Home
Blog
Bestemmingen
In een notendop: safari in Kenia

In een notendop: safari in Kenia

2 minuten leestijd
In een notendop: safari in Kenia

Tuna kwenda Kenia! Ga naar het land van de ongerepte steppe en savanne, de Masai, het land van wereldberoemde wildparken en prachtige lodges. The Lion King is getting real!

De tijd dat alleen rijke Europese elite naar Kenia ging is al lang voorbij. Deze voormalig Britse kolonie is inmiddels goed toegankelijk want relatief betaalbaar. Je vliegt al voor circa 500 euro naar de hoofdstad Nairobi. Ga op safari, ontmoet de vriendelijke bevolking, de Big Five en leer een woordje Swahili. Dit zijn volgens ons de must-do’s voor een ervaring van het echte Kenia.

Huur een auto

Kenia is een ontwikkeld land waar het goed mogelijk is om zelf auto te rijden. Het fijne hiervan is dat je de soms lange ritten zelf kunt indelen. Huur een 4x4 want de wegen zijn niet overal verhard en bevatten hier en daar flinke kuilen. Wanneer het regenseizoen is (november en december, april en mei) moet je wel over flink wat off-road skills beschikken. In dit geval is een chauffeur een meer ontspannen optie.

Ga op safari!

Eerlijk is eerlijk: ga je naar Kenia, dan ga je op safari. Dit land heeft prachtige nationale parken en je moet er minstens een of twee bezoeken als je het ons vraagt. Voor bijna alle parken geldt dat je een flinke entrance fee betaalt. Qua overnachtingen kun je kiezen tussen kamperen of overnachten in lodges, vaak tussen het wild. Beide hele gave ervaringen. Het is aan te raden om een game-drive te doen met een gids. Gidsen kennen het gebied en herkennen het gedrag van de dieren (het blijven immers wilde dieren en je bent bij hen te gast). Daarnaast hebben de gidsen onderling contact met elkaar, waardoor zij binnen no-time weten waar de leeuwen liggen die net een gazelle te grazen hebben genomen of in welke boom de cheetah zich verschuilt. Voor dit alles geldt: trek je portomonnee maar open. Op safari gaan is duur!

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Nationale parken in Kenia

Een klein overzicht van parken die wij je aanraden voor een safari:

  • Tsavo National Park: het grootste wildlife park van Kenia.
  • Masai Mara: wereldberoemd vanwege de ‘grote trek’.
  • Samburu: niet zo bekend, maar de beste plek om wilde dieren te zien
  • Nairobi National Park: dichtbij Nairobi en je spot er alle dieren. Hier is ook een Elephant nursery, echt de moeite waard

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Spot de Masai

Net als in Tanzania kent men in Kenia een stammencultuur. Een van de weinige stammen die je aan het uiterlijk herkent zijn de Masai. Gehuld in geblokte gewaden, grote oorlellen met ringen erin en met een stok in hun handen is deze stam onmiskenbaar. Je kunt via verschillende reisorganisaties tochten maken met Masai om zo hun echte leven mee te maken. Dergelijke trips zijn redelijk afgestemd op de westerse toerist, desalniettemin wel een hele ervaring.

Let’s go to the beach!

Hagelwitte stranden met azuurblauwe zee, check! Je vindt ze aan de kust van Kenia. Diani-beach is populair maar ook het Tanzaniaanse eiland Zanzibar bereik je eenvoudig. Lekker luieren onder een palmboom en nagenieten van al het moois dat je hebt gezien tijdens deze reis!

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Top reizen naar Kenia

Reisorganisaties met reizen naar Kenia

Meer blogs over Kenia

Beoordelingen van Kenia

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
9.4
Cultuur
8.2
Stranden
8.5
Steden
6.4
Eten & drinken
8
Activiteiten
8.8