Home
Blog
Bestemmingen
Zo ziet jouw ideale vakantie naar Tanzania eruit

Zo ziet jouw ideale vakantie naar Tanzania eruit

3 minuten leestijd
Zo ziet jouw ideale vakantie naar Tanzania eruit

Tanzania is de ultieme safaribestemming in Afrika. Het land bestaat voor een groot deel uit wildreservaten en nationale parken en heeft daarnaast als pronkstuk de Kilimanjaro. Vlak ook de kustlijn niet uit!

Wie echt op safari wil vergeet Zuid-Afrika maar zoekt het ongerepter, in Tanzania. Een land dat bekend staat om de Nationale Parken die, in tegenstelling tot in andere Afrikaanse landen, veelal onbegrensd zijn. Volg de sporen van het wild en laat je verwonderen in dit bijzonder mooie en vriendelijke land!

Arusha

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Wanneer je vliegt op Kilimanjaro Airport land je praktisch bij Arusha, de hoofdstad van het noorden met zo’n 220.000 inwoners. Blijf hier twee nachten en verken deze typisch Afrikaanse stad, met heerlijke restaurantjes en leuke lodges. Vanuit Arusha vertrekken de jeeps richting de grote parken.

Ngorongoro krater

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Ga je voor het eerst naar Tanzania dan mag een bezoek aan deze ingestorte vulkanische krater niet missen. Het is de grootste krater ter wereld die is ontstaan door instorting, en ligt maar liefst 2200 meter boven de zeespiegel. Er leven hier neushoorns, zwartmanige leeuwen, olifanten, buffels en prachtige vogelsoorten. Het is vrijwel zeker: hier spot je de Big Five in een dag. Trek echter minstens een dag of drie uit, want naast het wild spotten kun je hier ook naar Olduvai Gorge gaan. In deze kloof zijn de eerste overblijfselen van de mens gevonden!

Serengeti National Park

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Het beroemdste National Park ter wereld, dat is de Serengeti. Het heeft een oppervlakte zo groot als de helft van Nederland en er leven naar schatting duizenden roofdieren en zo’n 1,6 planteneters. Door het hele jaar trekken wilde dieren massaal over de eindeloze vlaktes, op zoek naar gras en water. Houd bij het plannen van jouw safari rekening met het seizoen, zodat je weet op welke plek je zo’n grote trek kunt aanschouwen. Heb je ruim budget? Overweeg dan ook een ballonvaart boven het park. Onvergetelijk!

Tarangire National Park

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Een absolute topper als je het ons vraagt, wat kleiner dan Serengeti. Tarangire is ruig en heuvelachtig en dankt zijn naam aan de rivier die door het park loopt, waar de dieren uit drinken. Het barst hier van de olifanten, maar ook de rest van het bekende wild loopt hier rond. Ga tijdens je safari sowieso ook wat drinken bij de Tarangire Safari Lodge, of nog beter: slaap daar. Hier heb je een prachtig uitzicht over het park met zijn vele baobab bomen. Nog een pluspunt van Tarangire: het ligt relatief dicht bij Arusha. Dat wil zeggen dat je er op Tanzaniaans tempo in zo’n vier tot zes uur bent.

Mount Kilimanjaro

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Beklimmen of bekijken: eigenlijk moet je de Kilimanjaro berg wel gezien hebben tijdens je Tanzania reis. Besluit je de berg te beklimmen, dan zijn er tochten vanaf vijf nachten te boeken. Zorg dat je de klim boekt bij een gerenommeerd reisbureau: je lijf moet echt wel acclimatiseren om de bijna 6000 meter hoge top te bereiken.

Usambara Mountains

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Reis je via het land richting Zanzibar of de andere mooie kustgebieden van Tanzania, dan raden wij je aan om een paar dagen de Usambara Mountains in te gaan. Dit berggebied wordt ook wel klein Zwitserland genoemd en kent een paar steden zoals Mombo en Lushoto. Rij naar Lushoto en ontdek een echt Afrikaans stadje in de bergen. Je kunt hier een aantal uitstapjes maken en er is een heerlijke pizzeria met goede koffie! Vanuit Lushoto kun je hikes maken naar bijvoorbeeld Mambo ViewPoint, een lodge op een bergtop in een Afrikaans dorpje zoals je ze uit documentaires kent. Maak kennis met de leefgemeenschap en kom volledig tot rust met uitzicht op de Kilimanjaro.

Bagamoyo

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Bagamoyo is een klein stadje aan de kust van Tanzania, op zo’n anderhalf uur rijden van het grote Dar es Salaam. Je treft er een aantal ruïnes en een rijke historie. Verder is er veel kunst te vinden. Leuk voor een nachtje.

Dar es salaam

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Dar es Salaam is het economisch centrum van Tanzania. De stad heeft een grote haven en vanuit hier pak je de ferry naar Zanzibar. De ferry is een aanrader ( mits het goed weer is, anders heb je een sterke maag nodig) en zeer veilig. Je treft niet veel toeristen op de boot maar des te meer kleurrijke Tanzanianen die met hun hele hebben en houden de oversteek maken. Ga op het dek zitten met de wind in je haren en geniet van deze twee uur durende overtocht!

Zanzibar

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Paradijselijke dorpjes, helderblauw water en wit zand, dat is Zanzibar. Hier sluit je jouw reis af met een paar heerlijke ontspannen dagen! Aan de noordkust van het eiland vind je veel hotels, guesthouses en lodges en wat meer toeristen.  Je kunt hier prachtig snorkelen en duiken.

Het zuiden kent ook een aantal heerlijk rustige stranden met mooie accommodaties, aan de zuidoostkust is de zee wat ruiger en kun je watersporten.

Probeer ook een nachtje in Stone Town, de hoofdstad van het eiland, te slapen. Het is een arabisch aandoende stad met veel steegjes, winkeltjes, restaurantjes en hotels. Ook leuk voor een dagtrip.

Top reizen naar Tanzania

Reisorganisaties met reizen naar Tanzania

Meer blogs over Tanzania

Beoordelingen van Tanzania

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.8
Cultuur
7.9
Stranden
8.5
Steden
5.9
Eten & drinken
7.4
Activiteiten
8.6