Home
Blog
Bestemmingen
Wow Namibia, we just fell in love with you!

Wow Namibia, we just fell in love with you!

Wow Namibia, we just fell in love with you!

Zuid-Afrika is onwaarschijnlijk mooi en ook Tanzania trekt al jaren vele toeristen. Maar voor een onvergetelijk mooi stukje Afrikaanse wildernis gaan wij ook met alle liefde naar Namibië.

Slechts iets meer dan twee minuten duurt dit prachtige filmpje, maar we zijn verkocht! De maker heeft het kloppende hart van Namibië super mooi op beeld weten te vatten. Prachtige, ongerepte en uitgestrekte natuur met onwaarschijnlijk mooie landschappen waar geen einde aan lijkt te komen, die typische bloedrode zonsondergang zoals je die alleen in Afrika ziet en natuurlijk Afrikaanse wilde dieren. Kijk en smacht!

Avontuur in de Namibische woestijn

Wat Namibië Namibië maakt is vooral heel veel ruimte. Uitgestrekte landschappen en veel woestijn. In Namibië moet je zeker de Sossusvlei in het Namib-Nauklust National Park gaan zien. Een prachtige woestijnvlakte met 300 meter dieprode hoge zandduinen die de avonturiers onder ons móet aanspreken: hiken door de woestijn, in een 4WD rondscheuren in het zand of sandboarden. Niets is te gek!

Afrika zoals Afrika bedoeld is

Uiteraard vind je in Namibië ook die unieke Afrikaanse cultuur en bevolking. Een cultuur waar gewoontes en rituelen nog heel puur zijn. Waar je niet stil kunt blijven zitten omdat de African beats je overal tegemoet komen. En last but definitely not least: wildlife. Heel veel wildlife. Dé ultieme reden om op reis te gaan naar Namibië is het spotten van wildlife in hun natuurlijke habitat. Olifanten, giraffen, luipaarden, leeuwen, zebra’s, nijlpaarden en ga zo maar door. Op een self-drive door Namibië kom je ze gegarandeerd allemaal tegen!

namibia wildlife
namibia wildlife

namibia wildlife
namibia wildlife

 

Top reizen naar Namibië

Zuid Afrika & Namibie

Zuid Afrika & Namibie

19 dagen
Individuele rondreis
Individuele rondreis
Deze reis neemt u mee op een onvergetelijke trip door Namibië & Zuid Afrika. De perfecte combinatie tussen avontuur, prachtige natuur, schitterende witte stranden en heerlijk eten & drinken. Het prachtige Zuid-Afrika wordt ook wel de ‘Regenboognatie’ genoemd, vanwege de enorme variëteit aan kleuren, culturen en tradities. In het land vindt u uitgestrekte woestijnen, imposante bergen en ook glooiende wijngaarden. Zuid-Afrika is een aantrekkelijke mix van Afrikaanse cultuur, landschappen en wildlife enerzijds en Europese voorzieningen, luxe en infrastructuur anderzijds. De mensen zijn zeer vriendelijk en behulpzaam en geven u graag tips over bezienswaardigheden en restaurants.Vervolgens reist u door naar Namibie. De onvoorstelbare leegte, grillige natuur en een eeuwenoud cultureel erfgoed zijn enkele redenen waarom Namibië bij velen zo geliefd is. Het land dankt zijn naam aan de uitgestrekte Namib woestijn, die het grootste deel van het landschap bepaalt. De Namib is de oudste woestijn ter wereld en gaat over in de Kalahari woestijn, die doorloopt in buurlanden Botswana en Zuid-Afrika.Ondanks dat Namibië grotendeels uit woestijn bestaat, is de flora en fauna verbazingwekkend divers. De door ijzerdioxide roodgekleurde zandduinen van de Namib bevatten net genoeg vocht voor de prehistorische welwitschiaplant om te overleven. In de droge rivierbeddingen in Damaraland leeft een groeiend aantal woestijnolifanten en zwarte neushoorns. Etosha National Park huisvest grote troepen leeuwen en is menigmaal decor geweest van indrukwekkende natuurdocumentaires. Dankzij de machtige rivieren Kavango, Kwando, Zambezi en Chobe is het noordoosten van Namibië weelderig groen en zijn de omstandigheden voor wilde dieren hier zeer gunstig.Wij streven ernaar u de perfecte reis te bezorgen. En omdat iedereen uniek is en iedere wens anders, maken wij die bijzondere reis natuurlijk voor u op maat. Wij nemen u niet alleen mee naar prachtige bezienswaardigheden en de beste accommodaties, maar laten u proeven van de cultuur en natuur die de bestemming te bieden heeft.

Reisorganisaties met reizen naar Namibië

Meer blogs over Namibië

Beoordelingen van Namibië

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
9.3
Cultuur
7.8
Stranden
5.9
Steden
6.8
Eten & drinken
8.2
Activiteiten
9.1