Home
Blog
Reisadviezen
Hoe veilig is het om zelf in Namibië te reizen?

Hoe veilig is het om zelf in Namibië te reizen?

1 minuut leestijd
Hoe veilig is het om zelf in Namibië te reizen?

Een self-drive is dé manier om in Namibië te reizen. Maar is het ook veilig om met je eigen vervoer door Namibië te reizen?

Een roadtrip door Namibië in een gehuurde 4x4 is voor veel avonturiers het ultieme gevoel van vrijheid. Maar hoe veilig is het nou? Wij vertellen je er graag meer over. 

Veiligheid in Namibië

Over het algemeen is Namibië een veilig land om te bereizen. Voor grotere steden als Windhoek en Swakopmond geldt dat je, net als in andere grote steden ter wereld, wat beter op moet letten, vooral als het donker is. 

Ook in sommige onherbergzame gebieden ben je kwetsbaar, omdat je er weinig mensen tegenkomt en de communicatiemogelijkheden beperkt zijn. Toch is Namibië in vergelijking met veel andere Afrikaanse landen een relatief veilig land met weinig criminaliteit.

Rijden in Namibië

In Namibië rijd je aan de linkerkant aan de weg. Dat is in het begin wellicht even wennen, maar binnen no time weet je niet meer beter. De verkeersveiligheid is prima in Namibië. Enerzijds doordat er een goede infrastructuur is, vooral op de routes tussen alle toeristische trekpleisters. Anderzijds omdat het land erg dunbevolkt is, dus je komt onderweg weinig verkeer tegen.

Je rijdt meestal op gravelwegen, maar met een heuse 4x4 is dat geen probleem. De wegen zijn over het algemeen goed onderhouden. Tijdens het regenseizoen tussen januari en maart zijn sommige wegen wel minder goed begaanbaar dus houd daar rekening mee. 

Plan je route

Je self drive door Namibië is het allerleukst als je lekker je neus achterna gaat. Toch raden we je aan om je route enigszins te plannen. Niet alleen omdat je niet zomaar overal mag kamperen, ook omdat je sommige accommodaties in populaire nationale parken vooraf moet boeken.

Je komt ook niet overal benzinestations tegen. Wanneer je je route plant, weet je ook beter waar je kunt tanken. Alsnog kan het voorkomen dat er geen benzine is. Zorg daarom dat je jerrycans met benzine bij je hebt en je je tank vol gooit wanneer je daartoe de mogelijkheid hebt.

Zorg voor veel water!

Ga altijd op pad met veel extra water. Vooral in de zomer kan het erg warm zijn en moet je zorgen dat je niet uitgedroogd raakt. Door de uitgestrektheid van het land vind je niet op elke straathoek een winkel. Vijf liter water per persoon in de auto is daarom echt geen overbodige luxe en als je naar erg afgelegen gebieden gaat, neem dan gerust meer mee.

Top reizen naar Namibië

Reisorganisaties met reizen naar Namibië

Meer blogs over Namibië

Beoordelingen van Namibië

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
9.3
Cultuur
7.8
Stranden
5.9
Steden
6.8
Eten & drinken
8.2
Activiteiten
9.1