Home
Blog
Bestemmingen
Natuurfenomeen: de 'grote trek' in de Serengeti

Natuurfenomeen: de 'grote trek' in de Serengeti

op 28 juli 2013
1 minuut leestijd
Natuurfenomeen: de 'grote trek' in de Serengeti

Het grootste natuurspektakel op aarde meemaken? Dan moet je naar Tanzania of Kenia, voor de jaarlijkse migratie (‘grote trek’). De ultieme droom van iedere safariliefhebber!

De Great Migration in de grasvlaktes van de Serengeti is door meerdere media uitgeroepen tot een van de grootste natuurwonderen op de wereld. Zo’n 2 miljoen wildebeesten (gnoes), zebra’s en gazellen maken in een jaar tijd een ronde van bijna duizend kilometer over de uitgestrekte savannes van de Serengeti, op zoek naar water en voedsel. Zij worden uiteraard gevolgd door hongerige roofdieren, zoals leeuwen, (jacht)luipaarden en hyena’s. Al met al een spectaculair natuurfenomeen, en een absolute must voor iedereen die naar Tanzania of Kenia gaat.

Route
Het spektakel begint ieder jaar rond februari in de zuidelijke Serengeti, met de geboorte van zo’n 500.000 gnoes. Als de droogte inslaat trekken de kuddes via het westen naar de centrale Serengeti, om rond juni/juli de Grumeti-rivier over te stekken, waar duizenden grote krokodillen op de loer liggen. In september steken de hordes de Maraa-rivier over en belanden ze in Kenia, in de Masai Mara, waar ze ongeveer een maand blijven. In oktober begint de tocht zuidwaarts, ditmaal via de oostkant van de Serengeti.

Top reizen naar Serengeti

Het beste van Afrika (59 dagen) - Noordwaarts

Het beste van Afrika (59 dagen) - Noordwaarts

Serengeti, Etosha, Fish River Canyon, Okavango Delta, Masai Mara, Zanzibar, Swakopmund, Victoria Falls, Arusha, Serengeti National Park, mountain gorillas

Reisorganisaties met reizen naar Serengeti

Meer blogs over Serengeti

Beoordelingen van Argentinië

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
9.6
Cultuur
7.5
Stranden
6
Steden
8.1
Eten & drinken
8.6
Activiteiten
8.9