Home
Blog
Opmerkelijk
Vergunning om te jagen op een zwarte neushoorn geveild

Vergunning om te jagen op een zwarte neushoorn geveild

op 15 januari 2014
1 minuut leestijd
Vergunning om te jagen op een zwarte neushoorn geveild

Soms kunnen we niet geloven hoe dom mensen kunnen zijn. Onlangs werd in Amerika door de Dallas Safari Club een vergunning geveild voor de jacht op een zwarte Afrikaanse neushoorn in Namibië.

Soms kunnen we niet geloven hoe dom mensen kunnen zijn. Onlangs werd in Amerika door de Dallas Safari Club een vergunning geveild voor de jacht op een zwarte Afrikaanse neushoorn in Namibië. Deze neushoorns zijn ernstig bedreigd, met nog maar zo'n 4.000 van deze dieren op aarde, waar dit in de jaren '60 nog meer dan 70.000 waren.

De winnende bieder won de veiling van de vergunning voor een bedrag van $350.000. Maar dat is nog niet eens het ergste, de Dallas Safari Club had de veiling georgansieerd om geld in te zamelen voor de bescherming van dit diersoort. Het doden van een dier, met het oog op het beschermen van het diersoort gaat ons verstand te boven. De veiling kreeg veel weerstand van critici, waaronder dierenrechtenorganisaties en de FBI doet onderzoek naar doodsbedreigingen tegen leden van de club.

Top reizen naar Namibië

Reisorganisaties met reizen naar Namibië

Meer blogs over Namibië

Beoordelingen van Namibië

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
9.3
Cultuur
7.8
Stranden
5.9
Steden
6.8
Eten & drinken
8.2
Activiteiten
9.1