Home
Blog
Bestemmingen
De beste reistijd voor een rondreis in Namibië

De beste reistijd voor een rondreis in Namibië

op 27 november 2017
1 minuut leestijd
De beste reistijd voor een rondreis in Namibië

Keer op keer blijven we het zeggen: Namibië is werkelijk een top bestemming voor een prachtige rondreis. Wij vertellen je wat de beste tijd is voor een roadtrip door Namibië.

Namibië heeft een overwegend woestijnklimaat en dat betekent voornamelijk één ding: heel veel droogte. De ideale reistijd voor het zuiden van Namibië is van oktober tot half december met temperaturen tussen de 25 en 40 graden. Ook in maart en april is het er goed vertoeven.

Extreme temperaturen

In bepaalde maanden kan het in Namibië ongelofelijk heet worden, wat te danken is aan het woestijnklimaat in de Namib-woestijn en Sossusvlei. Deze extreme temperaturen kom je vooral in de zomer tegen, met flinke uitschieters in de maand december. De temperaturen kunnen dan met gemak oplopen tot 45 graden. ’s Nachts kan het flink afkoelen, met zelfs temperaturen onder nul. In de overige maanden is het er overdag eigenlijk heel aangenaam weer. De temperaturen zijn vaak het laagst in de maanden juni en juli, met overdag temperaturen van rond de 15 graden.

Weer in de noordelijke Caprivi Strip

In het uiterste noorden van Namibië, tegen de grens van Angola, heb je de meeste kans op neerslag. Vooral tussen december en april kan er neerslag vallen en ook is de luchtvochtigheid in deze regio wat groter. In de winter is het in deze regio wat warmer en aangenamer dan in de rest van het land. De beste reistijd in Noord-Namibië is van mei tot oktober.

namibia desert
namibia desert

 

namib desert
namib desert

Top reizen naar Namibië

Reisorganisaties met reizen naar Namibië

Meer blogs over Namibië

Beoordelingen van Namibië

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
9.3
Cultuur
7.8
Stranden
5.9
Steden
6.8
Eten & drinken
8.2
Activiteiten
9.1