Home
Blog
Bestemmingen
Playa de Amor: Het verborgen strand van de Marieta Eilanden

Playa de Amor: Het verborgen strand van de Marieta Eilanden

op 21 april 2014
1 minuut leestijd

In de Marieta Eilanden archipel, gelegen voor de kust van Puerto Vallarta in Mexico, ligt een verborgen strand midden in een eiland: Playa de Amo.

In de Marieta Eilanden archipel, gelegen voor de kust van Puerto Vallarta in Mexico, ligt een verborgen strand midden in een eiland. Playa de Amor is de naam van dit natuurlijke wonder dat gevormd is door vulkanische activiteit in het gebied. De Mexicaanse overheid voerde hier in de vorige eeuw militaire tests uit, vanwege het feit dat de eilanden hier volledig onbewoond waren. Na jaren van onderzoek en inspanningen om het gebied te beschermen, slaagden wetenschappers onder leiding van de beroemde Jacques Cousteau erin om de Mexicaanse autoriteiten ervan te overtuigen de Marieta Eilanden tot Nationaal Park te verklaren en zo te beschermen tegen de visserij, jacht en andere activiteiten van mensen die schadelijk kunnen zijn. Tot op de dag van vandaag zijn de eilanden onbewoond en alleen geautoriseerde bootdienstverleners mogen toeristen meenemen naar dit natuurlijke wonder.

Playa de Amor is alleen te bereiken via een korte tunnel die verbonden is met de Stille Oceaan. Je zult dus eerst even moeten zwemmen om dit afgelegen paradijs te bereiken, maar dat is de moeite dan ook meer dan waard. Deze plek is zo magisch mooi, dat mensen bij het zien van de foto's online eerst niet wilden geloven dat deze plek daadwerkelijk bestaat.

Rond de eilanden kun je zeeschildpadden, roggen, octopussen, dolfijnen, walvissen en vele soorten tropische vissen zien. Het water is hier kristalhelder en je kunt hier gaan zwemmen met dolfijnen.

Top reizen naar Mexico

Reisorganisaties met reizen naar Mexico

Meer blogs over Mexico

Beoordelingen van Mexico

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.4
Cultuur
8.2
Stranden
8.7
Steden
7.6
Eten & drinken
8.3
Activiteiten
8.5