouden is dat de pinguïns niet alleen op het strand zitten maar ook in de duinen. Sprint dus niet gelijk naar het strand maar neem eerst een afslag om de pinguïns van dichtbij te zien.

5. Blouberg Beach

Blouberg Beach, Kaapstad
Blouberg Beach, Kaapstad

Blouberg ligt iets verder van Kaapstad af maar dit is geen nadeel! Vanaf dit strand heb je namelijk een geweldig uitzicht over Kaapstad en Robben Eiland. Ga ook zeker langs bij de restaurants voor de beste calzones van Zuid-Afrika!

Dit zijn maar enkele tips voor jouw bezoek! Ik zit hier momenteel twee maanden en ik ontdek wekelijks nieuwe stranden. Ga langs bij een autoverhuur in Kaapstad en rij langs de kusten.
Veel plezier in Zuid-Afrika!

Auteur: Bas Krommenhoek

Top reizen naar Kaapstad

Meer blogs over Kaapstad

Beoordelingen van Kaapstad

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.