Home
Blog
Bestemmingen
Must-Do in Kaapstad: Victoria & Alfred Waterfront

Must-Do in Kaapstad: Victoria & Alfred Waterfront

1 minuut leestijd
Must-Do in Kaapstad: Victoria & Alfred Waterfront

Het Victoria & Alfred Waterfront is het historische hart van de haven van Kaapstad en de populairste bezienwaardigheid van Zuid-Afrika!

Dat had je niet gedacht hè? Het Victoria & Alfred Waterfront is dé trekpleister van Zuid-Afrika! Het historische hart van de haven van Kaapstad trekt jaarlijks de meeste buitenlandse toeristen. Meer dan 23 miljoen om precies te zijn. Wij vertellen je waarom je dit moet zien!

Alfred & Victoria Waterfront

Het V&A Waterfront, vernoemd naar Koninging Victoria van het Verenigd Koninkrijk en haar zoon Alfred, ligt tussen Robbeneiland en de Tafelberg. Vanaf hier kun je de boot pakken naar Robbeneiland. Maar met een uitzicht op de Tafelberg leent het Waterfront zich ook uitstekend voor eten, drinken, winkelen en slapen. En er is een aquarium! Maar het Waterfront doet ook nog steeds dienst als haven en verwelkomt iedere dag weer vissersboten vol verse vis.

Waterfront Capetown
Waterfront Capetown

Waterfront Capetown
Waterfront Capetown

Alfred Victoria
Alfred Victoria

Geschiedenis

De bouw van het V&A Waterfront begon in 1860, in opdracht van de Britse print Alfred. Kaapstad was toen al 46 jaar weer van de Britten. Daarvoor waren de Nederlanders aan de macht. Er is eeuwen lang om Kaapstad gevochten, door de strategische ligging tussen Europa en het toenmalige West-Indië.

Insidertips

Ondanks de populariteit van het V&A Waterfront eens iets unieks doen? Boek dan een helikoptervlucht vanaf het Waterfront om Kaapstad vanuit de lucht te zien, maak een ritje op de Penny Ferry, ga zeilen met de Spirit of Victoria, breng een bezoekje aan de S.K.I.N. Welness Spa, drink één van de 460 whisky’s in de Bascule Bar of spot een zeehond!

Top reizen naar Kaapstad

Reisorganisaties met reizen naar Kaapstad

Meer blogs over Kaapstad

Beoordelingen van Zuid-Afrika

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
9.1
Cultuur
8.1
Stranden
7.5
Steden
7.8
Eten & drinken
8.2
Activiteiten
8.8