Home
Blog
Bestemmingen
Wauw! Dit zijn dé 5 mooiste stranden van Zanzibar

Wauw! Dit zijn dé 5 mooiste stranden van Zanzibar

1 minuut leestijd
Wauw! Dit zijn dé 5 mooiste stranden van Zanzibar

Zon, zee, strand: Zanzibar is de ultieme bestemming voor een tropische vakantie. Op deze vijf stranden geniet je het beste.

Het eiland Zanzibar voor de kust van Tanzania is de ideale getaway - na een Afrikaanse safari of gewoon vanuit Nederland. De zon schijnt praktisch iedere dag, de stranden zijn wit en de zee is blauw. Wat wil een mens nog meer? Dit zijn de vijf mooiste strandjes van Zanzibar. 

1. Matemwe

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Als je een echt indrukwekkend strand wilt bezoeken waar je letterlijk stil van wordt, bezoek dan Matemwe. Dit strand is niet alleen een van de mooiste stranden van Tanzania, maar ook een van de meest geïsoleerde. Heerlijk wanneer je volledig in rust wilt genieten. Het parelwitte zand is mooi meegenomen.

2.  Jambiani

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Jambiani bevindt zich in het zuidoosten van het eiland tussen de dorpen Paje en Makunduchi. Het wordt hier heel langzaam diep, dus heerlijk voor een potje pootje baden. Bij laag tij kan het wel even duren voor je kan zwemmen, dus check de eb- en vloedtijden op internet als je graag zwemt. De strandjes in de buurt van Jambiani zijn eveneens aan te raden: Kiwengwa, Pongwe en Paje. Ideaal voor een dagje touren dus! Ook Matemwe ligt hier vlakbij. 

3. Nungwi en Kendwa

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

In het noorden van Zanzibar vind je Nungwi en Kendwa, twee dorpjes aan het strand. Dit is je picture perfect vakantiedroom die werkelijkheid wordt! Enige nadeel is dat je niet de enige zult zijn hier. Wil je het strand een beetje voor jezelf hebben? Bezoek Zanzibar dan in het laagseizoen. Aan mooie resorts, restaurants en winkeltjes geen gebrek in ieder geval! Ideaal voor als je tropische stranden met een beetje rumoer wilt combineren. 

4. Kizimkazi  

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

In het zuidelijkste puntje van Zanzibar vind je Kizimkazi. Dit is de beste plek om dolfijnen te spotten. Bootjes varen hier wel af en aan dus, wat je rust op het strand wellicht kan verstoren. Gelukkig hebben veel resorts en hotels in Kizimkazi een privéstrand, waardoor je alsnog relaxed kan chillen in het zand. En hallo, een paar dolfijnen maken veel goed toch? .

5. Michamvi Sunset Beach

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Eveneens in het zuidoosten ligt het schiereiland Michamvi. Ondanks de ligging in het oosten, heb je hier toch een prachtige zonsondergang. Zulk wit en fijn zand als op dit strand, vind je nergens! Bovendien hangt er in Michamvi Sunset Beach een heerlijke relaxte vibe en is er een leuk strandtentje te vinden. Dat maakt het een ideaal strand om samen van de sunset te genieten. Dit strand doet zijn naam eer aan!

Top reizen naar Zanzibar

Het beste van Afrika (59 dagen) - Noordwaarts

Het beste van Afrika (59 dagen) - Noordwaarts

Serengeti, Etosha, Fish River Canyon, Okavango Delta, Masai Mara, Zanzibar, Swakopmund, Victoria Falls, Arusha, Serengeti National Park, mountain gorillas

Reisorganisaties met reizen naar Zanzibar

Meer blogs over Zanzibar

Beoordelingen van Tanzania

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.8
Cultuur
7.9
Stranden
8.5
Steden
5.9
Eten & drinken
7.4
Activiteiten
8.6