Home
Blog
Bestemmingen
Nieuw-Zeeland's Hot Water Beach

Nieuw-Zeeland's Hot Water Beach

op 17 mei 2014
1 minuut leestijd
Nieuw-Zeeland's Hot Water Beach

Aan de oostkust van Nieuw-Zeeland's Noordereiland ligt op het Coromandel schiereiland Hot Water Beach, een populair strand en geothermische attractie.

Aan de oostkust van Nieuw-Zeeland's Noordereiland ligt op het Coromandel schiereiland Hot Water Beach, een populair strand en geothermische attractie. Op dit strand, op ongeveer 12 kilometer ten zuidoosten van Whitianga, stijgt tussen hoog en laag getijden warm water uit twee ondergrondse warmwaterbronnen door het zand. Door een ondiep gat te graven kun je hier heerlijk liggen in je eigen zwembadje met warm water. Dit verschijnsel doet zich alleen voor bij lage tot midden tij wanneer het water laag is en het strand is bloot gelegd. Twee uur voor en na laag water is de beste tijd om te gaan.

In het hoogseizoen trekken honderden mensen en families naar het strand met een schop en emmer om een bad te graven dat groot genoeg is om in te liggen. Hoe dieper je graaft, hoe warmer het water wordt en de watertemperatuur kan wel oplopen tot 64 graden. Omdat het water zo heet is graven sommige mensen daarom een geultje naar de zee om het te mengen met koud water. Door eb en vloed worden alle gegraven zwembaden weer weggespoeld zodat de volgende stroom bezoekers de dag erop opnieuw kan beginnen met graven. 

Hot Water Beach is een populaire bestemming voor zowel de lokale bevolking en toeristen. Wil je een bezoek brengen aan dit strand tijdens je rondreis door Nieuw-Zeeland, pas dan wel op dat je niet te dicht bij de zee gaat liggen, aangezien er soms gevaarlijke stromingen in de zee kunnen zijn.

Top reizen naar Nieuw-Zeeland

Reisorganisaties met reizen naar Nieuw-Zeeland

Meer blogs over Nieuw-Zeeland

Beoordelingen van Nieuw-Zeeland

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
9
Cultuur
7.2
Stranden
7.9
Steden
7
Eten & drinken
7.6
Activiteiten
9