Home
Blog
Bestemmingen
Chapman's Peak Drive: Spectaculaire rit vanuit Kaapstad

Chapman's Peak Drive: Spectaculaire rit vanuit Kaapstad

1 minuut leestijd
Chapman's Peak Drive: Spectaculaire rit vanuit Kaapstad

Van deze slingerroute langs de zee en bergen bij Kaapstad, krijg je direct zin in een roadtrip!

Uiteraard beklim je de Tafelberg als je in Kaapstad bent, maar wist je dat één van de (andere) mooiste plekjes van de Zuid-Afrikaanse hoofdstad zich net buiten de kosmopool bevindt? We hebben het natuurlijk over Chapman’s Peak Drive, also known as Chappies (voor insiders).

Chappies

Chapman’s Peak Drive is een negen kilometer lange slingerroute nabij Kaapstad. Onderweg zie je de prachtigste natuur: hoge, groene bergen en de schitterende zee, die er na elke 114 bochten weer nét anders uitzien. Chappies is niet alleen één van de must-do’s in Kaapstad, maar behoort zeker ook tot de mooiste kustroutes ter wereld. Great Ocean Road, eat your heart out!

Chappies
Chappies

Chapman's Peak Drive
Chapman's Peak Drive

Locatie

Chappies bevindt zich op circa 25 kilometer rijden ten zuiden van Kaapstad. Je bent er dus zó, maar trek voor de route zeker een (half) dagje uit. Onderweg kom je ongetwijfeld plekjes tegen waar je even wilt stoppen voor een foto en/of een picknick. Klein detail: in de winter is er zelfs kans om walvissen te spotten!

Geschiedenis

Chapman’s Peak Drive werd al in 1922 geopend, maar sloot in het jaar 2000 in verband met een rotslawine. Op initiatief van de bevolking heeft de overheid de weg gerenoveerd en werd Chappies in 2003 weer geopend. Klein nadeel is dat je nu wel tol moet betalen op de route.

Cape the good hope
Cape the good hope

Cape point
Cape point

Cape Peninsula National Park

Naast rijden, foto’s maken en picknicken leent de omgeving zich ook uitstekend voor abseilen of een wandeling in het nabijgelegen Cape Peninsula National Park. Kun je meteen even gaan kijken bij Kaap De Goede Hoop!

Top reizen naar Kaapstad

Reisorganisaties met reizen naar Kaapstad

Meer blogs over Kaapstad

Beoordelingen van Zuid-Afrika

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
9.1
Cultuur
8.1
Stranden
7.5
Steden
7.8
Eten & drinken
8.2
Activiteiten
8.8