Home
Blog
Bestemmingen
Zo vrij als een vogel in Namibië

Zo vrij als een vogel in Namibië

op 3 september 2018
1 minuut leestijd
Zo vrij als een vogel in Namibië

Belevenissen in Namibië. Wat een wonderschoon land. Lees hier de ervaring van een reiziger!

De 4x4 die ons de natuur van Namibië zal tonen staat al klaar als we vanuit het sobere luchthavengebouw naar buiten lopen. We stappen in en niet veel later zijn we op weg naar de Sossusvlei. De zonnestralen bespelen de zandvlaktes en voorzien het gebied tijdens een zonsopgang iedere minuut van een andere kleur. We stappen uit en verkennen een aantal duinen te voet. De grote zoutvlaktes en de leegte die deze omgeving met zich meebrengt (soms zie je uren geen mensen) stralen rust uit en creëren op een positieve manier een surrealistische sfeer. Ook het eerste wild is gespot, in de vorm van een jakhals.

We rijden door naar de uitgestrekte kust en vertrekken richting Swakopmund. We zien tal van dieren, zoals zeeleeuwenkolonies en flamingo’s. We eten wat op het strand en zien tal van krabbetjes de branding van de zee trotseren. Wat zijn we benieuwd naar de safari in Nambië!

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Na een aantal dagen komen we in het Etosha NP, met zijn uitgestrektheid en vele wildlife voor ons het hoogtepunt van Namibië. We verblijven er in een luxe lodge met prachtige vergezichten. Het verschil met basic lodges, waar we eerder deze reis in verbleven, is aanzienlijk. De douche bestond bijvoorbeeld uit wat emmers warm water met daaronder een sproeikop, maar dit draagt eerder bij aan de avontuurlijke beleving dan dat het hier afbreuk aan doet. ’s Avonds brengen we bij het kampvuur door onder een fonkelende sterrenhemel.

De volgende dag gaat de zon rond 06:00 op. Na een ontbijt gaan we met een jeep op safari. De gids laat ons grote en kleine dieren zien en deelt zijn oneindig lijkende kennis met ons. We zien leeuwen, neushoorns en woestijnolifanten, maar ook stokstaartjes en gieren. Naast de grote zandvlaktes maken ook imposante rotsformaties diepe indruk op ons.

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Langzaam komen we aan het eind van deze bijzondere belevenis. Een belevenis die we niet snel meer zullen vergeten. Voor het zover is, komen we nog langs Waterberg. Het is mooi om te zien hoe de landschappen continue veranderen. Waar we eerder veel zand en woestijn zagen, zien we nu rotsen en groen. Namibië heeft enorm veel te bieden. De rust en de natuur zorgen ervoor dat wij er weer even tegenaan kunnen. We keren terug naar Windhoek, waar we onze reis afsluiten. Eenmaal terug in Nederland halen we met grote regelmaat herinneringen op en denken we met een glimlach van oor tot oor terug aan bijzonder Namibië.

Meer blogs