Home
Blog
Bestemmingen
Dit filmpje van Tanzania is echt waanzinnig mooi

Dit filmpje van Tanzania is echt waanzinnig mooi

1 minuut leestijd
Dit filmpje van Tanzania is echt waanzinnig mooi

Tanzania is vooral bekend vanwege vulkanisch massief Kilimanjaro, maar heeft nog zoveel méér te bieden. Duik met deze video mee in dit veelzijdig stukje Afrika.

Op tien uur vliegen van Amsterdam vind je Tanzania in het oosten van het Afrikaans continent. Een waar natuurjuweel voor zowel de avonturier als de meer ontspannen reiziger. De majestueuze Kilimanjaro berg is de grootste vrijstaande berg ter wereld en met zijn 5.896 meter het pronkstuk van het land. Ook de uitgestrekte landschappen en mystieke uitzichten zullen een onvergetelijke indruk bij je achterlaten. Op vakantie in Tanzania is een bijzondere belevenis!

 

Into the wild: op safari

Slip door modderpoelen en groene gebieden in de natuurparken Serengeti en Ngorongoro, welke toebehoren aan de Masai-stam. Aanschouw de dagelijkse beslommeringen van ‘the Big Five’ en het andere wild veilig vanuit het open en verstelbare dak van je jeep. Zie hoe olifanten zichzelf wassen, zebra’s voor hun kroost zorgen, hoe leeuwen, tijgers en poema’s jagen, apen en struisvogels je inhalen en giraffen staan te chillen. Laat je verrassen door het aanzicht van duizenden flamingo’s en andere bijzondere vogelsoorten, leg de intrigerende blikken van bizons vast en pas op je eten wanneer je in de buurt van leeuwen kampeert.

Sprookjesachtig leven boven en onder water

Bezoek kleurrijk Stone Town, het authentieke oude centrum van Zanzibar-stad, en meng je onder de vrolijke lokale bevolking. Dans, lach, eet bijzondere vruchten en drink samen een Kilimanjaro biertje. Ook de onderwaterwereld is het ontdekken waard. Met name bij Zanzibar, bij Paje Beach, kan je mooi duiken. Verbaas je daar over de schoonheid van zeesterren, levendig koraal en allerlei soorten vissen.

Tanzania safari
Tanzania safari

zanzibar tanzania
zanzibar tanzania

Top reizen naar Tanzania

Reisorganisaties met reizen naar Tanzania

Meer blogs over Tanzania

Beoordelingen van Tanzania

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.8
Cultuur
7.9
Stranden
8.5
Steden
5.9
Eten & drinken
7.4
Activiteiten
8.6