Home
Blog
Bestemmingen
Cederbergen: Prachtig natuurgebied ten noorden van Kaapstad

Cederbergen: Prachtig natuurgebied ten noorden van Kaapstad

1 minuut leestijd
Cederbergen: Prachtig natuurgebied ten noorden van Kaapstad

Krugerpark, Pilanesberg en Drakensbergen worden vaak in één adem genoemd met Zuid-Afrika. Stuk voor stuk prachtige wildparken voor een avontuurlijke safari en om Afrika van dichtbij te ervaren. Maar wat dacht je van het ruige en ongerepte Cederbergen?

Zuid-Afrika is naast een waanzinnig mooi en veelzijdig land ook dé ideale bestemming voor een actieve vakantie. Cederbergen is daarvoor the place to be. Het natuurgebied ligt in de Western Cape, zo’n twee uur ten noorden van Kaapstad. Prachtige roodoranje uitgestrekte vlaktes, indrukwekkende rotsformaties, diepe ravijnen en spectaculaire watervallen.

Hiken in de hitte

In Cederbergen kun je uitstekend hiken, wandelen en klimmen. In de zomer kunnen de temperaturen flink oplopen, dus zorg dat je lekker vroeg op pad gaat. De Wolfberg Cracks naar de top van de Wolfberg Arch is één van de populairste wandelroutes, met prachtige vergezichten over de ruige rotslandschappen. In het park vind je verder ook een grote verzameling prachtige rotsschilderingen van de San, beter bekend als de Bosjesmannen. Let op: voor sommige hikes heb je een permit nodig.

cederberg afrika
cederberg afrika

cederbergen
cederbergen

cederbergen
cederbergen

Actief en avontuurlijk Cederbergen

In het park kun je ook ziplinen, bergbeklimmen, mountainbiken en quad rijden in de zandduinen. En voor de échte adventure junkies: je kunt er zelfs boulderen (rotsklimmen zónder hulpmiddelen). Uiteraard vind je hier - zoals het een Afrikaans park betaamt - ook een bonte verzameling wilde dieren. Je komt er met een beetje geluk zelfs luipaarden tegen.

Overnachten in het park

Zeker als je wilt hiken is het een must om in of rondom het park te overnachten, aangezien je vroeg uit de veren wilt. Gelukkig zijn er verschillende overnachtingsmogelijkheden. Zo kun je lekker avontuurlijk kamperen onder de sterrenhemel, maar er zijn ook knusse huisjes en een luxe resorts.

Top reizen naar Zuid-Afrika

Reisorganisaties met reizen naar Zuid-Afrika

Meer blogs over Zuid-Afrika

Beoordelingen van Zuid-Afrika

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
9.1
Cultuur
8.1
Stranden
7.5
Steden
7.8
Eten & drinken
8.2
Activiteiten
8.8