Home
Blog
Algemeen
Rondreis Zuid-Afrika, Botswana, Namibië & Victoria Falls: machtige must-do!

Rondreis Zuid-Afrika, Botswana, Namibië & Victoria Falls: machtige must-do!

op 22 december 2017
3 minuten leestijd
Rondreis Zuid-Afrika, Botswana, Namibië & Victoria Falls: machtige must-do!

Terwijl hordes toeristen massaal naar Zuidoost-Azië en Zuid-Amerika afreizen, tippen wij een unieke rondreis door Zuid-Afrika, Botswana, Namibië en de onwaarschijnlijk mooie Victoria-watervallen. Na deze kennismaking met zuidelijk Afrika wil je misschien wel nooit meer iets anders.

Oké, je hebt er misschien eventjes de tijd voor nodig en deze rondreis is waarschijnlijk ook niet erg goedkoop, maar als er één reis is die je zeker eens gedaan wilt hebben in je leven, then this is it.

The Rainbow Nation, Zuid-Afrika

Tijdens je reis door Zuid-Afrika kun je eigenlijk niet anders dan head over heels voor dit land vallen. Must-sees in Zuid-Afrika zijn Kaapstad met de wereldberoemde Tafelberg en de prachtige route langs de kust naar Kaap de Goede Hoop. Ook Johannesburg, Pretoria en Durban zijn een bezoek meer dan waard.

drakensbergen
drakensbergen

beach south africa
beach south africa

Voor een onvergetelijke safari ga je naar Kruger National Park, Pilanesberg of Addo Elephant Park. Maar niet getreurd, je hebt tijdens deze onvergetelijke rondreis ook genoeg kansen om the Big Five in het wild te spotten. Zuid-Afrika is ook de ideale bestemming voor avontuurlijke wandeltochten, bijvoorbeeld in het smaragdgroene landschap van Drakensbergen of in Blyde River Canyon.

Route 62 van Kaapstad naar Port Elizabeth doet niet onder voor de prachtige Garden Route van Storms River in de Oostkaap naar Mossel Bay in de Westkaap. Ben je op zoek naar een adrenalinekick, dan spring je van de 214 meter hoge Bloukrans brug of ga je haaien spotten in het pittoreske Gansbaai, ook wel de witte haaien-hoofdstad van de wereld.

Veelzijdig Namibië

Waar Zuid-Afrika al jaren een populaire bestemming in Afrika is, kun je voor een onvergetelijk avontuur in de Afrikaanse wildernis ook naar Namibië, de ideale bestemming voor een self-drive.

namibia desert
namibia desert

namibia
namibia

Etosha National Park is het absolute hoogtepunt van je reis door Namibië, want in het bekendste park van Namibië is het spotten van wild - veel wild - gegarandeerd. Ook in Namib-Naukluft National Park en Damaraland kun je dieren spotten en voor een overdosis aan zeehonden ga je naar Cape Cross Seal Reserve.

Wil je de onwaarschijnlijk mooie en unieke natuur van Namibië ontdekken, dan is Fish River Canyon in het warme zuiden van Namibië een must. In de op één na grootste canyon ter wereld vind je ook de misschien wel meest geliefde wandeltocht van zuidelijk Afrika, de Fish River Canyon Trail.

In de wereldberoemde Sossusvlei in de Namib woestijn in het oosten van het land, vind je de wereldberoemde, hoge, dieprode zandduinen. De vlakbij gelegen, spookachtige Dodevlei is een mysterieuze en bijzondere plek waar je dorre, witte kleivlaktes en dode bomen vindt. Ook Spitzkoppe is een populaire bestemming in Namibië. In Namibië vind je ook een deel van de Kalahari woestijn, waar de natuur puur en onaangetast is.

Via de Caprivistrip, het vijflandenpunt van Namibie, kun je verder reizen naar Botswana, Zimbabwe, Zambia én de indrukwekkende Victoria Falls.

Off the beaten track in Botswana

Absolute highlights in Botswana zijn de Okavango Delta, Chobe National Park en Moremi Game Reserve, dat in 2008 is uitgeroepen tot het beste wildreservaat van Afrika. Zelfs in het kleinste wildpark van het land, het Gaborone Game Reserve, vind je een overvloed aan zebra’s, neushoorns, struisvogels, impala’s en wildebeesten.

botswana
botswana

botswana
botswana

Ook ben je in Botswana op de goede plek voor de grootste zoutvlaktes ter wereld (Bolivia, eat your heart out), de Makgadikgadi zoutpannen. De maar liefst 16.000 vierkante meter uitgestrekte zoutvlaktes zijn een overblijfsel van het grootste meer van Afrika.

De Kalahari woestijn, die je ook al hebt kunnen bewonderen tijdens je reis door Namibië, ziet er hier weer heel anders uit. Het is het grootste wildpark van zuidelijk Afrika, met prachtige zandduinen, uitgestrekte velden met acacia-bomen en rivierbeddingen. Voor het ultieme avontuur overnacht je op een campsite of - voor wat meer comfort - in een luxe lodge.

The mighty Vic Falls

Misschien wel hét hoogtepunt van je reis zijn de spectaculaire Victoria Falls in Zambia en Zimbabwe. Tijdens je rondreis door zuidelijk Afrika kun je hier écht niet omheen. Dit natuurwonder is met geen pen te omschrijven en moet je écht zelf gaan ontdekken.

victoria falls
victoria falls

vic falls
vic falls

De Vic Falls bieden ook veel adrenaline-activiteiten in en rond de watervallen. Zo kun je bungeejumpen vanaf de brug, white water ratten over de mighty Zambezi en als klap op de spreekwoordelijke vuurpijl kun je ook een helikoptervlucht over de watervallen maken en het spektakel vanuit de lucht bewonderen. Absolute aanrader! Als je eenmaal bent bijgekomen van al deze avonturen, sluit je de dag af met een biertje in je hand aan de oevers van de Zambezi. What else!? Africa, we love you.

Top reizen naar Zuid-Afrika

Reisorganisaties met reizen naar Zuid-Afrika

Meer blogs over Zuid-Afrika

Beoordelingen van Zuid-Afrika

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
9.1
Cultuur
8.1
Stranden
7.5
Steden
7.8
Eten & drinken
8.2
Activiteiten
8.8