Home
Blog
Bestemmingen
Zanzibar vanuit de lucht: bijna nóg mooier!

Zanzibar vanuit de lucht: bijna nóg mooier!

Zanzibar vanuit de lucht: bijna nóg mooier!

Azuurblauwe zee, groene natuur en warme momenten met locals komen samen op het betoverende Zanzibar. Bekijk het eiland van boven in deze prachtige video!

Het eiland Zanzibar behoort tot Tanzania en ligt aan de oostkust van Afrika. In Zanzibar leeft men voornamelijk van het toerisme en lokale specerijen, waaronder nootmuskaat, kaneel en peper. Luxe resorts, idyllische hutjes met rieten daken op het strand en nog onafgebouwde huizen in het centrum wisselen elkaar af. Het gebied kent ontelbare romantische plekken. In deze video worden er een paar schitterend van boven in beeld gebracht. 

Waterparadijs voor de kust van Tanzania

In het pittoreske vissersdorp Jambiani loop je bij eb tot wel een kilometer de branding van de tropische zee in. Ontdek hier tijdens een mooie wandeling door dit ondiepe water de diversiteit van het onderwaterleven. Laat je meevoeren met een lokale vissersboot en snorkel tussen kleurrijk koraal en vele vissen. Breng een bezoek aan Kizimkazi en zwem met dolfijnen in de nabijgelegen Menai Baai. Houd je van watersport? Ga dan naar Paje Beach, het walhalla voor kite-surfers en duikers. In Matemwe vind je het grootste strand van Zanzibar. Maak er plezier met lokale kids en laat je uitdagen voor een potje voetbal.

Rood/wit Stone Town

Struin door de wirwar van kleine en smalle straatjes in handelscentrum Stone Town, waar de huizen gemaakt zijn van kalksteen. Dit werd gewonnen uit omliggende koraalriffen, wat verklaart dat de gebouwen wit met rood zijn. Je vindt er veelzijdige architectuur met invloeden vanuit zowel Arabië, Perzië, India als Europa. Een must-see tijdens je bezoek aan Zanzibar!

zanzibar selfie
zanzibar selfie

zanzibar video
zanzibar video

Top reizen naar Zanzibar

Het beste van Afrika (59 dagen) - Noordwaarts

Het beste van Afrika (59 dagen) - Noordwaarts

Reisorganisaties met reizen naar Zanzibar

Meer blogs over Zanzibar

Beoordelingen van Tanzania

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.8
Cultuur
7.9
Stranden
8.5
Steden
5.9
Eten & drinken
7.4
Activiteiten
8.6